Hlavní obsah

Před Pittem, za Pittem aneb Muži Jennifer Aniston. Herečka dnes slaví 55 a láska pořád nikde

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Gettyimages.com

Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je krásná, úspěšná, slavná, šílí z ní fanoušci i muži. Existuje ale jedna oblast, v níž se Jennifer Aniston, která dnes slaví 55. narozeniny, příliš nedaří. Láska. A nejde jen o Brada Pitta, jenž jí zlomil srdce, ale i další muže (před ním i po něm), s kterými jí to nevyšlo. Kdo jsou ti (ne)šťastní?

Článek

Milujeme ji jako Rachel ze seriálu Přátele, za roli si v roce 2003 odnesla i cenu Zlatý glóbus jako nejlepší herečka v seriálu. Skvělá byla ale i v komedii Millerovi na tripu nebo jako nesnesitelná šéfka v komediích Šéfová na zabití. Jennifer Aniston je výborná herečka, hollywoodská star, ale také trochu milostný smolař.

Jennifer Aniston obviňuje rodiče

Má za sebou dva rozvody a nespočet rozchodů, nyní už je několik let sama. Nedávno prohlásila, že za milostné neúspěchy „vděčí“ rozvodu svých rodičů a tomu, že se od nich neměla šanci naučit, jak by to ve funkčních vztazích mělo vypadat. Prý by strašně ráda měla vedle sebe někoho, kdo by jí byl oporou a ke komu by se mohla přitulit po těžkém dni, ale zatím to u ní na lásku nevypadá. Její dosavadní vztahy jsou vlastně jen takovým smutným seznamem rozchodů a rozvodů.

Charlie Schlatter

Tohle asi nelze ani nazvat vztahem, byl to spíš vášnivý románek dvou mladých, začínajících herců. Psal se rok 1990, Aniston bylo 21 let a hrála v u nás nijak známém sitcomu Ferris Bueller. Jejím hereckým kolegou tam byl o dva roky starší Charlie Schlatter. Aniston paradoxně hrála jeho starší sestru, ale ve skutečnosti se stali milenci. Bylo to divoké, vášnivé a jak rychle to začalo, tak to stejně rychle skončilo.

Daniel McDonald

Ve stejném roce jako Charlie Schlatter ale vstoupil do života herečky Daniel McDonald. Chodili spolu pět let, ale jak se začala Jennifer Aniston rozjíždět kariéra, vzdalovali se. Nakonec se přestěhovala do Los Angeles, on zůstal v New Yorku, kde měl svoji kariéru muzikálového herce na Broadwayi. V roce 2015, osm let poté, co zemřel na rakovinu mozku, Aniston zveřejnila, že McDonald byl její první velká láska. „Mohl být tím pravým, ale já byla mladá a hloupá,“ řekla tehdy.

Adam Duritz

V roce 1995 prožila herečka další rychlý románek, a to s muzikantem Adamem Duritzem. Nešlo ale o nic závazného, Duritz v roce 2021 prozradil, že netušil, kdo Jennifer Aniston je, a skončili spolu jen díky malému podvodu jejich společných známých. Ti totiž muzikantovi řekli, že je do něj Aniston blázen, jí zase tvrdili, že je z ní paf Duritz. Podle Duritze spolu ale jen chvíli nezávazně randili, dokonce spolu prý ani neměli sex.

Tate Donovan

Stále jsme v roce 1995, v němž srdce herečky získal i herec Tate Donovan. Chodili spolu dva roky a Aniston o něm mluvila v superlativech. Říkala o něm, že je to dokonalý chlap, vtipný, ohleduplný, laskavý a upřímný. Dokonce byli zasnoubeni, ale nakonec se místo svatby rozešli. Proč, to nikdo z nich nikdy pořádně nevysvětlil.

Brad Pitt

O tom, že tenhle charismatický herec byl asi největší životní láskou Jennifer Aniston, asi už nikdo nepochybuje. Poprvé se potkali v roce 1994, ale láska se mezi nimi rozhořela až o čtyři roky později. Až v roce 1999 spolu poprvé veřejně nakráčeli na červený koberec na cenách Emmy a v listopadu téhož roku oznámili svoje zasnoubení. V létě roku 2000 se konala svatba a z Jennifer a Brada se stal ikonický hollywoodský pár. V roce 2004 to vypadalo na naprostou pohádku, herečka začala veřejně mluvit i o touze založit rodinu.

Jenže místo radostné zprávy přišel v roce 2005 šok – pár oznámil rozvod. Tou dobou se už spekulovalo o tom, že Brad Pitt podlehl kouzlu své kolegyně z filmu Pan a paní Smithovi Angeliny Jolie, ale to tehdy oba ještě vyvraceli. Nakonec se však ukázalo, že pověsti byly pravdivé, a Pitt se kvůli Jolie rozvedl. Později ji učinil svou druhou ženou a založili velkou rodinu. Vztah je dnes už také minulostí, jejich rozvod byla opravdová bitva.

Vincent Vaughn

Ačkoli byl rozchod s Bradem Pittem pro Aniston obrovská rána, dlouho sama nezůstala. V roce 2006 začala randit s Vincentem Vaughnem, s nímž se potkala při natáčení romantické komedie Rozchod! Vztah jim vydržel sice jen rok, ale Aniston za něj prý byla nesmírně ráda. V roce 2008 řekla časopisu Vogue, že Vaughn byl vlastně takový její defibrilátor, že jen díky němu se dokázala vrátit k životu. Byl přesně tím, koho v těžké době potřebovala, zábavným a nesmírně milým slonem v porcelánu, který ji vždy uměl rozesmát, jak se vyjádřila.

John Mayer

Na oscarové party v roce 2008 se Aniston potkala s uhrančivým o 9 let mladším muzikantem Johnem Mayerem. Tihle dva spolu randili dva roky, pak se rozešli. Aniston to tehdy komentovala tak, že se sice stále milují, ale potřebují každý něco jiného. V tomto případě měl ale mnohem víc zlomené srdce muzikant, nechal se slyšet, že jejich rozchod byl nejhorším obdobím jeho života a nikdy ho zcela nepřekonal.

Justin Theroux

Posledním mužem, s nímž herečka sdílela život a kterému hlavně řekla i své oficiální ano, byl herec Justin Theroux. O tom, že spolu něco mají, se začalo šuškat v roce 2011, v roce 2012 přišlo zasnoubení. Nic víc se několik let ale nedělo, až v roce 2015 se tajně vzali v jejich domě. Dokonce i hostům, mezi nimiž byly například Emily Blunt, Sandra Bullock nebo Lisa Kudrow, herečka řekla, že je zve jen na narozeninovou oslavu Therouxe, že jde o svatbu, se dozvěděli až na místě. Ani tenhle příběh ale neskončil dobře, v únoru 2018 ohlásili rozchod. O důvodech moc nemluvili, ale objevili se informace, že Theroux toužil po životě v New Yorku, kdežto Aniston v Los Angeles, a ani jeden asi nedokázal ustoupit.

Načítám