Hlavní obsah

Tipy na první rande, aby se konalo minimálně ještě druhé. Fungovat může návštěva muzea nebo zoo

Foto: Nejron Photo, Shutterstock.com

Foto: Nejron Photo, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jít na první rande na večeři je klišé. Kdoví proč oblíbené kino zase celkem nesmyslný nápad. Přitom možností, jak spolu strávit čas a více se poznat, máte hromadu. Vezměte to do svých rukou a přijďte s nápaditým, ale zas ne přehnaným plánem.

Článek

Někdo si začátky randění vyloženě užívá a celkově tuto fázi vztahu považuje za vůbec nejvíc vzrušující. Jiní, často jde o introverty nebo obecně stydlivé povahy, by ji nejradši úplně přeskočili. V zásadě je ale jedno, do které skupiny patříte. Stejně si na začátku musíte lámat hlavu, co společně podniknout. Ženy to často nechávají na jejich potenciální polovičce, přitom mnohdy je lepší vymyslet něco sama. Už jenom proto, že když vyberete aktivitu, která je vám blízká, pravděpodobně se sama budete cítit lépe.

Největší klišé

Ve Velké Británii populární herní webovka Tombola před časem zorganizovala hlasování uživatelů. Měli rozhodnout o nejhorších místech na první rande. Celkem drtivě vyhrálo kino. Těžko říct, proč se právě koukání na film v temném sále, kde musíte být úplně ticho, stalo tak oblíbeným. Každopádně skutečně to není nejlepší nápad. V první pětce se umístila i návštěva restaurace, obzvlášť se uživatelům nelíbily fast foody nebo naopak vyloženě luxusní podniky. Vysoko v seznamu bylo také být u někoho doma nebo v případě mladších ročníků jít domů k rodičům. Jako špatný nápad označili hlasující také plavání nebo wellness, ale i prostě jít do parku. První jmenované je příliš erotické, druhé naopak velká nuda.

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Ilustrační fotografieFoto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Zas to nepřehánějte

Nakonec ale ještě větší problém nežli klišé je příliš přehnaný nápad. Jednak jít na první nebo jedno z prvních rande někam na delší čas než na pár hodin může dopadnout hrozně. Moje kamarádka jela s mužem, s nímž se předtím setkali dvakrát, na týden do Turecka. Že to fungovat nebude, se ukázalo pomalu už během letu. Týden v all inclusive ale musela přetrpět a jediným únikem byl každodenní řetěz gin toniců.

Byť tohle se zdá jako extrém, i prodloužený víkend s někým, kdo vám nakonec vůbec nesedne, může být očistec, ze kterého se budete dlouho vzpamatovávat. Ideální obvykle ale nejsou ani příliš akční nápady jako jít spolu na únikovku, paintball, ale třeba i karaoke nebo do nočního klubu.

Tipy, které by mohly fungovat

  • Na výstavu nebo do muzea –⁠ když se sotva znáte, nemusí být snadné spolu konverzovat. Nejde o to, že byste si neseděli. Spíš jste-li stydlivější povahy, témata k hovoru vás přirozeně nenapadají. Muzeum, galerie a různé výstavy naopak ke konverzaci nad exponáty přímo podněcují.
  • Do zoo –⁠ kdo by neukázal dítě v sobě a citlivou část, když je blízko zvířatům?! Společně můžete strávit čas ve vyhlášených zoologických zahradách, ale i malých zookoutcích, kde jste v bližším kontaktu se zvířaty.
  • Na vinobraní nebo trhy –⁠ před námi je období vinobraní, na která po pár týdnech navážou třeba vánoční trhy. Projít si na prvním rande stánky s burčáky nebo svařákem je celkem nenucená romantika.
  • Udělejte si piknik –⁠ vyberte si hezké místo třeba u řeky nebo s výhledem na město a udělejte si malý piknik. Netřeba péct tři druhy bábovek. Většinou si vystačíte s dobrým vínem a pár drobnostmi na zobání.
  • Za sportem –⁠ předně si zjistěte, zda máte oba rádi nějaký druh sportu, který se dá provozovat ve dvou. Hledáte dlouho parťáka na běh? Když i ten druhý rád běhá, není důvod zdráhat se a jít se společně zpotit.

Načítám