Hlavní obsah

Největší lásky Angeliny Jolie. Sexy herečka a maminka šesti dětí slaví 48 

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to jedna z nejkrásnějších žen Hollywoodu, skvělá herečka, exmanželka Brada Pitta, s nímž dlouhé roky tvořila doslova ikonický pár s přezdívkou Brangelina. Ale Angelina Jolie, která dnes oslaví 48. narozeniny, je také mnohonásobná matka. A tohle jsou její ratolesti, vlastní i ty adoptované.

Článek

Možná ji máte spojenou s nejrůznějšími žebříčky sexy žen, v nichž se dlouhé roky pravidelně umisťuje na předních příčkách. Angelina Jolie je rozhodně sexy a že má dva roky do padesátky, na tom nic nemění. Daří se jí i jako herečce - znáte ji jako akční hrdinku Laru Croft, je majitelkou Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli ve filmu Narušení a za film Výměna byla v nominacích na zlatou sošku za nejlepší herecký výkon v hlavní roli.

A určitě vám ani neuniklo, když se nečekaně rozešel jeden z nejkrásnějších párů Hollywoodu, který tvořila se svým dnes už exmanželem Bradem Pittem. Jejich idylické soužití bylo už delší dobu jen zdánlivé a začaly se veřejně propírat Pittovy problémy s alkoholem a údajné záchvaty agrese, které měly podle Angeliny neblahý vliv na děti.

Zdá se, že děti jsou středobodem hereččina života. Dlouhé roky se věnuje charitě a adoptovala 4 děti ze zemí, kde dětství nebývá veselé. Tohle je šest jejích největších životních lásek.

Maddox Chivan

Foto: Profimedia.cz

Z Maddoxe je dnes už dospělý muž a Angelina Jolie je na něj právem pyšná.Foto: Profimedia.cz

Narodil se v Kambodži a v tamním sirotčinci také prožil prvních sedm měsíců života. To se ještě jmenoval Rath Vibol, což v jeho rodném jazyce znamená život. A ten mu v podstatě Angelina Jolie, která v roce 2001 v Kambodži natáčela snímek Lara Croft: Tomb Raider, zachránila, sirotka by tam nic dobrého nečekalo. A věnovala mu i jedno ze svých tetování na levé ruce – souřadnice N 11º 33′ 0″ E 104º 51′ 00″ podle místa, kde se její první adoptovaný chlapec narodil. Dnes je to dospělý muž, v roce 2019 vylétl z hnízda a začal na jihokorejské univerzitě studovat biochemii. I proto se po boku slavné maminky již tak často neukazuje.

Zahara Marley

Foto: Profimedia.cz

Zahara pochází z Afriky.Foto: Profimedia.cz

Ani příběh téhle dívky by bez herečky nejspíš neskončil moc dobře. Zahara se narodila v Etiopii a i ona vyrůstala v sirotčinci. V jejích šesti měsících v roce 2005 ji odtamtud herečka doslova zachránila - hned jak s ní přijela do USA, bylo miminko hospitalizováno s dehydratací a podvýživou.

Díky péči a lásce se ale holčička zotavila a její nová adoptivní matka jí dala příznačné jméno Zahara, což znamená zářící. A na rameni Jolie přibylo další tetování – souřadnice N 9º 2′ 0″ E 38º 45′ 0″ značí Addis Abebu v Etiopii, kde se Zahara narodila. V roce 2007 to sice vypadalo, že se bude muset vrátit do Etiopie, přihlásila se totiž její biologická matka, která ji chtěla zpět. Nakonec si to ale rozmyslela, údajně proto, že její dítě potkalo v rodině Jolie a Pitta velké štěstí a ona ho o něj nechce připravit.

Shiloh Nouvel

Foto: Profimedia.cz

Shiloh je první neadoptované dítě hereckého páru.Foto: Profimedia.cz

Sice se také narodila v Africe, konkrétně v Namibii, ale není adoptovaná. Shiloh Nouvel je prvním biologickým dítětem Angeliny Jolie a Brada Pitta a i její jméno rodiče vybírali pečlivě - v hebrejštině znamená jeho dar či nová spasitelka.

Herečka ji přivedla na svět v roce 2006 císařským řezem v soukromé porodnici v Namibii, ta se jí zalíbila při natáčení filmu Hranice zlomu z roku 2003. A tak i třetí souřadnice S 22º 40′ 26″ E 14º 31′ 40″ na jejím rameni ukazují na africký kontinent. Zemi udělal pár obrovskou reklamu a pomoci se Africe rozhodl i finančně - snímky očekávaného miminka prodali médiím za 3 miliony dolarů a peníze věnovali OSN, která je investovala do pomoci Afričanům.

Koneckonců Shiloh byla opravdu velkým pozdvižením – krátce poté, co se narodila, vytvořilo Muzeum voskových figurín Madame Tussaud v New Yorku figuríny jejích rodičů, ale i její jako miminka. Shiloh se tak stala prvním „voskovým“ dítětem a zajímavostí je i to, že se jako ani ne roční objevila se svým otcem Bradem Pittem ve slavném filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008).

Pax Thien

Foto: Profimedia.cz

I Paxe původně čekal život sirotka.Foto: Profimedia.cz

Byly mu tři roky, žil ve vietnamském sirotčinci na předměstí Ho Či Minova města. I tohohle chlapce s ne příliš dobrými vyhlídkami do budoucnosti se ujala Angelina Jolie a Brad Pitt. Adoptovali ho v roce 2007, dali mu jméno Pax, což latinsky znamená mír a vietnamsky nebe, a herečka zase musela navštívit svého tatéra.

Na rameno přibyla další souřadnice -N 10° 46′ 0″ E 106º 41′ 40″ odkazující na místo narození. Byl kolem toho rozruch, protože Vietnam tehdy nepovoloval adopce nesezdaným párům a Jolie a Pitt tehdy ještě nebyli manželé. A tak si chlapce osvojila sama Jolie, Pitt to udělal zpětně o rok později, když už byli manželé.

Dvojčata Knox Léon a Vivienne Marcheline

Foto: Profimedia.cz

Knox a Vivienne jsou také biologickými dětmi Angeliny a Brada.Foto: Profimedia.cz

Rok 2008 byl pro Angelinu Jolie a Brada Pitta dvojnásobně radostný. K jejich čtyřem ratolestem totiž přibyla dvojčátka. Chlapečka a holčičku herečka přivedla na svět císařským řezem, místem jejich narození se pak stalo francouzské Nice, takže vás asi nepřekvapí, že poslední souřadnice N 43º 41′ 21″ E 07º 14′ 28″ vytetovaná na rameni herečky odkazuje právě tam.

A stejně jako u Shiloh i jejich narození bylo světovou událostí první třídy a média se předháněla, kdo jako první získá snímky miminek. Novopečení rodiče tohoto zájmu využili opět po svém – fotky a také rozhovor prodali časopisům People a Hello! Ale ani tentokrát neputovali peníze na jejich soukromý účet, 14 milionů dolarů šlo opět na charitu, jak už to je u Angeliny Jolie zvykem.

Angelina Jolie si kvůli vysokému genetickému riziku nechala odstranit ňadra. Ale není sama. Slavné ženy, které prodělaly operaci kvůli nádoru či genetické hrozbě

Reklama

Načítám