Hlavní obsah

Ornella Koktová se rozplakala a Macaulay Culkin zažaloval rodiče: Slavní a jejich problémy s rodiči

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Foto: Profimedia.cz, GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahy v rodině nejsou vždy idylické a spory se nevyhýbají ani slavným. Ti ale mají tu nevýhodu, že o tom pak ví kdekdo. Ornella Koktová se nedávno o rodinných vztazích rozpovídala ve sledované reality show Výměna manželek. A jiní slavní se s rodiči dokonce soudili.

Článek

Vyhraje-li umělec Oscara, Grammy nebo třeba Českého lva, často v děkovné řeči nezapomene na rodiče a poděkuje jim za lásku a podporu. Ale rozhodně ne vždy! Stejně jako někteří „běžní smrtelníci“ ani slavní občas nemívají s rodiči idylické vztahy.

A tak můžete slyšet třeba zpěvačku Adele, jak při přebírání Grammy před pěti lety prohlásila, že svému otci není vděčná za nic. A naopak poděkovala za podporu svému manažerovi, jehož má ráda, jako by byl její otec. Které veřejně známé osobnosti s rodiči bojovaly nejen v soukromí, ale i přes média a rozhodně nemají záviděníhodné pouto?

Ornella Koktová

Když se její jméno před lety poprvé objevilo v médiích, byl důvodem utajovaný vztah s podnikatelem Josefem Koktou, tehdy ještě manželem moderátorky Gabriely Partyšové. On se kvůli ní rozvedl a začali spolu žít, věkový rozdíl 36 let jim problémy nečiní: vzali se a mají tři děti.

Spolu s Ornellinou rodinou se před pěti lety účastnili reality show Štiky a už tehdy bylo jasné, že výbušnost je jim vlastní a umějí se do krve pohádat. Monika a Michal Štikovi se nakonec rozvedli, oba si našli výrazně mladší partnery a dnes už se Ornella s rodiči prakticky nevídá a vztah má jen k sestře Charlottě.

I proto se Ornella Koktová zpočátku zdráhala mluvit o napjatých vztazích v pořadu Výměna manželek, které se s manželem účastnili. Ale nakonec se rozpovídala a v slzách náhradnímu manželovi svěřila, že její rodiče vše přepočítávají na peníze a do svých vnoučat nedokážou investovat to nejdůležitější: čas.

Foto: Profimedia.cz

Ornella Koktová si uvědomuje, že peníze jsou pro život důležité, sama však považuje ve vztahu s rodinou za nejdůležitější společný časFoto: Profimedia.cz

Britney Spears

Byla popovou královnou, ale slávu neustála a mediální tlak byl natolik silný, že se Britney Spears psychicky zhroutila. Psal se rok 2008 a mnozí o ni měli strach. Rozvedla se, přišla o syny, napadala fotografy, přeháněla to s alkoholem a prášky, oholila si hlavu a skončila na psychiatrii.

Je běžné, že slavní svěří péči o majetek odborníkům, ale u zpěvačky bylo nutné postarat se nejen o peníze, ale i o ni. A opatrovníkem se stal její otec. Zda to bylo ku prospěchu a bez něj by dopadla hůř, nebo ji vážně trápil a využíval, vědí hlavně oni dva.

Každopádně před dvěma lety jej soud opatrovnictví zbavil a hnutí #freebritney, které už před lety vzniklo, slavilo. Že by ovšem zpěvačka vypadala jako znovuzrozená a bez dohledu otce jí bylo lépe, to se zatím nezdá. Dál se fotí polonahá, divoce tančí, vdává se za pochybné mladé muže a rozhodně není ve formě.

Foto: Steve Granitz - GettaImages.com

Dohledu otce se Britney Spears sice zbavila, ale že by jí to dodalo klid na duši, se zatím moc nezdáFoto: Steve Granitz - GettaImages.com

Drew Barrymore

O tom, že je tato sympatická herečka klasickou dětskou hvězdou, která neustála velkou slávu, se napsalo mnohé. A ona se netají tím, že brzy poté, co se v sedmi letech proslavila filmem E.T. – Mimozemšťan, propadla alkoholu a drogám.

Kde ale byli její rodiče? Moc se nestarali, a tak se od nich už ve 14 letech odpoutala. Ve svých memoárech Divoký květ z roku 2015 herečka napsala: „Není žádné tajemství, že jsem se musela rozejít s matkou, protože ve své mateřské roli selhala. Vzala mě do Studia 54 (v té době mi to nepřišlo až tak špatné, spíš neskutečně zábavné) místo do školy. Nehlídala mě a já jsem tak příliš rychle dospěla.“ (Studio 54 je slavné divadlo na Broadwayi, kde býval i noční taneční klub.)

Třebaže spolu dnes téměř nemají kontakt, Drew Barrymore matku finančně podporuje: chce mít jistotu, že je o ni postaráno.

Foto: Taylor Hill - GettyImages.com

Drew Barrymore okusila už jako malá odvrácenou strany slávy a rodiče ji v tom nechali. Ona se s tím ale dokázala popratFoto: Taylor Hill - GettyImages.com

Matthew McConaughey

Hvězda filmu Gentlemani či Vlk z Wall Street a seriálu Temný případ je táta tří dětí a na sociálních sítích dává pravidelně najevo, jak je pro něj rodina důležitá. A to nejen manželka a děti, ale i jeho maminka. Ale nebylo to tak vždy.

V minulosti měli vážné neshody – Matthew McConaughey s matkou osm let nepromluvil! Ve chvíli, kdy se opravdu proslavil, se totiž chtěla před celým světem pochlubit a zvala novináře k sobě domů, ukazovala synův dětský pokoj i fotografie a užívala si pozornost. Prý se jí nemohl s ničím svěřit, protože by to do tří dnů věděla média. Dnes už jsou v pohodě a Kay McConaughey přiznává, že si zřejmě synovu slávu užívala až moc.

Foto: Tim Warner - GettyImages.com

Matthew McConaughey se proslavil dramatem Čas zabíjet (1996) a místo maminčiny diskrétní podpory se mu dostalo nechtěné mediální pozornostiFoto: Tim Warner - GettyImages.com

Macaulay Culkin

Hvězdou se stal doslova přes noc – stačilo zůstat „sám doma“. Roztomilého blonďáčka, který ztvárnil Kevina McCallistera, milovali režiséři i média a peníze se mu jen hrnuly. O rostoucí majetek se mu zpočátku přirozeně starali rodiče, ale vztahy v rodině zdaleka nebyly ideální.

V 15 letech tak Macaulay Culkin rodiče zažaloval a soud je zbavil opatrovnictví a dohledu nad jeho miliony. Do jeho plnoletosti se pak o ně staral účetní. Proč nebyly vztahy v rodině v pořádku? Hercův otec prý trpěl traumatizujícím dětstvím, kdy byl sám fyzicky i psychicky týrán, a nesnesl, že se jeho synovi daří a je úspěšný.

Foto: Emma McIntyre - GettyImages.com

Macaulay Culkin musel předčasně dospět a rodina ho nepodrželaFoto: Emma McIntyre - GettyImages.com

Načítám