Článek
Aneta Vignerová má postavu, která by napovídala, že se živí hlavně ranní rosou a občas salátem, ale jak ukazuje na svých sociálních sítích, není to pravda. Sebe i svého syna a manžela Petra Kolečka dovede potěšit mnoha zajímavými pokrmy a tučný sýr nebo slanina nejsou výjimečnými ingrediencemi…
Rychle, snadno a skvěle!
Rychle hotovo, z pár surovin a skvělé na chuť - to platí o receptech, které ve svých videích modelka prezentuje. Protože jde o pokrmy opravdu nápadité - a jak modelka dokazuje, zvládnutelné třeba i v saténovém pyžamku – stojí jistě za vyzkoušení. Vybrali jsme tři příklady nejrůznějších „placek“.
1. Masové tortilly aneb „Rychlovečeře“ hlavně pro muže
O tomto pokrmu Aneta říká, že je velmi chutný a ocení ho hlavně muži.
Budete potřebovat (modelka neudává množství surovin, takže odhadujeme dle videa): tortilly (1 ks na strávníka), mleté maso (cca 100 - 150 g na jednu tortillu, lze použít už ochucené hovězí na burger), čedar a další sýr, který máte doma, rajče (jedno větší nebo dvě malá), cibuli, směs majonézy a kečupu (na jednu tortillu asi lžíce směsi).
Postup: Na tortillu rovnoměrně rozprostřete mleté maso, pokud už není kořeněné, pak ho osolte a opepřete. Rozpalte pánev, placku na ni dejte masem dolů a opečte.
Než se maso opeče, nakrájejte rajče na kolečka. Oloupejte a na plátky nakrájejte i cibuli. Pak placku otočte a na polovinu masa dejte sýr, cibuli, plátky rajčat a na závěr i směs majonézy s kečupem. Druhou polovinou placky s masem vše zmíněné překryjte, tortillu otočte a ještě krátce opečte. Před podáváním je dobré ji rozkrojit.
2. Rychlá pizza ze tří ingrediencí
Rychlou pizzu budete mít na talíři do půl hodiny. Ačkoli ji modelka prezentuje jako recept ze tří surovin, napočítáte jich víc - ale stále jsou to ty, které jistě máte doma…
Budete potřebovat: 1 vaničku tvarohu, 1 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, trochu prášku do pečiva a koření (směs rozmarýnu a tymiánu), rajčatové pyré nebo kečup (asi dvě lžíce), strouhaný nebo plátkový sýr (co máte doma), asi 100 g anglické slaniny nebo šunky, cibuli.
Postup: Z tvarohu, vajíčka, mouky, koření a kypřicího prášku vyrobte těstíčko. Plech si vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190 °C. Oloupejte a na plátky nakrájejte cibuli. Lžící naneste těstíčko na plech a udělejte z něj dvě placky (velikosti talíře). Navrch naneste kečup nebo rajčatové pyré, přidejte sýr, plátky slaniny a cibuli. Pak vložte do trouby a pečte asi dvacet minut.
3. Plněné cuketové placky bez mouky
Receptů z cuket není nikdy dost – můžete vyzkoušet i plněné cuketové placky. Podle pomlaskávání a chvály manžela jsou skvělé.
Budete potřebovat: střední cuketu, 1 vejce, koření (tymián), hrst strouhaného parmezánu a hrst dalšího strouhaného sýra (eidam, gouda), gorgonzolu, prosciutto a rajče.
Postup: Cuketu nastrouhejte do mísy - na hrubém struhadle i se slupkou. Vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu a osolte. Pak míchejte s parmezánem a tymiánem. Přidejte vajíčko a dobře promíchejte.
Plech si vyložte pečicím papírem a ze směsi udělejte asi tři silnější placky, tentokrát tvaru obdélníku, protože se budou na konci rolovat. Pečte zhruba při 200 °C tak dlouho, než zezlátnou okraje, na konci pečení navrch ještě nasypejte strouhaný sýr (eidam). Po upečení na placky dejte například plátky prosciutta, gorgonzolu a plátky rajčete, pak zarolujte a můžete podávat. Lze je jíst jen tak, ale i doplnit třeba zakysanou smetanou.