Hlavní obsah

Nečistí si zuby, olizují brambůrky, jedí jen kostky ledu. Z návyků některých celebrit byste zešíleli

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavní, krásní, zdraví a věčně mladiství. To vše díky pečlivě zvoleným potravinám, cvičení a celkově velmi zdravému životnímu stylu. A vy jim to vážně věříte?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Celebrity se rády prezentují jako vzory ctnosti. Jídelníček postavený výhradně na zelenině, bílém mase (samozřejmě bio), žádný alkohol ani káva, cvičení dvakrát denně a aspoň osm až deset hodin spánku. Klidně jim to věřte, ale skutečnost je mnohdy úplně jiná.

Šokující statistika

Když si vědci z Chicagské univerzity ve své studii posvítili na 181 instagramových účtů známých osobností herců, zpěváků i sportovců, které celkem sleduje 5,7 miliardy sledujících, nestačili se divit. 87 procent z důkladně zanalyzovaných profilů vyhodnotili jako propagaci nezdravé výživy a u nápojů to bylo ještě horší – tam šlo o 89,5 procenta. Nejčastěji se jednalo o sladkosti a alkohol.

Hvězdy jako špatné vzory pro mládež

Jak uvedl deník Daily Mail, většinu obsahu tvořily příspěvky z každodenního života hvězd a vědci v této souvislosti varovali, že velmi špatný vliv to má hlavně na mládež. Což je logické: „Když může mlsat a pít moje oblíbená herečka či herec, tak proč ne já? Chci být jako on!“ Které z dětí by takto neuvažovalo. Což potvrzuje i jeden z autorů studie, profesor Bradley Turnwald, podle kterého by se tento fenomén neměl podceňovat. „Na sociálních sítích jsou celebrity vnímány jako důvěryhodnější než klasické reklamy a vytvářejí s prezentovaným stylem života pozitivní asociace. Což je pro mladé velmi atraktivní a přebírají to, aniž by to měli za špatné,“ upozorňuje Turnwald.

10 nejoblíbenějších nápojů, které celebrity propagují na sítích

  1. 22 % víno
  2. 18,6 % likéry a koktejly
  3. 14,6 % káva
  4. 10,4 % obyčejná voda
  5. 10,1 % pivo
  6. 8,3 % nealkoholické nápoje
  7. 4,7 % čaj
  8. 2,5 % energetické nápoje
  9. 2,7 % ovocné nápoje
  10. 1,7 % voda s příchutí

Šílenosti slavných

Pokud vás zajímá konkrétněji, na čem známé tváře ujíždějí, tak budete asi hodně překvapení. Herečka Demi Moore například už před pár lety v televizní talkshow Davida Lettermana přiznala, že kvůli detoxikaci organismu absolvovala v Rakousku terapii pijavicemi. „Nešlo o nějaké pijavice z bažin, šlo o vysoce vycvičené pijavice lékařské,“ vtipkovala. Tak, snad jí to pomohlo.

To americká herečka a zpěvačka Jessica Simpson bez uzardění v rozhovoru pro iHeartRadio přiznala, že si nečistí zuby a spoléhá se jen na ústní vodu. A někdy prý tedy použije k čištění svůj svetr… Hodně zvláštní způsob mlsání na sebe práskla i Selena Gomez, ta miluje popcorn po mexicku, tedy řádně pokapaný omáčkou tabasco a čerstvou okurkovou šťávou. Tak prý zahání chutě se pořádně najíst.

Posedlostí zdravou výživou je proslulá herečka Gwyneth Paltrow. Podle magazínu Marie Claire si sama pro sebe vymyslela speciální detoxikační menu, které neobsahuje mléčné výrobky, obiloviny s lepkem, maso, měkkýše, cokoli průmyslově zpracovaného (včetně sójových výrobků), ořechy, brambory, rajčata, papriky a lilek, koření, cukr, alkohol, kofein a sodu. Těžko říct, co tedy vlastně jí. Možná jen pije svůj oblíbený nápoj ze směsi sezamového oleje, nakrájeného zázvoru, kokosu a mandlového mléka.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Gwyneth Paltrow je proslulá svými návody na nejrůznější detoxikační nápoje a nabádání ke zdravé výživě. Mnozí odborníci její rady ale považují přinejmenším za diskutabilníFoto: Profimedia.cz

Žádné maso a cola k snídani

Slušnou obsesí prý trpí i král sociálních sítí Mark Zuckerberg, který prý nesní žádné maso, aniž by zvíře osobně nezabil. To Nicolas Cage nejí vepřové, protože prý prasata nemají důstojný sex! Třiadevadesátiletý Warren Buffet prozradil časopisu Fortune, že pije Coca-Colu i k snídani a denně jich potřebuje aspoň pět. A nejrychlejší muž planety Usain Bolt zase na sebe práskl, že dokáže sníst až 100 kuřecích nugetek denně.

Což mu může závidět Renée Zellweger, která v touze zhubnout jedla jen kostky ledu, což asi trumfne jen americká modelka Chrissy Teigen, jež prozradila poněkud nechutný trik na nepřibírání. Ta totiž olizuje koření z chipsů a ty pak dává zpět do sáčku. „Všechny příchutě, žádné sacharidy,“ řekla pro Daily Mail. Inu, proti gustu…

Načítám