Hlavní obsah

Šestkrát kandidát na Jamese Bonda: Líbil by se vám šlechtic z Bridgertonových, nebo slavný hezoun?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi lety 2006 až 2021 si Daniel Craig (54) zahrál v pěti bondovkách. Jeho poslední vystoupení v roli agenta Jejího Veličenstva se uskutečnilo loni ve snímku Není čas zemřít. A fanoušky této série samozřejmě zajímá, kdo Craiga vystřídá. O kterých jménech se spekuluje nebo spekulovalo?

Článek

Kdo bude nový Bond a jak vůbec tvůrci navážou na překvapivý konec zatím posledního snímku? To jsou otázky, které si široká veřejnost klade, a zatím zůstávají bez odpovědi. Což dává prostor nejrůznějším spekulacím. O kom se šušká jako o novém agentovi 007?

1. Regé-Jean Page (34)

Celosvětové popularitě se britskému herci dostalo díky účinkování v první řadě seriálového hitu Bridgertonovi (2020–2022), kde hrál osudově přitažlivého vévodu. Srdce nejedné divačky si získal nejen díky zádumčivému pohledu, ale také řadou sexuálních scén.

V současné době se o něm hovoří jako o horkém kandidátovi. A to zejména v souvislosti s kurzy sázkových kanceláří. Na roli Bonda se ho ovšem novináři ptali už v minulosti a herec k tomu uvedl, že pokud jste Brit a uděláte něco dobrého, automaticky se s vaším jménem začne skloňovat to slovo na B. Je to prý jako odznak za zásluhy.

Foto: Profimedia.cz

Herec je aktuálně horkým favoritem sázkařůFoto: Profimedia.cz

2. Henry Cavill (39)

O možném nástupci Daniela Craiga se hovořilo ještě předtím, než s rolí oficiálně skončil. Fanoušci často mluví o tom, že by se jim do role líbil Henry Cavill, který ztvárnil například hlavní roli v seriálu Zaklínač (2019–2021) a osvědčil se i jako Superman ve snímku Muž z oceli (2013).

Superman a Bond to k sobě mají docela blízko. Herec už v minulosti několikrát projevil o ikonickou roli zájem, dokonce se účastnil castingu na bondovku Casino Royale (2006). Režisér Martin Campbell (78) uvedl, že si vedl dobře, ale byl na roli příliš mladý a nezkušený. No, tento argument před hercovou čtyřicítkou odpadá, takže se necháme překvapit.

Foto: Profimedia.cz

Herec je výrazná postava fantasy seriáluFoto: Profimedia.cz

3. Tom Hardy (44)

Nelze opomenout ani dalšího slavného Brita, který může vstoupit do děje a zamíchat kartami. I o něm už se totiž mluví několik let a také byl u bookmakerů na prvním místě jako hlavní favorit.

V letošním roce ho ovšem odsunuli až na čtvrtou příčku. Handicap je skutečnost, že je až moc známý a až moc drahý. Herec nechce své šance komentovat, protože se domnívá, že jakmile by o nich začal mluvit, radikálně by je tím snížil.

Foto: Profimedia.cz

Tom Hardy má mnoho fanynek. A divíte se?Foto: Profimedia.cz

4. Aidan Turner (38)

Zdá se, že slušné šance veřejnost dává i irskému herci, který si zahrál trpaslíka Kiliho v trilogii Hobit (2012, 2013, 2014) a také exceloval v historické sérii Poldark (2015–2019).

V jeho prospěch rozhodně hovoří skutečnost, že zatím není moc okoukaný. Když se ho magazín Daily Mail na roli Jamese Bonda dotazoval v roce 2018, odpověděl, že v tuto chvíli ji hraje někdo jiný, ale až prý bude volná, rád se na to mrkne.

Foto: Profimedia.cz

Herec okouzluje hlavně svým širokým úsměvemFoto: Profimedia.cz

5. Idris Elba (49)

O dalším jméně se také hovoří už několik let. Kvality britského herce navíc na začátku letošního roku ocenila sama producentka bondovek Barbara Broccoli (61), která uvedla, že je to opravdu úžasný herec. Zároveň ale dodala, že castingy na nového Bonda ještě neprobíhají.

Média i fanoušci na herce vyvíjejí nátlak už roky. V minulosti si z toho dělal legraci, když prohlásil, že je nejznámějším Bondem, který tu roli nikdy nehrál. Letos v září mu ovšem bude už padesát, takže se na roli považuje za trochu starého. Zda by ji ovšem odmítl, kdyby mu byla nabídnuta, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Idris Elba si myslí, že je na roli starýFoto: Profimedia.cz

6. James Norton (36)

Hlavně v České republice je nepříliš okoukanou tváří herec, který se objevil například ve snímku Malé ženy (2019) nebo v seriálu Viktoriánky (2021–2022). K otázce ohledně svého potenciálního angažmá v minulosti řekl, že je diabetik a že by tedy bylo skvělé, kdyby byl diabetik i Bond. „Pro všechny takto nemocné děti by bylo skvělé vědět, že i ony mohou být jednou Bondem. Zbytek bych ale nechal na scenáristech,“ uvedl.

Foto: Profimedia.cz

Herec chce diabetickým dětem dokázat, že nic není nemožnéFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo by měl podle vás hrát Jamese Bonda?
Regé-Jean Page
7,1 %
Henry Cavill
52,4 %
Tom Hardy
25,1 %
Aidan Turner
6,5 %
Idris Elba
3,6 %
James Norton
5,3 %
Celkem hlasovalo 18584 čtenářů.

Reklama

Načítám