Hlavní obsah

Bláznivá móda z Cannes. Heidi Klum pobouřila odhaleným tělem, Izabel Goulart spodním prádlem

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Filmový festival v Cannes je v plném proudu a na červeném koberci chce zazářit každý. Některé modely jsou svou objemností, extravagancí a odvážností opravdu nepřehlédnutelné. Pro někoho to může být moc, pro jiného tak akorát, faktem ale je, že tyhle dámy vynesly něco mnohem víc než jen šaty.

Článek

Jsou to modely, které připomínají spíš umělecké dílo než šaty, róby, z nichž jde hlava kolem. Pro někoho nevkus, kýč a snaha zaujmout za každou cenu, pro jiného přesně to, co si akce jako filmový festival v Cannes prostě zaslouží.

Ať už patříte do jakékoli skupiny, musíte uznat jednu věc. Tyhle dámy nešlo na červeném koberci přehlédnout ani náhodou a možná právě o to jde.

Odvážná Heidi Klum

Topmodelka Heidi Klum je velkou milovnicí módy a rozhodně se nebojí výstřednosti. Pravidelně na akce vynáší modely, kterých by se kdejaká dáma zalekla.

Na zahajovací party sice zazářila v relativně jednoduchých červených šatech, byť s objemnou sukní. Na charitativní akci o pár dní později ale dorazila v bílých šatech luxusního módního domu Georges Hobeika, jejichž cena je vyšší než 6 000 liber (v přepočtu asi 174 tisíc korun). Model měl obří dekolt a odhalené břicho a od mnohých za to modelka schytala pořádnou kritiku. Ačkoli vypadá úchvatně, někteří nabyli dojmu, že na takhle odvážné šaty už prostě nemá věk.

To by ale nebyla Heidi Klum, aby nešokovala znovu. Na večírek organizace amfAR, která se snaží pomáhat v boji proti AIDS, se objevila v objemných růžových tylových šatech. Opět to bylo pro někoho příliš kýčovité a model prý zase postrádal potřebnou eleganci, ale Heidi Klum jde prostě málokdy s davem.

Izabel Goulart – skoro nahá či s kapucí

Brazilská modelka a majitelka dokonalých křivek Izabel Goulart rozhodně nepatří k dámám, které by se schovávaly někde v koutě. Na červeném koberci bývá nepřehlédnutelná a Cannes není výjimkou.

Na slavnostní premiéru filmu Le Comte de Monte-Cristo (Hrabě Monte Cristo) vyrazila v šatech, které snad ani nebyly šaty. Šlo vlastně jen o černé krajkové body doplněné jemnou bílou vlečkou, vše z dílny libanonského návrháře Zuhaira Murada. A opět se rozpoutala diskuse, zda už tohle není přece jen moc a akce tohoto typu si nezaslouží víc než jen sexy spodní prádlo.

Nutno přiznat, že na premiéru filmu L'Amour Ouf kráska dorazila ve výrazně cudnějším modelu. Hnědé šaty od francouzského návrháře Stéphana Rollanda byly sexy tak akorát, ale pozornost poutaly i tak. Nepřehlédnutelný límec, který zezadu připomínal objemnou kapuci, byl skutečně netradičním prvkem.

Zajímají vás další extravagantní modely z Cannes? Podívejte se na ně v naší fotogalerii.

Načítám