Hlavní obsah

Hugh Grant a jeho ikonické hlášky: Vypadá jako šourek a Drew Barrymore zpívá hůř, než pes štěká

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Je to miláček žen a hraje ve filmech, které diváci zbožňují. A zároveň ovládá kouzlo suchého humoru, však je to Angličan. A pak se objeví na předávání Oscarů, dojde na něj řada v rozhovoru s Ashley Graham a on se chová jako povýšený a nafoukaný morous… Opravdu?

Článek

Plus size modelka Ashley Graham letos během Oscarů zpovídala celebrity přicházející na koberec v barvě champagne. A rozhovor s Hughem Grantem se mezi nejpovedenější nezařadil – byl nad její síly. Herec se tvářil znuděně, podle někoho povýšeně, odpovídal ve zkratce a přitom koulel očima, což si někteří vyložili jako pohrdání moderátorkou. Co tím o sobě řekl a co prohlásil v minulosti?

Jsi slavný, buď milý?

Jedna věc je, že být slavný neznamená automaticky, že musíte být dobře naladěný (i když je vždycky lepší, když jste) a že na každou otázku, byť sebenudnější a sebehloupější, musíte odpovídat – a pokud možno vtipně.

Když se moderátorka Hugha Granta zeptala, co ho na Oscarech nejvíc baví, odpověděl, že je to fascinující událost, kde jsou všichni, a je to tedy tzv. vanity fair. Čímž odkazoval na název slavného románu Williama Makepeace Thackeraye z roku 1848 a přehlídku marnosti vyšší společnosti. Ashley Graham to pochopila jako narážku na magazín Vanity Fair, tedy časopis, který tradičně pořádá oscarovou afterparty.

Následovaly další trapné momenty… Hugh Grant sice hrál ve filmu Na nože: Glass Onion, ale objevil se tam asi na tři vteřiny. A když se ho rozesmátá moderátorka zeptala, jak se bavil při natáčení, v tomto duchu jí odpověděl: před kamerou se sotva mihl. Jenže ona si nedala pokoj, prostě chtěla slyšet, že to byla velká taškařice… A co že měl na sobě? Svůj oblek. Jenže Ashley se nedala a chtěla znát krejčího. Proč? Očima by v té chvíli zakoulel kdekdo.

Pojďme se podívat na vyhlášené hlášky herce, který byl legendární ve filmech Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill nebo Láska nebeská.

Vypadám jako šourek

Na letošním předávání Oscarů, kde při příjezdu působil vedle Ashley Graham jako morous, se nakonec Hugh Grant ukázal i jako vyhlášený vtipálek, který se nebere vážně. Potkal se zde totiž s herečkou Andie MacDowell, kolegyní z filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb. A při té příležitosti prohlásil, že na nich dvou je jasně vidět, jak je důležité používat hydratační krém: Andie tak činí pravidelně a vypadá skvěle, zato on ho nepoužil nikdy a vypadá jako šourek.

Foto: Profimedia.cz

Když se kolega přirovnal k části pánského přirození, mohla se Andie MacDowell potrhat smíchy.Foto: Profimedia.cz

Pes štěká lépe, než Drew zpívá

Jiná kolegyně to od něj slízla zase jinak… V jednom rozhovoru měl reagovat na často „googlovanou“ otázku: Zpívá Hugh Grant opravdu ve filmu Hudbu složil, slova napsal? A on řekl, že ano, ale jeho hlas byl upravený. Ne však tolik, jako hlas jeho kolegyně Drew Barrymore. Ta prý zpívá hůř, než pes štěká. A ona? Neurazila se, ani náhodou. Naopak čistě pro něj nahrála na Instagram svůj zpěv. A sklidila ovace. Umí si ze sebe dělat legraci a o tom to je.

Na hercích mě zajímá, s kým souloží…

… A je mi jedno, v jakém filmu budou hrát příště.

I toto Hugh Grant prohlásil v jednom rozhovoru. A v tom to možná je. Otázky, které mu kladla Ashley Graham, byly nudné a nezajímavé. Kdyby se ho zeptala, s kým žije a jaké to bylo mít doma Elizabeth Hurley, jednu z nejkrásnějších britských modelek, a nechat se přistihnout v autě s prostitutkou, měla by jeho zájem zaručený.

Foto: Profimedia.cz

Pravda je taková, že sexuální život Hugha Granta vzbuzoval spoustu otázek. Ne snad, že by na ně rád odpovídal.Foto: Profimedia.cz

Můj život je tak nudný, až je to trapné

Co tímto výrokem chtěl Hugh Grant naznačit? Slavní umělci jsou vnímáni jako ti, jejichž život je jedna velká party. Dostávají pozvánky na nejlepší akce, chtějí se s nimi poznat nejzajímavější lidé a díky svým rolím se mohou každý den stát někým jiným. Jenže ono to tak není, naopak. Jsou v práci tak na očích, že si v soukromí rádi užijí klid. Rozhodně nevyhledávají světla reflektorů víc, než je třeba. Halí se do péřových kabátů a kšiltovek, snaží se splynout s davem a jejich život je vše jen ne cool. A Hugh Grant už navíc všechno řekl…

Foto: Profimedia.cz

Být slavný neznamená žít v záři reflektorů, ale často je to nuda a šeď jako u nás ostatních.Foto: Profimedia.cz

Taneční scény v Lásce nebeské jsem se bál…

... víc než trhání zubů.

Pro mnohé jde o ikonickou filmovou scénu, která vešla do dějin kinematografie. Hugh Grant v roli ministerského předsedy tančí po Downing Street 10 na píseň Jump (For My Love) od Pointer Sisters. Zkoušel natáčení scény oddalovat, režisér se později smál, že bylo vidět, jak doufá, že se nakonec ze scénáře vyškrtne. Ale smlouva je smlouva… Na to se možná mohla Ashley Graham ptát místo toho, jaký oblek si herec oblékl.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejznámějších scén Lásky nebeské… A Hugh Grant by byl býval tak rád, kdyby ji točit nemusel.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám