Hlavní obsah

Druhé rande? Nikdy! Malichernosti, které dokážou odradit před další schůzkou

Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Foto: Inside Creative House, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Randění je bezva, ale někdy taky pořádná dřina. A stres, nervy, nejistota. Někdy bohužel stačí drobná chybka na začátku a nic z toho není. Co vše může být důvod, proč někdo na druhé rande nepůjde ani náhodou?

Článek

Randění je nervy drásající náročný „sport“ s velmi nejasnými pravidly. I když třeba máte pocit, že jste podali skvělý výkon, je z toho prohra. Další rande se nekoná. Proč to tak je, zajímalo i influencerku Leah Howard (21) z Irska, která na Twitteru rozpoutala debatu o tom, jaké důvody mají lidé pro to, aby někomu po první schůzce už další šanci nedali.

Učinila tak už před dvěma lety, během chvilky měla víc jak 500 reakcí, ale co je nejvíc zarážející, její příspěvek lidé opakovaně znovu a znovu přivádějí k životu. Zdá se, že tohle téma je prostě věčné.

Jednoduchý dotaz

Její dotaz byl přitom spíš úsměvný, chtěla jen pobavit a rozptýlit. Pravda, možná po nevydařeném rande. Proto vyzvala lidi, aby jí psali i ty sebemenší „chybky“, které je přiměly k tomu, že už na druhé rande s daným člověkem nešli.

Některé důvody byly samozřejmě oprávněné. Naprosto rozumíme třeba ženě, kterou její protějšek na prvním setkání požádal, aby mu dala svůj vlas. Ten si chtěl dát do jídla, aby si mohl stěžovat obsluze a „vyhádat“ si jídlo zdarma.

Ale jiné důvody byly spíš úsměvné. I když na druhou stranu je i smutné, co všechno může lidi odradit a co všechno je teoreticky může připravit o lásku.

Nevysvětlitelné, ale prostě to tak je

Jak jinak si třeba vysvětlit fakt, že jedna žena odmítla další schůzku s mužem jen proto, že ve chvíli, kdy se rozjel vlak, ztratil rovnováhu? Nebo třeba to, že jiná dáma nešla na další rande s mužem, protože se jí jeho nehtová lůžka nezdála dost dlouhá. Další muž zase ztroskotal na tom, že se až moc usmíval, další na tom, že si do polévky drobil pečivo.

Jeden muž se pak třeba zmínil, že ho odradilo to, že jeho vysněná dívka měla v pokoji příliš chladno a navíc odmítala zapnout topení. Jasně, asi by to nefungovalo, nikdo se nechce celý život hádat o to, na kolik nastavit v bytě termostat.

Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Možná si přiťukl moc dynamicky. Má cenu s ním jít na další rande?Foto: BGStock72, Shutterstock.com

Vyděsil ji hned na začátku

Pak jsou ale i situace, kdy i ten nejlepší úmysl bohužel nevyjde. Rozhodně buďte opatrní v tom, co druhý den po první schůzce svému protějšku napíšete. Mělo by to být určitě něco milého, ale pozor, zase ne moc.

Jedna žena v anketě totiž popsala skoro až děsivé textovky, které jí druhý den ráno přišly od muže, s nímž měla předešlý večer rande. Určitě byly myšleny dobře, ale bohužel se v nich nejspíš až moc tlačilo na pilu a místo radosti vyvolaly úlek. A zdá se, že tohle není ojedinělá zkušenost, protože tahle odpověď získala víc než 400 palců nahoru!

A jak že ty děsivé textovky vypadaly? Tak za prvé obsahovaly až strašidelný počet nejrůznějších emotikonů květin, sluníček a podobně. Svou partnerku v nich pak autor oslovoval „vaše královská výsosti“. Přál jí krásné ráno a krásný den, doufal, že se jasnost skvěle vyspala. A jako bonus jí v další zprávě poslal čerstvé růže a snídaní do postele – samozřejmě opět v podobě emotikonů růží, kávy a podobně.

Intelekt i pohybová zdatnost? Nepodceňovat!

Jeden muž zase popsal, jak se zdárně vyvíjející rande zvrtlo ve chvíli, kdy spatřil, jak jeho dívka běhá. „Nevypadalo to vůbec dobře, už jsem ji pak nechtěl vidět,“ napsal stručně. Holt i na pohybových dovednostech nejspíš záleží, když chcete s někým proběhnout celý život, je asi potřeba u toho taky dobře vypadat.

Je pak téměř s podivem, že intelekt a všeobecný rozhled od svého protějšku vyžaduje skoro každý. Jednu ženu okamžitě odradilo to, že její protějšek nevěděl, kdo je Isaac Newton. „Navíc byl pak skoro šokovaný, že já to vím,“ dodala v anketě.

Jiná zase nekousla, když se jí muž zeptal, zda písmeno A, které má vytetované na kotníku, značí „kotník“ (v angličtině se totiž kotník řekne ankle, tedy začíná na písmeno A). Možná to ale nebyl pokus o to, ukázat, jak mu to pálí, ale ne moc povedený vtip. Každopádně ani jedno nevyšlo.

A co vy? Máte také nějakou „drobnost“, přes kterou jste se na prvním rande nezvládli přenést?

Existují různé druhy seznamování a schůzek. Co třeba takové Rande naslepo. Kteří slavní tak našli lásku?

Načítám