Hlavní obsah

Nový idol na obzoru: Hrál prince Philipa, teď exceluje v novém seriálu a moc se o něm toho neví

Foto: , Profimedia.cz

Foto: , Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Rod draka velkolepě odstartoval před čtyřmi týdny a hned od toho prvního bylo vidět, kdo bude miláčkem diváků. Jak jinak než „bad guy“, kterého v seriálu ztvárňuje britský herec Matt Smith. Seznamte se s novým idolem.

Článek

Pokud dostanete roli v prequelu Hry o trůny, máte o pozornost postaráno. Tím spíš, pokud se předvedete tak jako Matt Smith (39) v roli Daemona Targaryena. Fanoušky stihl nasbírat hned po prvním díle a na internetu se dočtete, že stačí, aby měl jen jednu repliku, a všichni mají jasno: celý díl táhne on. V jakých dalších rolích můžete tohoto britského herce obdivovat?

Doctor Who

Chtěl být profesionálním fotbalistou, ale zabránilo mu v tom zranění zad. Nakonec ho osud zavál na prkna divadla a před kameru. První větší roli získal v roce 2010, když byl obsazen do oblíbeného sci-fi seriálu Doctor Who (v překladu jako Pán času, 2005–2020), kde nahradil Davida Tennanta (51). V roce 2011 byl za svůj herecký výkon nominován cenu BAFTA (Britská akademie filmového a televizního umění).

Foto: , Profimedia.cz

Matt Smith v roce 2013 při natáčení seriálu Pán časuFoto: , Profimedia.cz

Princ Philip

Další skvělý výkon předvedl jako princ Philip v seriálu Koruna (2016-2022). Dvě série byl chotěm Claire Foy (38), která ztvárnila královnu Alžbětu II. (†96). Pasovali k sobě tak skvěle, že si každý přál, aby tvořili pár i ve skutečnosti. Jsou však pouze přátelé. Nedivíme se, že oba za své herecké výkony obdrželi nominace na Emmy.

Foto: , Profimedia.cz

Claire Foy a Matt Smith jako britský královský pár v seriálu KorunaFoto: , Profimedia.cz

Daemon Targaryen

Jak už bylo řečeno, Matt Smith nyní exceluje v roli Daemona Targaryena v seriálu Rod Draka, který se vrací o dvě stě let dozadu od děje Hry o trůny (2011-2019). Zaměřuje se na dynastii Targaryenů, kteří byli známí pro svoje draky, blond vlasy, ale i fakt, že incest pro ně nebyl tabu. Víc ale z děje v zájmu fanoušků seriálu prozrazovat nebudeme. Nebojíme se však říct, že pro Matta Smitha bude tahle role zlomová, a možná se dočká i další nominace. Charisma z něj číší i přes televizní obrazovku a ta platinová blond mu fakt sluší.

Foto: , Profimedia.cz

Matt Smith jako Daemon Targaryen v seriálu Rod DrakaFoto: , Profimedia.cz

Horory jsou jeho

Kromě výše zmíněných seriálů najdete tohoto sympatického herce v několika hororech a thrillerech. Za zmínku stojí strašidelný Patient Zero (2018), kde si zahrál s Natalií Dormer (40), drama Veřejné lži (2019) s Keirou Knightley (37) nebo psychologický horor Poslední noc v Soho (2021). Nejnovějším filmem je pak ten o temném superhrdinovi z marvelovského vesmíru – Morbius (2022) – v titulní roli s Jaredem Letem (50).

Foto: , Profimedia.cz

Herec si v thrilleru Poslední noc v Soho zahrál s Annou Taylor-Joy (26)Foto: , Profimedia.cz

A co osobní život?

Všechny určitě zajímá, jestli je zadán. Pět let byl ve vztahu s herečkou Lily James (33), se kterou si zahrál i ve filmu Pýcha, předsudek a zombie (2016). Rozešli se v roce 2020 a od té doby se s žádnou partnerkou oficiálně neukázal. Své soukromí si pečlivě střeží, není ani na sociálních sítích, tak o něm příliš „drbů“ nenajdete. Proslýchá se jen to, že je nemotorný a miluje muziku a hru na kytaru.

Foto: , Profimedia.cz

Matt Smith s bývalou přítelkyní Lily JamesFoto: , Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Matt Smith
Seriál Rod draka

Načítám