Hlavní obsah

Kristen Stewart: nová filmová princezna Diana a zasnoubení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kristen Stewart jen září a daří se jí na všech frontách, jak v herectví, tak i v soukromí. Už dávno není hvězda teenagerovských filmů, které každý přeje hlavně to, aby i v soukromí chodila se svým upírem a milovali se až za hrob. Kristen je svá, v herectví, v módě i ve vztazích. Aktuálně exceluje jako Diana Spencer v novém filmu a zasnoubila se.

Článek

Když bylo oznámeno, že v novém filmu o princezně Dianě ztvární titulní roli Kristen Stewart (31), velké části veřejnosti spadla brada a spoustě rozhodně ne nadšením. Pak prosáklo pár fotek z natáčení a brada padala podruhé. Jak to, že je jí tolik podobná? A ten výraz...! Mohou za to ony známé škatulky, které lidi tak rádi používají. Tuto talentovanou herečku si mnozí zařadili do kategorie Stmívání a nic víc. Což je škoda! Nyní ale snad i těm největším pochybovačům ukáže, co v ní je. A jako třešnička na dortu je, že se jí daří i v soukromém životě.

Upírka i Sněhurka

Kristen Stewart se v hereckém světě prosadila už v deseti letech, kdy si zahrála ve filmu Úkryt (2002) společně s Jodie Foster (59). Ságu Stmívání (2008–2012), která zaznamenala celosvětový úspěch, asi nemusíme představovat. Láska Belly Swan a Edwarda Cullena se přenesla i mimo kamery a teenagerovští fanoušci šíleli. Stewart se ale nechtěla zaškatulkovat jako upírská hvězdička a snažila se vybírat si i těžší žánry. Za zmínku určitě stojí její role v dramatu Sils Maria (2013), vsadila i na spolupráci s Woody Allenem (86) v Café Society (2016). Objevila se i v thrilleru Lizzie (2018) nebo v pokračování Charlieho andílků (2019).

Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart jako Bella ve filmu Stmívání a jako Joan Jett ve filmu o dívčí rockové kapele The Runaways (2010)Foto: Profimedia.cz

Blond rebelka

Kristen Stewart je často nazývána hollywoodskou rebelkou. Její styl se dá popsat slovy jedinečný a je čím dál tím více také cool. Po sérii Stmívání rozhodně připomínala kohokoliv jiného, jen ne načesanou dívku ze střední školy a dlouhou dobu byla pro svůj vzhled jedním nejoblíbenějších terčů módních samozvaných kritiků. Časem ale i ti nejzavilejší milovníci krásné upírky pochopili, že i ten „vagabund“ je zkrátka ona. Jindy zase překvapí v nejnovějším modelu od Chanel, jehož je tváří. Nosí prostě to, na co má zrovna náladu. Totéž platí i o jejích vlasech. Na hlavě si vyzkoušela snad všechny účesy i barvy včetně platinového ježka. Nyní nosí mikádo ve žluté blond a kupodivu jí tahle jindy zatracovaná barva sluší.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v roce 2017 na festivalu Sundance a na letošním filmovém festivalu v modelu Chanel v BenátkáchFoto: Profimedia.cz

Úspěch jménem Spencer

Teď se ovšem hovoří o hereččině výkonu ve filmu Spencer (2021) a dost často v souvislosti s tím, že by si za roli princezny Diany zasloužila Oscara. Film se soustředí na tři dny princezna života, a to v době, kdy se rozhoduje ukončit manželství s princem Charlesem (73). Na to naráží i název filmu, který nese princeznino příjmení za svobodna. V minulosti princeznu Dianu ztvárnila například Naomi Watts (53) nebo Emma Corrin (26) v seriálu Koruna (po níž převezme štafetu v nové sérii Elizabeth Debicki, 31). Ovšem je to prý právě Kristen, kdo se do Diany zvládl převtělit nejlépe. Posoudit to můžete už 20. ledna, kdy jde film do českých kin.

Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart v roli princezny Diany ve filmu Spencer (2021)Foto: Profimedia.cz

Do roka a do dne?

Nemá ráda škatulky, ani v herectví, ani v módě. A nikdy nijak nedefinovala ani svoji sexualitu. Má za sebou několik vztahů s muži i se ženami. Jejím asi nejpropíranějším a nejznámějším byl pochopitelně ten s Robertem Pattisonem (35), se kterým se dali dohromady ve Stmívání a pár tvořili v letech 2009–2013. Byli samozřejmě miláčky davů, kdykoli někam přišli spolu, vrhla se na ně vlna fanoušků. Nakonec jejich vztah narušil hereččin zálet s režisérem filmu Sněhurka a lovec v roce 2012 a o rok později se nadobro rozešli. Její další velkou, i když krátkou láskou byla zpěvačka St. Vincent (39), randily spolu několik měsíců v roce 2016.

Nyní ale našla, jak se zdá, svoji životní partnerku: herečka v listopadu oznámila, že se zasnoubily se scenáristkou Dylan Meyer (34). Také prozradila, že ona chtěla být požádána o ruku. Začaly spolu randit v srpnu 2019 krátce po tom, co Kristen střídavě chodila se Stellou Maxwell (31), modelkou a andílkem Victoria’s Secret. „Myslím, že dobré věci se dějí rychle,“ okomentovala Stewart své zásnuby. Tak uvidíme, jak rychle přijde i jejich svatba.

Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart s Robertem Pattisonem v roce 2010 a nyní se svou snoubenkou Dylan MeyerFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám