Hlavní obsah

Karlosova věrnost, bobr Jodie Foster i DiCaprio syndrom: Kdy moderátoři vtipkovali na hraně?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předávání uměleckých ocenění mívají různou atmosféru. Někdy se večer nese v noblesním duchu, jindy se moderátoři snaží, aby bylo co nejvíc veselo. Je to tak u nás i za hranicemi. Předávání hudebních cen Český slavík byl ten druhý případ. Letos do toho moderátoři Aleš Háma, Ondřej Sokol a Tereza Pergnerová opravdu dupali. Proč nakonec padla omluva?

Článek

Letošní předávání Českých slavíků bylo zajímavé z více důvodů. Na módu jsme se už zaměřili, ale během přímého přenosu padlo i několik vtípků, z nichž některé byly pro někoho na hraně. Nebo možná za. Moderátoři vtipkovali, že Marek Ztracený sice oznámil poslední koncert, ale nakonec končí třikrát na vyprodaném stadionu, syn Evy Burešové zase prý při kojení pomlaskával: „Mňam, mňam, mňam, je to fresh, mám to rád,“ čímž naráželi na reklamu jejího partnera Přemka Forejta pro řetězec s rychlým občerstvením.

Ale největší haló způsobil vtip Terezy Pergnerové. Z koho si dělala legraci, proč se omluvila a kteří moderátoři v minulosti svým rýpancem také možná překročili hranici?

Věrnost Karlose Vémoly

Známý MMA bojovník a jeho manželka a matka dvou dětí se v médiích či na sítích objevují v poslední době téměř nepřetržitě, i proto, že si jejich prostřednictvím s oblibou vyřizují účty. Jejich osobní život je jako na houpačce, měli pompézní svatbu, zároveň se ale často zmiňuje, že má Karlos Vémola problémy s věrností. Naposledy se řešilo, zda měl či neměl poměr s osmnáctiletou pornoherečkou Hanou Džurbanovou alias Rikou Fane.

A moderátorka sobotních Slavíků pronesla, že je úžasné, že si Karlos Vémola vzal Lelu a nádherné na tom je, že jí byl věrný… po celou dobu obřadu, a to je super.

O dva dny později se Tereza Pergnerová Vémolovým veřejně omluvila. Tento vtípek by prý vzala zpět. Jak na to reagoval kontroverzní pár? Karlos Vémola přes svého právníka vzkázal, že mu to sice přišlo nevkusné, trapné a hloupé a hodné pořadu jiné úrovně, ale omluvu přijal a nebude prý činit žádné kroky.

Foto: Profimedia.cz

Známý pár si vyslechl vtip přímo na předávání a mohl tedy sledovat i reakce ostatních hostů Foto: Profimedia.cz

Facka Willa Smithe

Jeden z nejvýraznějších incidentů se odehrál během letošního předávání Oscarů. Moderátor Chris Rock žertoval na účet holé hlavy herečky Jady Pinkett Smith, manželky Willa Smithe. Její muž se následně zvedl, vyběhl na podium, kde moderátorovi jednu vrazil, a po návratu na své místo na něj zavolal, ať si jeho ženu „nebere do pusy“. Jada totiž trpí alopecií, onemocněním, při kterém padají vlasy.

Smutné bylo, že to měl být jeho večer, vyhrál Oscara za hlavní roli ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek, namísto sošky se ale řešila facka. Následně se omluvil, že to přehnal, ale incident se s ním táhl dlouho.

Foto: Profimedia.cz

Will Smith řekl, že hájil z lásky čest své ženy. Mnozí si ale všimli, že se nejdřív sám vtipu zasmál Foto: Profimedia.cz

Bobr Jodie Foster

Psal se rok 2012 a během moderování Zlatých glóbů četl Ricky Gervais seznam věcí, o kterých se během večera nesmí zmínit. Nesměl zmínit mimo jiné Mela Gibsona, jeho soukromý život, politické názory i filmy, zvláště Bobra Jodie Foster. Čímž narážel na film Bobr, který Mel s Jodie natočili, ale zároveň šlo o vtipnou slovní hříčku. A britský komik pokračoval, že bobra Jodie Foster neviděl, a když se ptal kamarádů, tak ani oni prý neměli tu čest. Ale neznamená to, že není dobrý.

Jodie Foster se neurazila, naopak se narážkám zasmála a ukázala Rickymu palec nahoru. Bylo to o to pikantnější, že v té době byla její sexualita, přesněji řečeno homosexualita, veřejným tajemstvím.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že dává přednost stejnému pohlaví, promluvila herečka veřejně až o rok později, o to drzeji vtípek vyznělFoto: Profimedia.cz

Hollywoodští pařmeni

Žertíky na téma celebrity a nadměrná láska k alkoholu se během předávání cen objevují často a Ricky Gervais si rýpnul hned do několika vyhlášených pařmenů.

V roce 2010 vyslovil přání, že by nechtěl během svého moderování nikoho urazit. A pokud se tak stane, není to jeho vina, ale toho drinku, co popíjí. Má prostě rád alkohol jako každý jiný, pokud tedy „každý jiný“ není Mel Gibson.

A koho si ještě vzal na mušku? Na Zlatých glóbech v roce 2011 žertoval, že to bude večer a noc ve znamení pařeb, večírků a těžkého popíjení. Tedy, jak by to nazval Charlie Sheen: snídaně.

Foto: Profimedia.cz

Skutečnost, že se herec Charlie Sheen kamarádil s alkoholem a drogami, byla všem dobře známá Foto: Profimedia.cz

Kluci ze scientologie

A Ricky Gervais znovu… V roce 2011 vtipkoval o filmech, které na Zlatý glóbus nominovány nebyly, mimo jiné I love You Phillip Morris. A britský komik pronesl, že ve filmu Jim Carrey a Ewan McGregor, tedy dva heterosexuální herci, předstírají, že jsou gayové. Což je úplný opak toho, co dělají někteří slavní scientologové. A prý mu s fórkem pomohli právníci…

Co na to asi říkali Tom Cruise nebo John Travolta, kteří známými scientology jsou?

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise je scientologické církvi hluboce oddaný, zcela jistě fórek neocenilFoto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio a jeho děvčata

Komička Amy Schumer si letos během Oscarů rýpla do herce Leonarda DiCapria a jeho zálibu v mladých partnerkách. Ocenila, kolik toho udělal v oblasti ochrany životního prostředí, i to, že se snaží, aby naše planeta byla zelenější a čistší a jeho přítelkyním se na ní v budoucnu dobře žilo.

Touché! Leonardo totiž nerandí s děvčaty nad 25 let, a mluví se dokonce i o „DiCaprio syndromu“.

Foto: Profimedia.cz

Takto mává Leonardo DiCaprio ve chvíli, kdy slečny oslaví 25. narozeniny Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám