Hlavní obsah

Sexy spolubydlící z Přátel je dnes šedesát! Modelka a herečka Elle Macpherson prozradila tipy pro krásu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle že vypadá čerstvá šedesátnice? Modelka a herečka Elle Macpherson, která dnes, 29. března, slaví narozeniny, popírá čas a ukazuje, že přezdívku The Body (Tělo) může hrdě nosit stále!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Původem australská modelka sice sama říká, že vyhrála genetický jackpot, ale zadarmo svoji stále dokonalou postavu rozhodně nemá. Docílila jí pravidelným cvičením, ale i tím, že své tělo poslouchá a snaží se mu dopřát to nejlepší – tedy nejen ve formě pečlivě zvoleného jídla a pití, ale i doplňků stravy své vlastní značky.

Ráno podle Elle Macpherson

V jednom z rozhovorů pro australský Vogue popsala, jak začíná její den. Budí se v pět hodin, ale první půlhodinu zůstává ležet a medituje nebo přemýšlí o tom, co má ten den v plánu. Teprve pak vstane a vypije svůj ranní nápoj – sklenici vody s citronem a kajenským pepřem. K tomu si dá již zmíněné doplňky stravy a smoothie.

Poté začíná s cvičením – obvykle to bývá jóga, nejlépe venku na zahradě, nebo si jde zaplavat. K pohybu se vrací i několikrát během dne, surfuje, běhá, cvičí pilates, jezdí na kole i lyžích… Než nějaký stále se opakující trénink upřednostňuje rozmanitost a pravidelnost. Sama říká, že to nejdůležitější je zadarmo: pohyb, slunce, smích, láska, voda, dech a meditace.

Tytam jsou dril a důraz na spalování kalorií, které prezentovala na své kazetě se cvičením, již vydala v devadesátých letech – místo fitness vyznává už dlouhá léta wellness.

Elle jako úspěšná podnikatelka

Elle Macpherson je sice velmi slavná jako modelka, ale stala se jí jen proto, aby si zaplatila studia na univerzitě. I když se z této „brigády“ stala na dlouhá léta její hlavní práce, neváhala se pustit i do dalších projektů, které s tím souvisely. Jako modelka, jež v 80. letech držela rekord, když se objevila hned pětkrát na obálce kultovního plavkového vydání časopisu Sports Illustrated, využila své popularity naplno. Právě v té době dostala přezdívku „Tělo“ – takže se na trhu objevilo zmíněné video se cvičením… Ale nejen to.

Prý to má jako Australanka v povaze, že jde do všeho naplno a využívá každé příležitosti – takže u kazety se cvičením nezůstalo. Brzy měla svou značku spodního prádla, založila vlastní firmu vydávající kalendáře a beauty brand Elle Macpherson – The Body.

V roce 2014 uvedla na trh značku potravinových doplňků WelleCo, která má být zhmotněním všeho, co za život zjistila o stravě a podpoře zdraví.

Elle jako herečka

Elle se ale objevila i v několika filmech. Prvním byl snímek Alice, který režíroval Woody Allen a hlavní roli v něm hrála Mia Farrow, s níž se potkala i ve filmu Mezi námi děvčaty. Dalším byl film Sirény (tam se svlékla), následovaly snímky Jana Eyrová, Batman a Robin, Na ostří nože nebo Klíč k lásce. Mohla se tak potkat se slavnými herci, jako jsou zmíněná Mia Farrow, Hugh Grant, George Clooney, Anthony Hopkins a další.

Pamatovat si ji můžete i z kultovního seriálu Přátelé, kde si zahrála spolubydlící svůdníka Joyeho.

Návrat do role modelky

Na přehlídkové molo se Elle vrátila v roce 2010, kdy uzavírala přehlídku podzimní kolekce pro značku Louis Vuitton. V té době byla už matkou dvou synů (jejich otcem je finančník Arpad Busson) – tehdy jim bylo dvanáct a sedm let. O devět let později s ní i pózovali na obálce australské Vogue. Zatím poslední obálku Vogue nafotila loni, a to se slovenským fotografem Branislavem Šimončíkem pro československou edici časopisu.

Načítám