Hlavní obsah

Pij mi krev! aneb Sexy upíři z filmů a seriálů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dne spí a v noci loví, funguje na ně česnek a často mají tak neodolatelné kouzlo, že ženy zapomínají, co může způsobit jedno jejich kousnutí do krku. Upíři. Mnozí filmoví a seriáloví by stáli za hřích. Kteří například?

Článek

Upíří filmy a seriály se těší popularitě a dávno neplatí, že jsou vampýři strašidelné příšery, které je nutné zničit. Naopak jsou sexy, ženy jim podléhají a divačky u obrazovek o nich sní.

Upíry kdysi lidová slovesnost vykreslovala jako monstra a přisuzovala jim ty nejhorší vlastnosti, byli nesmrtelní a živili se lidskou krví. Jejich obraz se ale od démonů z podsvětí postupně měnil a nyní bývají spíš objektem zájmu než lovnou zvěří. A figurují i v sexuálních fantaziích mnoha žen, které touží po tom, aby se jich dominantní a abnormálně silný upír zmocnil a dopřál jim drsný sex.

Louis a Lestat

Film: Interview s upírem (1994)

Dva idolové z devadesátek v jednom upírském velkofilmu, to byla velká podívaná. Tom Cruise (58) jako bezcitný Lestat de Lioncourt a Brad Pitt (56) jako upír s dobrým srdcem Louis de Pointe du Lac.

V roce 1791 ukončil upír Lestat trápení mladého Louise tím, že jej přeměnil a udělal z něj svého společníka. Tím mu však zařídil nesmrtelnost a život jen v noci, což je výrazně větší prokletí. Brad Pitt roli málem nedostal, uvažovalo se, že by Louise byla žena a hrála by ji Cher (74) či Anjelica Huston (69).

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt (vpravo) zvažoval, že natáčení ukončí. Vadilo mu, že hraje druhé housle a hvězdou je Tom Cruise. Navíc se točilo v noci, nosil žluté kontaktní čočky a nepohodlný kostýmFoto: Profimedia.cz

Edward Cullen

Film: Twilight sága, 2008–2012

Bledý upír vegetarián (živí se pouze krví zvířat) s podmanivým pohledem zlatých očí, který umí číst myšlenky. To je Edward (Robert Pattinson, 34) z filmové ságy Stmívání natočené podle knih Stephenie Meyer (46).

Do Edwarda se zamiluje mladá dívka Bella (Kristen Stewart, 30), která stejně jako on vyniká v očním kontaktu beze slov (někteří by řekli, že zírá). Za svoji lásku museli bojovat, ale nakonec byla svatba veliká a stali se rodiči.

Foto: Profimedia.cz

Robert Pattinson se bál, aby svým ztvárněním Edwarda nezklamal fanoušky knižní předlohy. Plané obavy!Foto: Profimedia.cz

Damon a Stefan Salvatore

Seriál: Upíří deníky (2009–2017)

Tento seriál o upírech, lidech, vlkodlacích a další příšerách je přehlídkou mužných hrudí, ostře řezaných rysů a úsměvů, které mají sílu sundat spodní prádlo. Hlavními postavami a nejkrásnějšími upíry široko daleko jsou bratři Salvatorovi, frajer s tendencí ke zlobení Damon (Ian Somerhalder, 41) a hodný kluk Stefan (Paul Wesley, 38). Oba se zakoukají do dívky Eleny (Nina Dobrev, 31) a ta se musí rozhodnout, který bratr je víc okouzlující a zda vlastně chce mít po svém boku kluka s ostrými zuby.

Foto: Profimedia.cz

Sexy upírští bratři zamotali krásné Eleně hlavu a s představitelem Damona (vpravo) randila herečka i ve skutečnostiFoto: Profimedia.cz

Bill Compton

Seriál: Pravá krev (2008–2014)

Seriál Pravá krev se odehrává v době, kdy je k dostání umělá krev a upíři tedy nemusí vysávat lidi. Stačí jen, aby se naučili vedle sebe žít a respektovat se. Upír Bill Compton (Stephen Moyer, 51) má vychování viktoriánského gentlemana, ale i temnou minulost. Nyní už chce jen v klidu žít po boku servírky Sookie (Anna Paquin, 38), která má telepatické schopnostmi. Tu ale chce pro sebe i Billův rival, šéf louisianských upírů Eric Northman (Alexander Skarsgård, 44).

Foto: Profimedia.cz

Vášeň nemuseli při natáčení moc předstírat, zamilovali se do sebe a ve skutečnosti jsou představitelé Sookie a Billa manželéFoto: Profimedia.cz

Angel

Seriál: Buffy, přemožitelka upírů (1997–2003)

Upírem se stal v roce 1727 v Irsku a má za sebou roky brutálního vraždění. Když ale zabil mladou cikánku, její rodina ho proklela. Angel (David Boreanaz, 51) se stáhne do ústraní, pro ostatní upíry je vyvrhelem.

Seriál se odehrává v přítomnosti v Americe a hlavní hrdinkou je krásná středoškolačka Buffy (Sarah Michelle Gellar, 43), která je vyvolená k boji proti upírům a démonům. Postupně k sobě najdou cestu, zamilují se a on jí začne pomáhat. Ale cikánská kletba se znovu ozve, protože on by šťastný být neměl, hrozí totiž, že se probudí jeho krvelačná stránka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v seriálu kromě romantiky předvedla i mnoho bojových scénFoto: Profimedia.cz

Blade

Film: Blade (1998)

Je napůl člověk a napůl upír, neboli dhampír. Hrdina s nadpřirozenými schopnostmi se snaží zabránit upířímu lordu Deaconu Frostovi (Stephen Dorff, 47) v jeho plánu na vyhubení lidské rasy. Bladovi (Wesley Snipes, 58) pomáhá jeho starý učitel Whistler (Kris Kristofferson, 84) a hematoložka Karen (N'Bushe Wright, 50), kterou napadl upír a ona potřebuje najít lék. Legendární je scéna z upíří diskotéky, kde lovec upírů likviduje jedno zubaté monstrum za druhým. Film se dočkal i pokračování.

Foto: Profimedia.cz

Wesley Snipes byl pro tvůrce jasnou volbou. A není se čemu divit!Foto: Profimedia.cz

Jste spíš na seriálovou romantiku? Tak zavzpomínejte na ty nej telenovely.

Načítám