Hlavní obsah

Je Bianca Censori týraná žena? Podléhá vlivu manžela Kanyeho Westa, má ji jako trofej, míní terapeut

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle podivný pár už asi zaregistroval každý. Rapper Kanye West se ukazuje v nepřehlédnutelných outfitech a jeho žena se nejčastěji po jeho boku promenáduje na veřejnosti téměř nahá, případně zabalená do igelitu… Jde o snahu se jen zviditelnit, nebo je za tím něco víc? Na názor jsme se zeptali terapeuta a vztahového kouče.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V Benátkách způsobili Bianca a Kanye už v létě nebývalé pozdvižení a od tamější lodní společnosti si vysloužili doživotní zákaz vstupu, ve Francii designérce Biance Censori nyní hrozí pokuta téměř 380 000 korun. To vše za odvážné odhalování na veřejnosti a lascivní chování. V Itálii kromě neslušných modelů předváděli právě na lodi orální sex, v Paříži si zase vyšli minulý týden na romantickou večeři, při které si Bianca oblékla krátký světlý kožíšek, silonky, lodičky a… pak už nic. Sukni nechala doma.

Působilo to dojmem, že je od pasu dolů v podstatě zcela nahá. Intimní místa jí zakrývala jen speciální páska, to ale na věci, alespoň podle francouzských úřadů, nic nemění. Podle nich jde o veřejné pobuřování a exhibicionismus.

Je Bianca týraná žena?

I ti, kdo se o bulvár a celebrity jinak nezajímají, si určitě všimli, že tihle dva budí poslední dobou obrovský rozruch, kamkoli přijdou. „Namakaný“ rapper, leckdy i s kuklou přes obličej, a polonahá žena, případně oděná do zcela bizarních modelů. Míra výstřednosti se u této dvojice neustále stupňuje, takže se nabízí otázka, proč to dělají a zda se devětadvacetiletá Bianca k podobným extrémům propůjčuje dobrovolně, nebo je zcela pod vlivem svého manžela, který ji k tomu nutí.

Jak to vidí odborník?

Velmi těžko se to odhaduje, přesto hlasy, že je ve skutečnosti jen loutkou v rukách svého manžela, který jí údajně zakazuje mluvit na veřejnosti a předepisuje jí jídelníček a cvičení, sílí. S tím souhlasí i odborník, terapeut a vztahový kouč David Shorf z Terapeutického centra Calmea. „West představuje typický příklad manipulativního chování, které pramení z nedostatku vlastního sebevědomí. Je zřejmé, že se ke své současné ženě Biance nechová jako k partnerce, nýbrž jako k projektu,“ myslí si Shorf. A cílem jeho „projektu“ podle odborníka je, stejně jako tomu bylo s jeho předchozí partnerkou Kim Kardashian, posilování značky jménem Kanye West.

Rodina se o ni bojí

Fakt, že se v poslední době Bianca objevuje stále častěji na veřejnosti v polonahých, až téměř nahých modelech, svědčí dle Shorfa o tom, že se dostává pod stále silnější vliv svého partnera. Důkazem je i reakce jejího otce, který se podle informací Daily Mail obává o osud své dcery – i proto, že jí West zakazuje se vídat s rodinou a zcela ji izoluje. Leo Censori je přesvědčen, že z ní dělá „nechutné zboží“ a jejich vztah není o lásce, ale naprosté kontrole.

„Kanye podle všeho patří do kategorie mužů, kteří si před okolím zvyšují sebevědomí pomocí takzvaných trofejních manželek. Dávají pak okolí na odiv, co jsou schopni ulovit, a očekávají za tuto schopnost obdiv a uznání. A to je pro ně mnohem důležitější než samotný vztah k partnerce,“ soudí Shorf.

Začne ji West omezovat ještě víc?

„Kanye pravděpodobně trpí i narcistickou poruchou, což znamená, že potřebuje trvalý obdiv, zatímco sám trpí nedostatkem empatie,“ upozorňuje dále Shorf. Takoví lidé mají často potřebu kontrolovat ostatní osoby stále víc a chovat se k nim jako k bezduchým loutkám, dokud je zcela neovládnou.

O tom svědčí i příklad z nedávné doby, kdy West zakázal Biance vstup na sociální sítě. „Je si totiž vědom, že Biančin brand může také posilovat, a to by už narcistickému manipulátorovi nebylo po chuti. Co kdyby byla najednou pro lidi zajímavější než on? Ostatně přesně takhle mu během předchozího vztahu vyrostla pod rukama Kim Kardashian,“ upozorňuje odborník na jeden z možných důvodů rozpadu Westova manželství.

V naší fotogalerii si prohlédněte, jak se Bianca prezentuje po boku Kanyeho Westa, a udělejte si sami obrázek, zda je u nich všechno v pořádku…

Načítám