Hlavní obsah

Tady poteče krev! Nejslavnější svůdné upírky ve filmech a seriálech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Většinou nejde o žádné stvůry nebo báby s bradavicí na nose a kočkou na rameni, naopak často stojí na straně dobra, bývají tajemné a žádoucí a občas taky nesmrtelné. O kom je řeč? O upírkách, čarodějnicích a dalších. Patříte mezi milovníky filmů a seriálů, kde dámy s výraznými špičáky či ovládající kouzla a čáry hrají prim?

Článek

Boj dobra se zlem byl od pradávna hlavním motivem pohádek i lidových vyprávění a stejně tak nás fascinují kouzla, čáry nebo mystické postavy, o kterých sice tak trochu tušíme, že vlastně neexistují… Ale co když? Přinejmenším by to bylo skvělé! I proto se filmy a seriály, ve kterých lidé nejsou na světě sami, ale žijí tu s nimi upíři, čarodějnice a další „monstra“, těší takové popularitě.

Které herečky byly v rolích dam s nadpřirozenou mocí či silou opravdu okouzlující?

Nina Dobrev: Elena Gilbert/Katherine Pierce

Seriál: Upíří deníky (2009–2017)

Městečko Mystic Falls působí idylicky a mírumilovně, ale upíří a vlkodlaci si tu dávali dostaveníčko dávno předtím, než se Elena Gilbert narodila. Je kráskou střední školy, chodí pochopitelně s nejtalentovanějším fotbalistou, jenže během autonehody přijde o oba rodiče. Záhy jí a jejím blízkým vstoupí do života dva tajemní charismatičtí bratři. Upíři Damon a Stefan Salvatore. A nic už není jako dřív.

Místo, aby se snažila odmaturovat, musí přijít na to, jak nedovolit původním upírům ovládnout svět, jak ochránit rodinu a kamarády a rozhodnout se správně, jestli chce zestárnout jako člověk, nebo se stát upírkou. Do toho je třeba vyřešit, který z bratrů je jejím osudovým mužem. Protože jak jí řekla její upíří dvojnice Katherine: „Je normální milovat je oba, taky jsem to tak měla.“

Herečka Nina Dobrev se během natáčení zamilovala do představitele Damona, Iana Somerhaldera. Když se rozešli, museli dál před kamerou předstírat, že to mezi nimi jiskří.

Foto: Profimedia.cz

Kde byla Elena, tam byli i švarní upíři. Se kterým se nakonec rozhodla žít až navěky? (vlevo Ian Somerhalder, vpravo Paul Wesley)Foto: Profimedia.cz

Nikki Reed: Rosalie Hale

Filmová série: Stmívání (2008–2012)

Sérii Stmívání asi není třeba představovat. Hlavními hrdiny jsou dívka Bella (Kristen Stewart)a upír Edward (Robert Pattinson). Ale jednou ze zásadních postav je i Rosalie, nádherná upírka, která byla vždy ráda středem pozornosti a přítomnost Belly jí vadí. Později se ukazuje, že jí Bella a její touha přeměnit se v upíra příliš připomínají její vlastní osud.

Byla totiž kdysi člověkem, ale když ji kumpáni jejího snoubence den před svatbou znásilnili a zbili, zachránil ji upír Carlisle Cullen, přeměnil ji a adoptoval. Její láskou je Emmet, kterého pro změnu před smrtí zachránila ona, když jej napadl medvěd. I Bellu nakonec přijme a stane se oddanou tetou její dcery.

Pikantní je, že si Nikki Reed vzala Iana Somerhaldera, ten kluk má prostě upírky rád.

Foto: Profimedia.cz

Krásná upírka ctí svoji upíří rodinuFoto: Profimedia.cz

Kristin Bauer van Straten: Pamela Swynford De Beaufort

Seriál: Pravá krev (2008–2014)

Nádherná sexy upírka Pam spoluvlastní se svým partnerem Ericem (Alexander Skarsgård) noční klub, umí švédsky a zajímají ji jen dvě věci: ona sama a Eric, její stvořitel. Ač je spíš bisexuální, on je jediný muž, ke kterému chová city, a je mu absolutně oddaná. Je pověstná zabijáckým smyslem pro humor, netouží po dětech a otevřeně dává najevo, že jsou podle ní upíři lidem nadřazení. Diváci milují módní styl Pam i její sarkastické hlášky.

Herečka Kristin Bauer van Straten se svěřila, že když se dozvěděla, že jde na konkurz pro HBO, seriál je o upírech a tvůrcem je přední scenárista, režisér a producent Alan Ball, extrémně toužila roli dostat.

Foto: Profimedia.cz

Umí být sarkastická a krutá a nehodlá na tom nic měnitFoto: Profimedia.cz

Kate Beckinsale: Selene

Filmová série: Underworld (2003–2016)

Selene se narodila do rodiny kováře, který dostal od mocného upíra Victora „zakázku“ a staví pro něj vězení, kam despota plánuje uvěznit vládce lykanů, tedy vlkodlaků.

Aby se nikdo nedozvěděl, kde cela stojí, Victor zabije všechny, kdo mají jen tušení. Ušetří pouze malou Selene, protože mu připomíná jeho zesnulou dceru. Adoptuje ji, přemění na upírku a namluví jí, že za masakrem její rodiny stojí právě lykani. Ona pak většinu života zasvětí pomstě, ale i boji za lásku. Jejím vyvoleným je „hybrid“ Michael (Scott Speedman), napůl vlkodlak a napůl upír, se kterým má dceru Eve.

Herečka Kate Beckinsale se během natáčení zamilovala do režiséra Lena Wisemana a v roce 2004 se vzali. Manželství nevydrželo, ona si v poslední době vybírá o dost mladší partnery.

Foto: Profimedia.cz

Když zjistí, že jí její adoptivní otec lhal, neváhá se mu pomstítFoto: Profimedia.cz

Teresa Palmer: Diana Bishop

Seriál: Čas čarodějnic (2018–2022)

Diana je vědkyně, uznávaná historička, ale také čarodějnice, což se snaží tajit. Kouzlům se vyhýbá, protože její rodiče byli právě kvůli magii brutálně zavražděni. Když ale objeví tajemný alchymistický rukopis, po kterém magické bytosti již staletí pátrají, je jasné, že svou moc a sílu nemůže dále skrývat a potlačovat. Musí odhalit tajemství čarodějnic, upírů a démonů. V tom jí pomáhá genetik Matthew (Matthew Goode) , starý válečník a upír, do kterého se Teresa zamiluje, jejich lásce ovšem málokdo přeje.

Teresa Palmer roli Diany milovala, ale co jí prý vůbec nechybí, jsou středověké korzety, které její postava nosí ve druhé sérii.

Foto: Profimedia.cz

Ač by se měli jeden druhému vyhýbat, je mezi čarodějkou a upírem obrovská přitažlivostFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám