Hlavní obsah

Met Gala 2024: Kim Kardashian ukázala super úzký pas, Tyla nadchla dechberoucími šaty z písku

Foto: Jamie McCarthy, John Shearer/WireImage, Gettyimages.com

Foto: Jamie McCarthy, John Shearer/WireImage, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprestižnější módní akce roku je za námi a musíme říct, že nás letošní ročník ani trochu nezklamal. Tématem včerejšího večera byla Zahrada času a zelená se obtiskla i na koberci. U samotného motivu květin ale hvězdy nezůstaly. Které celebrity oblékly ty nejkrásnější, ale i nejvýstřednější looky? Vítejte na Met Gala 2024.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Módní svět se na tuhle akci chystá měsíce dopředu. Met Gala patří k nejvýznamnějším společenským událostem a je obrovskou poctou dostat se na guest list. Pokud se vám to podaří a Anna Wintour vám dá zelenou, skousnete i fakt, že lístek stojí téměř dva miliony korun. A začnete shánět couture šaty!

Květiny na jaře? Jak originální!

Ačkoli se Miranda Priestly, která měla ve filmu Ďábel nosí Pradu ztvárňovat Annu Wintour, ušklíbala nad tématem květin na jaře („Jak originální!“), šéfredaktorka amerického Vogue se do něj letos opravdu pustila. Téma je jako obvykle svázané s výstavou, která probíhá na poli Kostýmního institutu a oslavuje nejen přírodu, ale i křehkost samotné módy.

Rihanně zkomplikovala plány chřipka

Guest list je do poslední chvíle přísně tajný a diváci tak napjatě čekají, které hvězdy se Met Gala zúčastní. Na letošním ročníku chyběla zpěvačka Rihanna, která nám servíruje ty nejvelkolepější looky – zůstala doma s chřipkou a určitě i nádhernými šaty, o které jsme přišli. V Zahradě času se neprošla ani herečka Blake Lively, která předchozím ročníkům dokonce předsedala, a to samé platí i pro herečku Anne Hathaway nebo Jareda Leta, který se vloni převlékl za Lagerfeldovu kočku Choupette.

Met Gala 2024: Kdo se (ne)ztratil v Zahradě času?

Kdo si Met Gala nenechal ujít, je Kim Kardashian, která tentokrát nesáhla do archivu jako v případě šatů po Marilyn Monroe, ale nechala si vytvořit šaty z kovové krajky od značky Maison Margiela. Znovu se nechala odbarvit a vyvolala debatu nad svým super úzkým pasem v korzetu.

Velké módní entrée si připravila zpěvačka Zendaya, která na schodech Metropolitního muzea ukázala rovnou dva různé looky. Oba velmi tematické a teatrální.

Nádherné šaty si oblékla i herečka Nicole Kidman, kterou doprovázel manžel Keith Urban, ale i Jessica Biel, ta přišla bez Justina Timberlakea. JLo jako obvykle ukázala své křivky a slušelo to i Pamele Anderson, v tématu se vyloženě našla.

Titul nejoriginálnějších šatů večera udělujeme zpěvačce Tyle v modelu Balmain, vypadal jako z písku. Nic podobného jsme na červeném koberci neviděli, a ačkoli byly natolik pevné, že v nich nemohla chodit a po schodech ji museli přenášet (na zbývající část večera měla kratší variantu), jde o mistrovské módní dílo, které stojí za to vidět.

Odlišně se k Met Gala chtěla postavit i Doja Cat, jejíž šaty s efektem mokrého prostěradla ale zdaleka neměly takový úspěch. Mezi nejslabší šaty večera bychom zařadili podivně splácaný model Dua Lipy nebo závěs zpěvačky Rity Ory. A wow efekt jsme nepocítili ani u šatů Lily James, Amandy Seyfried nebo Cardi B., která se znovu oblékla do objemných šatů s dlouhatánskou vlečkou.

Načítám