Hlavní obsah

U Robbieho Williamse se dějí zázraky, u Adele žádá o ruku aneb Umělci a fanoušci na pódiu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Na koncertech se to čas od času stává – a pro většinu fanoušků je to splněný sen. Ocitnout se na pódiu vedle svého idolu, zazpívat si s ním, zatančit, moci mu být chvilku nablízku? Nezapomenutelný zážitek! A někdy na tyto chvíle nezapomenou nejen samotní fanoušci, ale nejspíš nikdo, kdo byl u toho.

Článek

Ne každý umělec to dělá, koneckonců pozvat fanouška na pódium může být i nebezpečné. Své o tom ví třeba Britney Spears, kterou v roce 2011 fanoušek na pódiu tak trochu pokousal, nebo Céline Dion, které narušila vystoupení v roce 2018 opilá fanynka. Ale většinou je setkání fanouška s idolem na pódiu dojemné, někdy úsměvné a zábavné a jindy až neuvěřitelné.

Robbie Williams jako mistr náhody

Tomu, co se stalo Robbiemu Williamsovi před pár dny na koncertě v Budapešti, by uvěřil jen málokdo. Že si na pódium vytáhl fanouška, to asi nepřekvapí nikoho. Ale že se štěstí usměje dvakrát na jednoho muže? Neuvěřitelné, ale zázraky se zjevně dějí! Zpěvák totiž opravdu zcela neplánovaně a naprostou náhodou v Budapešti vytáhl na pódium stejného fanouška jako před dvaceti lety! Podle zpěvákova příspěvku na Instagramu je to šance 1 : 174 240 000.

Marek Ztracený a jeho dětská konkurence

Možná by měl být zpěvák Marek Ztracený obezřetnější a nebrat na pódium svoje dětské fanoušky. Dělá to totiž docela často a někdy jde opravdu o zdatné zpěváky, z nichž mu možná za pár let vyroste pořádná konkurence. A jak některé děti zaujmou talentem, jiné si publikum i samotného zpěváka získají neuvěřitelnou spontánností a roztomilostí. Třeba jako tenhle super klučina, jehož výkonem se umělec pochlubil na sociálních sítích:

U2 a dechberoucí sexy vystoupení

Kapela U2 je fenomén, a jestli u některé písničky ženská srdce doslova tají, je to samozřejmě slavný song With or Without You. Ale to, co zažila jedna fanynka v roce 2001 na koncertě v Bostonu, to předčí i ty nejodvážnější sny. Nejenže si ji frontman kapely Bono vytáhl na pódium, ale ti dva si vedle sebe lehli, zpěvák dívku objal a zpíval, jak to umí jen on. Když se kolem pódia rozsvítila světla do tvaru srdce, muselo zjihnout i srdce z kamene. A když nakonec umělec ležící dívku něžně políbil, pomohl jí vstát a ještě jí vzduchem poslal další polibek… Na to už slova nestačí:

Adele jako expertka na žádosti o ruku

Na koncertech zpěvačky Adele se daří lásce. Už několikrát se součástí jejího vystoupení staly žádosti o ruku, milostná vyznání k výročí a podobně laděné události. V roce 2016 v Belfastu vtrhla na pódium dívka, která – asi pod vlivem Adeliny hudby – pocítila nutkavou potřebu požádat svého přítele o ruku před tisícovým davem. Zpěvačka se zachovala naprosto skvěle, udržela chladnou hlavu, a když se čekalo na odpověď, celý dav svých fanoušků donutila skandovat: „Come on, Neil!“, tedy něco jako: „Tak pojď, Neile!“ A dojemná byla i žádost o ruku dvou mužů v australském Melbourne v roce 2017 – i pro jejich vzájemné vyznání lásky Adele ochotně půjčila pódium:

Nicki Minaj a překvapivý talent

Na koncert v roce 2015 v Belfastu nezapomene nejen Nicki Minaj, ale ani neuvěřitelně talentovaný dvanáctiletý klučina, který se k ní dostal na pódium. Nejdřív totiž všechny dojal, když se štěstím rozbrečel, až skoro nemohl mluvit. Pak ale všechny divoce rozesmál, protože ho pláč přešel jen vteřinu poté, co ho zpěvačka objala a přitiskla si jeho hlavu do svého nadupaného dekoltu. Malému chlapci v tu chvíli doslova zajiskřila očička a slzy vystřídalo nadšení. Dechberoucí ale bylo to, co nastalo, když se chlapec chopil mikrofonu. Zpíval a tančil tak, že umělkyni zastínil. Ta to ale brala sportovně a z jeho vystoupení byla opravdu nadšená:

Leoš Mareš je král improvizace

Sám Leoš Mareš o sobě říká, že není žádný zpěvák. A pravda je, že jeho dokonalé show nejsou ani tak ukázkou hudebního talentu, jako spíš umění skvěle bavit lidi. A přitom se nebrání improvizaci ani kontaktu s fanoušky. Moderátor je známý také tím, že čas od času – jen tak z recese a radosti – splní fanouškům i poněkud netradiční přání. Jednoho svého příznivce vyzvedl a svezl na svůj koncert poté, co ho mladý muž jen z legrace na Instagramu požádal o odvoz. A jakmile na jeho akcích zazní píseň Svalnatec, je to prostor pro fanoušky, obzvláště pro ty s výraznou muskulaturou. Leoš si je zve na pódium, donutí je sundat triko a tančit. A bývá to zážitek pro všechny zúčastněné:

Někdy ale i ty nejotevřenější hvězdy touží po chvilkách klidu a jednoduše potřebují být v utajení: Je to Leo DiCaprio s novou přítelkyní? Jak se celebrity maskují, když nechtějí být poznat

Reklama

Načítám