Hlavní obsah

Zůstáváte u něj poprvé přes noc. Na co nezapomenout, co si zabalit a kdo by to měl vědět?

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním ze zásadních milníků na začátku vztahu bývá první společně strávená noc – a rozhodně přitom nemusí dojít i na první sex. I tak – jako před každým poprvé – můžete pociťovat nervozitu, protože partnera poznáte o trochu víc a on zase vás. A navíc tu jsou i praktické otázky.

Článek

Na chvíli se oprostěme od toho, že většina prvních nocí je spíše neplánovaná, a zaměřme se na to, že máte nad svým životem tak dokonalou kontrolu, že si dokážete přesně určit, kdy k tomu dojde. Pro sichr ale můžete mít „sadu první pomoci“, tedy čisté kalhotky, základní make-up a kartáček, stále v kabelce.

První společně strávená noc znamená, že (pravděpodobně) dojde nejen na vášeň, ale že budete i zjišťovat, na které straně postele rád spí, kolik prostoru mu v koupelně zabírá kosmetika a jestli chrápe.

Když pozvete partnera k sobě, jste ve výhodě, na svém hřišti, s čistým prádlem ve skříni, kartáčkem na umyvadle a odličovačem ve skříňce. Chystáte-li se ovšem strávit první noc u něj, je třeba pár věcí promyslet. A ano, první nocí u něj myslíme tu plánovanou, ne když spontánně přespíte u sympaťáka z baru. Tam se toho moc naplánovat nedá.

Vhodná doba? Neexistuje

Vztah je plný více či méně zásadních milníků, a jak je zvládnete, vám dá odpověď na otázku, zda se k sobě hodíte a máte budoucnost. První pusa, první hádka, první společná kocovina... A vztah posune i první noc, kterou u partnera strávíte. Stejně jako neexistuje správná odpověď na Kdy je vhodné mít první sex?, neexistuje obecně platná odpověď, kdy je čas u něj poprvé přespat.

Každý vztah je jiný. Možná jste dlouholetí přátelé nebo kolegové a přeskočila jiskra, pak není na co čekat. Ale třeba se teprve poznáváte a máte za sebou pár schůzek, pak je přirozené, že váháte.

Důležité je jen to, že to oba chcete. A jestli si spolu měsíc píšete a po pár společných hodinách cítíte, že se nechcete rozloučit, nebraňte se a na pozvání kývněte. Ale pozor, klidně rovnou řekněte, že se na sex na první schůzce necítíte.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Napíšu kamarádce, že se zdáš být hodný kluk, ať nemá obavy. A můžeme jítFoto: Rido, Shutterstock.com

Co si zabalit? Myslete na zítřek

Proč je první noc u partnera tak stresující? Jedna žena řeší ranní dech, jiná nespí tiše jako princezna nebo má obavy, že se ukáže před milým bez make-upu...

A co si vzít s sebou? Aby neměl pocit, že se k němu hodláte přestěhovat nebo jste nemožná pipinka, která se neobejde bez hromady kosmetiky a ráno si chce vybrat ze tří topů. Zároveň ale musíte zvážit svou večerní a ranní rutinu i to, zda od něj půjdete do práce, domů nebo třeba na společný výlet. Základ je zubní kartáček, potřeby na odlíčení a krém na obličej, ale i pyžamo a minimálně čisté spodní prádlo, dost pravděpodobně i čisté oblečení na druhý den.

Filmové „walk of shame“, kdy rozcuchaná dáma se stopami včerejšího make-upu a v outfitu víc než odhaleném spěchá ránem ulicí a snaží se být neviditelná, jsou epické. Ale vy to zažít nemusíte…

Den předem si umyjte vlasy a ráno si je stáhněte do jednoduchého copu. Vezměte si odličovací ubrousky a jen základní make-up, zvolte oblečení tak, aby stačilo druhý den jen vzít čisté tričko a dalo se vyrazit na snídani i do kanceláře.

Foto: Konstantin Tronin, Shutterstock.com

Vstala a šla... To je sice hezká věc, ale stačí, že zjistil, že chrápu. Musím se mu dávkovat postupněFoto: Konstantin Tronin, Shutterstock.com

Nezapomeňte na bezpečí

První noc u partnera nemusí zákonitě znamenat sex, ale mějte s sebou prezervativy pro všechny případy. Nespoléhejte na to, že je bude mít on. A i když jste si odpoledne jisté, že sex nebude, možná se rozmyslíte... Jestli jste spolu nějakou dobu, nejsou obavy zřejmě namístě. Ale pokud se teprve poznáváte, nedošlo na seznámení s přáteli a tak dále, dejte minimálně jedné důvěryhodné osobě vědět, kde a u koho trávíte noc a že jste v pořádku.

Rada na závěr: Naplánujte program

Jak maximálně předejít nervozitě? Promyslete, co budete dělat. Stejně jako děti na tolik oblíbených přespávačkách nejdou hned do pyžam, ale těší se na ponocování a program, naplánujte i vy, jak bude večer probíhat. Zda půjdete rovnou k němu a uděláte si společně večeři, dáte si víno a pustíte film nebo budete hrát deskové hry. Nebo se sejdete venku, zajdete nejdřív do kina nebo na drink...

Reklama

Načítám