Hlavní obsah

Daniel Craig slaví narozeniny. Na plátně šarmantní svůdník, v reálu šťastně zamilovaný do své ženy

Foto: Mike Marsland , Gettyimages.com

Foto: Mike Marsland , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stal se v pořadí šestým představitelem oblíbeného agenta 007, a ačkoli na něj zpočátku nikdo nesázel, zahrál si s velkým úspěchem nakonec v pěti posledních bondovkách. A náhrada za něj zatím není. Daniel Craig slaví 2. března 56. narozeniny.

Článek

K herectví se Daniel Craig nachomýtl už v šesti letech, kdy pravidelně hrál ve školních hrách a také v liverpoolském divadle, kam ho vodila maminka. Divadlu se věnoval i na gymnáziu a následně vystudoval prestižní uměleckou školu, čímž byla jeho kariéra předurčená.

Filmoví režiséři si jej všimli poměrně záhy, ale cesta k roli nejslavnějšího agenta byla ještě dlouhá. „Už léta jsem přesvědčen, že k Bondovi mě posunula málo známá role muže beze jména z filmu Po krk v extázi, jenž s přehledem a zásadně čistýma rukama obchoduje s kokainem a zároveň se snaží z toho kolotoče vyskočit,“ uvedl herec v rozhovoru pro magazín Variety. „Tahle rozkošná krimi z roku 2004 odstartovala mou bondovskou éru.“ Paradoxem ovšem je, že po své nejslavnější roli nikdy netoužil. „Přál jsem si hrát superhrdiny typu Superman, Spider-Man, The Invisible Man nebo starého dobrého kovboje,“ řekl Craig v rozhovoru pro Saga Magazine.

Koho miluje James Bond?

O soukromí oblíbeného herce se toho moc neví, pečlivě si jej střeží. Ženatý je už podruhé, jeho první ženou byla Fiona Loudon, manželství ale vydrželo jen dva roky. Mají spolu dvaatřicetiletou dceru Ellu, která je také herečkou. Daniel Craig je na ni náležitě pyšný a rád se s ní nechává při různých příležitostech fotit, což vedlo už i k roztomilým omylům. V některých bulvárních plátcích ji v minulosti označili za jeho mladou milenku, čemuž se museli oba od srdce zasmát.

Stabilní pár bez skandálů

Ve skutečnosti je herec už 14 let zamilovaný do své druhé ženy, o dva roky mladší Rachel Weisz. Poprvé se potkali jako mladí začínající herci v roce 1994 při práci v Národním divadle v Londýně, důvěrný vztah ale navázali až při natáčení filmu Dům snů (Dream House) v roce 2010. A rok na to se tajně vzali. „Chtěli jsme si užít náš den v soukromí, bez zájmu veřejnosti a prošlo nám to. Musím za to poděkovat spoustě lidí,“ prozradil následně Daniel. „Jsem zamilovaný a moc šťastný a doufám, že nám to vydrží. Život je dlouhý a já věřím, že i náš vztah bude dlouhodobý,“ dodal ještě.

Rodina nade vše

V září 2018, kdy bylo Rachel už 48 let, se páru narodila holčička Grace. Šťastná maminka se pak v televizní show Stephena Colberta svěřila: „Vypadá jako táta. Zdědila jeho modré oči i ramena,“ smála se spokojeně.

Společně ještě vychovávají sedmnáctiletého Rachelina syna z předchozího manželství s režisérem Darrenem Aronofskym. A rádi se nechávají slyšet, že rodina je pro ně vším. Pracovat ale spolu již neplánují. „Oba milujeme náš soukromý život a je rozhodně lepší, když se v domácnosti a u dětí můžeme střídat,“ řekla Rachel pro Sunday Today. Jak se vám líbí představa agenta 007 doma, v teplákách, jak vaří dětem večeři? Nám moc!

Načítám