Hlavní obsah

Bronz na počkání? Samoopalování miluje i Pavlína Pořízková

Foto: Profimedia/ IMAGO

Foto: Profimedia/ IMAGO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde s teplejším počasím čas na větší odhalování, je bledá pokožka po zimě každoročním problémem. A řeší ho i Pavlína Pořízková, která dává přednost samoopalovacím přípravkům před UV zářením. Takhle získáte bronz expresně a bez újmy na pokožce!

Článek

Není to jen samoopalovací krém, je to brnění. Zálibu v nanášení samoopalovacích přípravků našla Pavlína Pořízková a nedávno se o tom rozepsala na svém instagramovém účtu. „Když jsem opálená, dává mi to sebedůvěru,“ píše topmodelka. Cítí se pak ve své kůži lépe a nebojí se ji ukázat světu v bikinách.

Pavlína Pořízková je velkou zastánkyní přirozené, nevyumělkované krásy a díky tomu je inspirací pro mnoho žen. Proto by se mohlo zdát, že tento pohled - bikini vypadají dobře jen na opálené pokožce - do její filozofie nezapadá. To si sama uvědomuje a píše: „Řešení této rovnice nemám, jen jsem vám chtěla dát vědět, že sama mezi těmito dvěma póly poskakuji a snad skončím někde mezi.“ Jak moc ji chápeme. Opálená nebo neopálená, obojí je krásné. Pokud ale patříte do první skupinky, máme pro vás tipy na expresní bronz v pohodlí domova.

Bronz na počkání

Po zimě je naše pokožka velmi bledá, proto doporučujeme začít tónovacími mléky, která zabarvují kůži postupně. „Samoopalovací produkty lze používat každý den jako alternativu k běžnému tělovému mléku. Jakmile dosáhnete požadovaného odstínu, doporučujeme pro udržení bronzu aplikaci každé 2 až 3 dny opakovat,“ doporučuje Veronika Balousová za značku Dove. Frekvence nanášení se ale může u každého lišit. „Záleží, kolikrát se za den sprchujeme, případně jestli chodíme plavat… Všechny tyto aktivity můžou ovlivnit trvanlivost opálení,“ dodává.

Jak samoopalování funguje? Pokožka hnědne díky obsahu látky DHA (dihydroxyaceton), která se získává z cukrové třtiny nebo kukuřice. „Aplikace samoopalovacích přípravků se není třeba obávat a je možné je používat dlouhodobě. Fungují totiž tak, že jemně barví povrchovou vrstvu naší pokožky. Tyto kožní buňky přirozeně regenerují a obnovují jako součást obnovovacího cyklu pokožky, což znamená, že prakticky každých pár dní máme zcela nový podklad pro další aplikaci,“ vysvětluje odbornice. Výběr samotného produktu je na vaší preferenci - samoopalovací trh nabízí tělová mléka, oleje, pěny spreje nebo mlhy. Jejich efekt nastupuje v řádu hodin, proto je vhodné se jimi mazat na noc.

Typická „vůně“

I když samoopalovací přípravky mají spoustu kladných vlastností, najdete i jednu negativní, a tou je nechvalně známý odér. Není sice tak výrazný, jako býval u starších výrobků, ale stále tam je, i když v daleko menší míře. Většinou ho začnete cítit až po pár hodinách působení, při samotném nanášení cítíte jen krásnou vůni, která má za úkol ho co nejvíce potlačit.

Zajděte do salonu

Variantou jsou také samoopalovací nástřiky, které preferuje Pavlína Pořízková. Jde o stejný princip opálení jako u tělových mlék nebo pěn, tedy na základě látky DHA. Tento typ bronzu se hodí, když vám na výsledném efektu extra záleží, jako třeba u příležitosti svatby anebo když si v nanášení produktů doma nedůvěřujete. Díky nástřiku lze také dosáhnout výraznějšího efektu v kratším časovém úseku.

Jak na dokonalé opálení

Aby byl efekt co nejlepší, je potřeba všechny samoopalovací přípravky nanášet na hladkou pokožku, které dosáhnete peelingem den předem. Pokud vlastníte peeling bez obsahu oleje, můžete exfoliovat pokožku i těsně před nanášením „samoopalováku“. Přípravek pak nanášejte pečlivě v rovnoměrné vrstvě.

Poté je důležité pokožku udržovat hydratovanou, aby byl efekt co nejvíc dlouhotrvající. Pokud nemáte se samoopalováky příliš zkušeností a máte spíš sušší pokožku těla, nejlepší volbou pro vás budou tělová mléka, která zároveň hydratují. Pokud byste totiž nanášeli třeba pěnu na suchou pokožku, o fleky si vyloženě říkáte. Jinak se ale samoopalování nemusíte bát, a i kdybyste si někde flíček udělali, do pár dní zmizí. O pigmentových skvrnách ze slunce to ale tvrdit nelze.

Načítám