Hlavní obsah

Polonahá Pavlína Pořízková křičí do světa: Fotka starší ženy je víc sexy než foto mladé nezkušené dívky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelka Pavlína Pořízková nepřestává šokovat. Na prahu šedesátky se stále pyšní bezchybným tělem a nebojí se ho ukázat. Ke každé fotce, kterou umístí na sociální sítě, přidá vždy i peprný popisek. Jako teď naposledy. A opět nezklamala.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V dubnu oslaví světově úspěšná modelka českého původu 59. narozeniny. Díky jejímu bezchybnému vzhledu i tělu by jí tento věk ale hádal málokdo. Pavlína Pořízková toho využívá. Zejména na sociálních sítích upozorňuje na předsudky, které ve společnosti vládnou, a snaží se je bořit. Každá její fotografie je proto doplněna popiskem, ve kterém zdůrazňuje, že i starší ženy mohou být krásné a sexy. Její poslední post však předčil všechna očekávání. Vysloužila si téměř 59 tisíc lajků a nespočet komentářů. Většinou podporujících. Jedna z jejích sledujících například napsala: „Děkuji! Chytré a otevírá to diskuzi, která je velmi důležitá!“

Fanouškům poslala jasné poselství

Modelka umístila na instagram fotku, na níž má odhalené ňadro, které zakrývá ruka jejího partnera - scenáristy, producenta a režiséra Jeffa Greensteina. Pavlína k ní napsala: „Být žádoucí znamená mít sílu. Máš to, co každý chce, a je ve tvé moci to rozdávat, komu chceš. Žena tuto moc s věkem ztrácí a muž ji získává. Fotka mladé ženy, která ukazuje své tělo, může vypadat přitažlivě. Fotka starší ženy, která ukazuje své tělo, je považována za nepřirozenou, za zoufalou prosbu o pozornost, u níž žena vypadá jen smutně a uboze.“ Pavlína na fotografii ale rozhodně zoufale nevypadá. Je víc sexy než kdejaká dvacítka! V popisku k fotce ještě stojí: „Lidé jsou jedním z mála druhů, které mají sex pro potěšení. Z toho, co vidím - ti, kdo mají ze sexu největší radost, jsou mladí muži a starší ženy. Tak proč by měla být více sexy fotka dívky, která o sexu moc neví, než fotka zralé ženy, která o něm ví všechno?“

Ne všechny ženy se s ní ztotožňují

Mezi diskutujícími se našly i ženy, které jsou v podobném věku jako Pavlína, ale jejich tělo není zdaleka tak dokonalé. U těch vyvolal modelčin status podobně odmítavou reakci, jako tomu bylo v případě moderátorky Evy Perkausové, která vzbudila svými fotkami po porodu hotové pozdvižení. „Vždycky jsem tě milovala kvůli tvému vzhledu a půvabu. Všechno, co jsi napsala, je pravda, ale proč by měla tělo ukazovat krásná supermodelka? Jak to pomůže průměrně vypadající ženě? Napadá mě 10 lepších způsobů, jak dokázat, že platí to, co jsi napsala o stárnoucích ženách ve společnosti,“ napsala jedna její fanynka.

Dokonalé tělo bývalé modelky

Mnohem příznivěji jsou proto vnímány příspěvky, kdy se žena odhalí i s chybami (i takové snímky na Pavlínině instagramu najdete, běžně se například fotí odlíčená).Větší podpory se tak dostalo například Ashley Graham, která se zvěčnila po porodu se striemi. Mnohé ženy se s ní dokážou lépe ztotožnit.

Když ale pominete fotografie, které ke svému příspěvku Pavlína přidala, její poselství je jasné – ženy, mějte se rády bez ohledu na věk, ukazujte své sebevědomí a nebojte se odhalit svou sexualitu!

Načítám