Hlavní obsah
3,8
(18)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že si rádi kupujete pšeničné tortilly? Naučte se s námi tyto jednoduché domácí placky, které budete mít hotové do 20 minut, a na přípravu nepotřebujete ani váleček.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 tortilly
Na tortilly
  • 160 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru moučka
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička oleje
Článek

Ať už se vám stane, že vám dojdou kupované, anebo se chcete ukázat před rodinou či známými, tyto domácí tortilly z několika málo surovin si zamilujete. Cenově vás vyjdou levněji než kupované, na přípravu nepotřebujete ani váleček a do 20 minut máte hotovo. Skvěle se hodí jak na slano, tak i na sladko. Záleží na vás, jak si je obložíte.

Postup

01.

Začněte tím, že dáte do misky mouku, přidejte sůl a cukr, zamíchejte a následně přidejte vlažnou vodu (do 30 °C) a olej.

02.

Směs dobře promíchejte tak, aby vám vzniklo hladké tekuté těsto. Směs nechejte cca 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.

03.

Z těsta nabírejte naběračkou jednotlivé porce a tvořte větší placky na suché, rozpálené, teflonové pánvi (podobně, jako byste dělali palačinky).

04.

Opékejte na středně silném plamenu z obou stran, dokud se nezačnou tvořit puchýře na plackách. Průběžně je obracejte a kontrolujte.

05.

Hotové tortilly (ze směsi by vám měly vyjít 4 velké tortilly) skládejte na sebe a zakrývejte navlhčenou utěrkou, aby zůstaly krásně vláčné. Servírujte podle chuti - na slano i na sladko.

Jestli vás baví tortilly, mohla by se vám zamlouvat i domácí pizza bez droždí nebo různé druhy chleba a pečiva.

Načítám