Hlavní obsah

Andrea Bartošková: opravdová módní hvězda filmových Varů. Prohlédněte si její looky za poslední dvě dekády

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Její jméno by mělo zaznít pokaždé, když dojde řeč na nejlépe oblékané hvězdy karlovarského festivalu. Kromě známých hereček nás svými módními volbami uchvacuje archeoložka Andrea Bartošková, která sem pravidelně doprovází svého manžela. A nejinak tomu bude i letos!

Článek

Dnešním dnem startuje 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (KVIFF) a my už víme, že ani letos na něm nebude chybět jeho téměř třicet let úřadující prezident, herec Jiří Bartoška. Ten byl před dvěma týdny hospitalizován a v Motole se zotavoval po prodělané viróze. Ve středu ale výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha potvrdil, že Jiří Bartoška na slavnostním zahájení nebude chybět. A je nanejvýš pravděpodobné, že ho bude, stejně jako obvykle, doprovázet jeho stylová žena Andrea.

Láska, která trvá téměř půl století

Bartoškovi patří k nejstabilnějším párům v českém showbyznysu (na kontě mají rovnou nulu skandálů) a manželé jsou už sedmačtyřicet let. Studentku archeologie potkal Jiří Bartoška v Brně, když se tu potuloval se svým hereckým kamarádem Bolkem Polívkou. I Andrea s sebou měla kamarádku a vtipné je, že se ze Stanislavy stala později paní Polívková. Zatímco manželství Polívkových se ale po pár letech rozpadlo, Bartoškovi jsou spolu dodnes. A herec o své krásné ženě mluví jako o životní výhře.

Harmonický pár má dvě dospělé děti, syna Janka a dceru Kateřinu, které se před dvěma roky narodila dcera Anička. Jiří a Andrea se tak poprvé stali hrdými prarodiči. Ačkoli se pár na veřejnosti stále usmívá, ani jim se životní těžkosti nevyhnuly. Náročný pro ně byl zejména rok 2015, kdy herec bojoval s rakovinou mízních uzlin. Z té se ale naštěstí plně zotavil.

Nej módní momenty za poslední dvě dekády

Ačkoli manželka herce ochotně doprovází na nejrůznější společenské akce, její svět je diametrálně odlišný. Andrea Bartošková pracuje pro Archeologický ústav Akademie věd a je autorkou řady odborných publikací. O to překvapivější je, s jakou samozřejmostí a lehkostí si šaty na velké akce vybírá. Pro Super.cz loni řekla: „Mám to vždycky rychlé. Podívám se a řeknu si, zda ano.“

Tmavovláska, která se drží téměř dvě dekády stejného účesu (bez ofiny byla naposledy v roce 2005), má zřejmě vkus zakódovaný ve své DNA. Ačkoli je z jejího postoje zřejmé, že módu nijak neprožívá, na červeném koberci nás pokaždé ohromí. Oceňujeme také to, že nejde po takzvaných bezpečných volbách, ale nebojí se riskovat. Častokrát si půjčuje šaty od zahraničních módních tvůrců (v loňském roce měla například vrstvené tylové šaty RED Valentino), obléká se ale i od českých návrhářů. Mezi její ověřené zdroje patří návrhářka Liběna Rochová nebo Daniela Flejšarová, která spoluvlastní značku E.daniely. Ve fotogalerii najdete průřez jejími nejlepšími outfity za poslední dvě dekády.

Načítám