Hlavní obsah

Novou seriálovou královnou bude nepříjemná profesorka z Harryho Pottera. Kdo se ujal dalších rolí?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Seriál Koruna popisuje život britské královské rodiny s nevídanými detaily. Díky tomu se těší velké oblibě po celém světě a fanoušci netrpělivě vyhlížejí další sérii. Na koho se můžete těšit v roli princezny Diany, královny Alžběty II. nebo prince Philipa?

Článek

Tak kdy už budou nové díly? Pátou sérii cenami ověnčeného seriálu Koruna provázejí velká očekávání. Měla by pokrýt 90. léta a počkat si na ni budeme muset až do listopadu. Přesný termín sice ještě není znám, ale už teď je jasné, že všechny pohledy budou směřovat především k představitelce princezny Diany. Je totiž dost možná tou nejpřesvědčivější herečkou, která se do ní vtělila!

Kdo pak ztvární zesnulý královský pár Alžbětu II.prince Philipa nebo princeznu Margaret a prince Charlese?

Princezna Diana

Čtvrtou sérií nás jako lady Diana provázela britská herečka Emma Corrin (26). Její kolegyně Olivia Colman (48), která ztvárnila královnu, na její účet řekla, že bylo až strašidelné před ní sedět, protože se před kamerou opravdu stala Dianou.

Viděli jsme počátky vztahu s princem Charlesem, karamboly spojené s jeho láskou ke Camille a nakonec i královskou svatbu. Štafetu převezme Elizabeth Debicki (32). Děj by se měl zaměřit na konec manželství s Charlesem a dojít až do roku 1997, kdy princezna zemřela při autonehodě.

Ano, v seriálu uvidíme i scénu, kde princezna oblékla revenge dress – černé šaty s odhalenými rameny a délkou nad kolena, tudíž ne zrovna podle královského protokolu. Jednalo se o jeden večer v roce 1994, kdy princ Charles v rozhovoru nepřímo potvrdil, že byl manželce nevěrný. Očekávání jsou velmi vysoká, protože Elizabeth Debicki je od lady Diany na první pohled téměř k nerozeznání!

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Debicki v roce 2018 a jako princezna Diana při natáčení seriálu KorunaFoto: Profimedia.cz

Alžběta II.

První seriálovou královnou byla Claire Foy (38), pak již zmíněná Olivia Colman a žezlo nyní převezme Imelda Staunton (66), kterou můžete znát především z role otravné profesorky Dolores Umbridge z filmů o Harrym Potterovi. Její proměna v Alžbětu II. je více než povedená!

Foto: Profimedia.cz

Herečka Imelda Staunton v dubnu 2022 a při natáčení seriálu Koruna v létě 2021Foto: Profimedia.cz

Princ Philip

Prince Philipa hrál ve třetí a čtvrté sérii Tobias Menzies (48) a nyní ho střídá další známá tvář. Do seriálové rodiny se přidává Jonathan Pryce (75), kterého asi znáte jako Nejvyššího vrabčáka z dalšího hitu – ze Hry o trůny (2011-19). Jeho bohatá kariéra začínala na divadelních prknech, nedávno zazářil ve filmu Dva papežové (2019) a všeobecně známý je i z bondovky Zítřek nikdy neumírá (1997).

Foto: Profimedia.cz

Jonathan Pryce v březnu 2022 a v roli prince Philipa Foto: Profimedia.cz

Princ Charles

Mladičkého prince Charlese hrál Josh O’Connor (32). Jeho starší verzi představí Dominic West (52). Britský herec se objevuje i ve velkých produkcích a okouzlil v nedávné minisérii Honba za láskou (Pursuit of Love, 2021), kde ztvárnil přísného otce rozverné Lily James (33). Ohromující byl také ve starším seriálu Aféra (2014), kde si zahrál nevěrného otce od rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Dominic West v roce 2019 a jako seriálový princ CharlesFoto: Profimedia.cz

Princezna Margaret

Helenu Bonham Carter (56) už jako princeznu Margaret neuvidíme. Místo ní nastupuje Lesley Manville (66), britská herečka s nominací na Oscara. Diváci ji znají například z životopisného dramatu Teorie všeho (2014) nebo ze seriálu Nevěstky (2017–19).

Foto: Profimedia.cz

Herečka Lesley Manville v dubnu 2022 a při natáčení seriálu Koruna jako princezna MargaretFoto: Profimedia.cz

A dobrá zpráva nakonec? Pátá řada měla být původně poslední, ale tvůrci si to pravděpodobně rozmysleli, protože potvrdili další řadu. Hurá!

Přečtěte si více informací a zajímavostí o britské královské rodině.

Reklama

Načítám