Hlavní obsah

Adele už ví, jak hubnout! Drží sirtfood dietu, nebojí se cvičení, ale dopřeje si i alkohol

Foto: JMEnternational, Amy Sussman, Gettyimages.com

Foto: JMEnternational, Amy Sussman, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Adele se stala ikonou nejen svým mimořádným hlasem, ale i svou šokující proměnou, kdy se z ženy krev a mléko vyklubala kráska hodná přehlídkového mola. Když před několika lety zveřejnila fotografie svého výrazného zhubnutí, celý svět byl ohromen. Jak se jí podařilo shodit přebytečná kila a co bylo klíčem ke štíhlosti?

Článek

Článek si můžete poslechnout také v audioverzi.

Když se zpěvačka Adele pochlubila prvními snímky, na nichž byla k nepoznání díky výraznému zhubnutí, internet málem explodoval. Všechny zajímalo, jaký je zpěvaččin recept na úspěch – jak se jí podařilo takhle výrazně zhubnout. Jaké je tedy tajemství jejího štíhlého těla? Hlavním bodem je podle zpěvačky vyrovnaná mysl a zkusit si nebrat připomínky od okolí. „Moje tělo bylo objektivizováno celou mou kariéru,“ řekla v rozhovoru s Oprah Winfrey v roce 2021. Adele dále prozradila, že její cesta k „ideální postavě“ byla ale jiná než u ostatních, protože ona nikdy neměla pocit, že by zhubnout musela nebo potřebovala. „Byla jsem ke svému tělu pozitivní před hubnutím a jsem k němu pozitivní i nyní.“

Jednou denně cvičit nestačí

Základem k dokonalé postavě je ale vždy především dřina - bez pravidelného cvičení a pohybu to prostě nejde. Adele kombinuje několik druhů cvičení. Pro zrychlení spalování tuku začala pravidelně provádět cvičení HIIT, které je velmi intenzivní a účinné. Vedle toho se oddává pilates, které zlepšuje vzhled postavy, naučí správnému držení těla a dýchání a také ulevuje od bolestí zad a kloubů. Pokud si ale myslíte, že Adele občas zajde do posilovny a tělo má jako vytesané, jste na omylu. Zpěvačka cvičí 2-3krát denně a to by v tom byl čert, aby úspěch nebyl vidět.

Je to i o stravě

Adele se neomezila pouze na cvičení, dalším z pilířů jejího „úspěchu“ je tzv. sirtfood dieta, kterou britská ikona zpopularizovala.

Tato dieta je založena na konzumaci potravin bohatých na sirtuiny - enzymy, které jsou spojeny s podporou buněčných procesů a zpomalením stárnutí. Stravování je založeno na třech fázích, během nichž se postupně omezuje příjem kalorií a konzumace sirtfood potravin.

Foto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Adele při cestě za štíhlou postavou vsadila na cvičení a dietuFoto: Kevin Mazur, Gettyimages.com

Mezi takové potraviny například patří:

  • Ovoce: Jahody, maliny, borůvky
  • Přílohy: Pohanka
  • Nápoje: Káva, červené víno
  • Další potraviny: Kapary, olivy, hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa

V první fázi se jí pouze jedno jídlo denně složené z potravin bohatých na sirtuiny a každý den se pijí zeleninové šťávy. Druhá fáze povoluje přidání dalšího jídla denně a trvá 4 dny. Poslední fáze trvá 14 dnů a zahrnuje příjem 3 jídel a 1 zeleninové šťávy denně.

Pokud byste tento styl stravování chtěli zkusit, je však důležité mít na paměti, že sirtfood dieta může být spojena s riziky, jako je nedostatek živin a energie.

Tím to nekončí

Kromě sirtfood diety Adele upravila svůj jídelníček i o další zdravé potraviny, mezi které patří rybí produkty bohaté na omega-3 mastné kyseliny, luštěniny, celozrnné produkty, oleje, ořechy a semena. Zpěvačka také omezila konzumaci alkoholu, který si dopřává jen jeden den v týdnu, a to v neděli. Takže i přes přísný životní styl si zpěvačka umí zpříjemnit závěr týdne!

Načítám