Hlavní obsah

Vlk z Wall Street po 10 letech: Jak dnes herci vypadají a které slavné scény nebyly v plánu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Byl jsem bohatý a byl jsem i chudý. A pokud si budu moct znovu vybrat, budu raději bohatý.“ To jsou slova muže, který vydělával pohádkové částky a nakonec skončil ve vězení kvůli akciovým podvodům. Jordan Belfort neboli Vlk z Wall Street byl ve filmu představován Leonardem DiCapriem. A letos je to 10 let od premiéry.

Článek

Vydělat miliony během pár minut, prožívat se sluchátkem na uchu adrenalin jako při seskoku padákem a být novodobým kovbojem z Divokého západu, jen ve skvěle padnoucím obleku? Tak vypadala práce na burze na Wall Street v době, kdy jí kraloval Jordan Belfort, tedy v 90. letech. Byl to burzovní makléř, který byl nakonec obviněn za akciové podvody a skoro dva roky strávil ve vězení. A právě na jeho autobiografii je založena slavná černá komedie Vlk z Wall Street z roku 2013.

Snímek Martina Scorseseho stál sto milionů dolarů a vydělal čtyřikrát tolik – šlo o kasovní trhák, na délku měl tři hodiny a slovo f*ck se v něm objevuje v téměř rekordním množství. A třebaže byl nominován na pět Oscarů, nakonec nevyhrál žádného. Jak dnes vypadají představitelé hlavních rolí a co o natáčení prozradili?

Leonardo DiCaprio

Jestli něco Leonardo DiCaprio opravdu umí, pak je to vybírat si zajímavé role. A spolupráce s režisérem Martinem Scorsesem mu svědčí. Za roli Jordana Belforta byl nominován na Oscara, musel se ale „spokojit“ jen se Zlatým glóbem. Se skutečným vlkem z Wall Street se setkal osobně. Dozvěděl se tak například, jak na makléře působily drogy, na kterých byl závislý. Božský Leo totiž neměl s návykovými látkami zkušenosti, tak mu Jordan Belfort ukazoval, jak lezl pod jejich vlivem po čtyřech, slintal… Tyto scény jsou pověstné a herec si honorář ve výši 10 milionů dolarů rozhodně zasloužil.

A co je u něj nového? Kromě toho, že stále hraje jako bůh (naposledy ve filmech K zemi hleď! a Tenkrát v Hollywoodu), se hodně rozebírá jeho osobní život. Randí totiž se stále mladšími ženami, jako by se bránil dospět…

Foto: Profimedia.cz

Herecký výkon Leonarda DiCapria je vždy naprosto přesvědčivý. A že nemá potřebu se usadit? To je jeho věc…Foto: Profimedia.cz

Jonah Hill

Dannyho Porushe, kamaráda Jordana Belforta, s nímž založil firmu Stratton Oakmont, ztvárnil Jonah Hill. V reálu nedopadl vůbec špatně: místo aby vyplatil jako odškodnění 200 milionů dolarů, veškerý majetek přepsal na manželku, zaplatil něco přes deset milionů a dál si žije jako král. Ve filmu se tato postava jmenuje Donnie Azoff.

Jonah Hill chtěl hrát po boku slavného Lea tak moc, že si prý řekl pouze o minimální odměnu – asi 60 tisíc dolarů. A natáčení si vážně užil. Jednou dostal takovou facku, až se mu zlomila zubní protéza, kterou kvůli roli nosil. A když navrhl, že „pojídání zlaté rybky“, které měl ve scénáři, dotáhne do konce, mnozí se zhrozili, co by na to řekli ochránci zvířat. Mohl ji tedy jen krátce cucat a poté vyplivnout.

Herec v poslední době proslul mimo jiné tím, jak na sobě dokázal zamakat a zbavit se kil navíc. Jeho motivací bylo dostávat i vážnější role. S Leonardem DiCapriem se nedávno potkali ve filmu K zemi hleď! a v poslední době září na Netflixu v černé komedii Z jiného těsta.

Foto: Profimedia.cz

Jonah Hill hrál v bláznivých komediích, ale rozhodně prokázal, že mu sluší i dramatické role: na kontě má už dvě oscarové nominace.Foto: Profimedia.cz

Margot Robbie

Pro australskou herečku znamenala vedlejší role druhé manželky Jordana Belforta kariérní průlom – vystřelila ji mezi hvězdy. Prý to ale nečekala. Věděla sice, že film bude trhák, ale myslela, že ji nikdo nezaznamená. Do postavy Naomi Lapaglia dala vše a neváhala se přitom úplně svléknout. Její slavný výstup měl být původně v županu, ale ona trvala na nahotě. Sice si před natáčením legendární erotické scény musela dát tequilu na kuráž, ale podle ní to k postavě patřilo.

Později vzpomínala, že slavného kolegu asi pěkně šokovala: při filmování této scény mu totiž odsunula hlavu na stranu, protože jí stínil. Ona jemu! Ale Leonardo DiCaprio se na ni nezlobil, znovu se potkali v další velkolepé komedii – Tenkrát v Hollywoodu – a společně s Bradem Pittem absolvovali turné po světě.

Margot Robbie herectví nestudovala, zaujala už ve svých začátcích výkonem v australském nekonečném seriálu Neighbours a dnes se může pochlubit dvěma nominacemi na Oscara a třemi na Zlatý glóbus. S manželem Tomem Ackerleym se také věnuje produkci.

Foto: Profimedia.cz

To, že už před deseti lety zvládla totálně odhalenou scénu, Margot Robbie posílilo a dnes nemá s takovými záběry problém.Foto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey

Slavný Matthew McConaughey sice neměl velkou roli, ale pro příběh byla jeho postava skutečně důležitá. Mark Hanna hlavního hrdinu zasvětil a vzal si ho pod křídla v jeho burzovních začátcích. Mimo jiné mu radil, aby dostatečně masturboval a bral kokain. Nezapomenutelná scéna je, když se nabuzuje tím, že prodýchává a buší se do hrudi. Tenhle výjev nebyl ve scénáři, je to totiž zahřívací rituál samotného herce. A Leonarda DiCapria natolik zaujal, že ho prosadil do filmu.

V čem je oscarový herec v poslední době k vidění? Naposledy zářil v komedii Gentlemani režiséra Guye Ritchieho a jeho hlas je často slyšet v animovaných filmech. Hodně času věnuje rodině.

Foto: Profimedia.cz

Matthew McConaughey se udržuje ve formě, co říkáte?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám