Hlavní obsah

Gabriela Soukalová v podcastu Bubliny: Nemoc byla pomocník, který mi pomáhal hubnout

Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne Gabriela Soukalová, jen málokdo si její jméno nespojí s rozzářeným úsměvem, odzbrojující upřímností, neuvěřitelnými úspěchy v biatlonu nebo smutným koncem prvního manželství. Úspěšná sportovkyně toho má za sebou na tři životy. V podcastu Bubliny popsala, jak probíhaly zásnuby, jak si byla odmala jistá, že vyhraje na olympiádě, a vysvětlila, proč měla pocit, že poruchy příjmu potravy ke sportu patří.

Článek

Vystudovala umělecký obor ražená mince a medaile, ale než by medaile vyráběla, raději je vyhrávala. Zažila slávu a úspěchy, je mistryní světa, olympijskou medailistkou a vítězkou světového poháru. Po ukončení sportovní kariéry moderovala pořad v televizi, má dvouletou dceru a co se týče partnerského života, prozradí velkou novinku.

Nedávno byla jako první Češka uvedena do Biatlonové síně slávy, v kinech měl premiéru její film Pravda se pořád vyplatí. Hostem podcastu Bubliny je biatlonistka Gabriela Soukalová.

Bude svatba?

Velkou novinkou v životě Gabriely jsou zásnuby s partnerem Milošem Kadeřábkem, se kterým vychovávají společnou dceru Izabelu. Poprvé ho médiím představila v únoru 2021. Žádost o ruku byla nečekaná, měla totiž pocit, že je pro jejího partnera důležitý pocit svobody. On se však domluvil se štábem filmu Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí a poslední natočený záběr byl jedna velká romantika. A jaká byla její reakce? „V první chvíli jsem si myslela, že se mu něco stalo.“ Poté si prý její partner trochu stěžoval, že ho nechala na své „ano“ pěkně dlouho čekat. Váženě si myslela, že mu něco je. Bude do roka a do dne svatba?

Bubliny: Gabriela SoukalováVideo: Proženy.cz

Soukalová změnila biatlon

V podtitulu filmu Pravda se pořád vyplatí se říká, že vypráví příběh ženy, která změnila biatlon. Souhlasí s tím? Jen velmi nerada se hodnotí, ale připouští, že byla jiná. Dělala vtipy, občas dojela do cíle pozadu, místo rozcvičování na startu ležela a nervozitu před závodem zaháněla líčením. „Jsem člověk, co žije okamžikem, a biatlon jsem nebrala až tak vážně, zkrátka jako jednu z životních etap. Hlavně jsem se snažila mít ze života radost,“ vysvětluje.

Foto: Proženy.cz

S Gabrielou Soukalovou (vpravo) si v podcastu Bubliny povídala Kateřina OsičkováFoto: Proženy.cz

Pády Gabriely Soukalové

Jejím životním mottem je: „Není důležité, kolikrát v životě spadneme, ale kolikrát dokážeme vstát.“ Věří, že pravda se stále vyplatí. I když v době, kdy jí vyšla kniha Jiná Gabriela Koukalová (2018) o tom pochybovala: „Reakce byly hrozné! V den vydání se nějakým způsobem z tiskárny vytratily celé pasáže knihy a ihned začaly vycházet bulvární články. Strhla se lavina.“

Krach manželství

Gabriela zmínila v souvislosti s rozpadem svého manželství, že „to nezvládla“. Následně se opravila na „nezvládli jsme to“. Kdy začala tušit, že manželství s Petrem Koukalem nebude pohádka se šťastným koncem? Na začátku vztahu to prý bylo opojné a ona se bránila věřit své intuici a lidem, kteří ji varovali. Zároveň ale říká, že jí vztah pomohl bojovat s nemocí - s poruchou příjmu potravy. Uvědomila si totiž, že bude chtít v budoucnu rodinu, a nechtěla riskovat, že její tělo nebude zdravé.

Porucha příjmu potravy

Poruchu příjmu potravy (PPP) zprvu vnímala jsou samozřejmou součást světa sportu, zvlášť když se jí podařilo zhubnout a zlepšily se jí výkony. Nakonec ale tělo vypovědělo službu a odmítlo jet nadoraz. Začaly jí padat vlasy, vracely se jí nemoci, ekzémy a podobně.

S nemocí se poprala a založila Nadační fond Gábi, který lidem s PPP pomáhá. Dobrý pocit z toho, že pomohli vyléčit již několik lidí, je prý silnější než euforie z vítězného závodu.

Co plánuje v nejbližší budoucnosti? Pusťte si náš podcast a dozvíte se to. Gabriela jako vždy překvapila.

Načítám