Hlavní obsah

Zdrcení Přátelé a jejich emotivní vzkazy do nebe: Odpočívej v pokoji, bráško, napsala Jennifer Aniston

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyli jen Přátelé, ale především přátelé. Necelé tři týdny po smrti herce Matthewa Perryho posbírali kolegové sílu, aby se k jeho nečekanému odchodu veřejně vyjádřili. Seriálovému Chandlerovi včera do nebe poslali poslední emotivní vzkazy.

Článek

„Všichni jsme ztrátou Matthewa naprosto zničeni. Byli jsme víc než jen kolegové. Jsme rodina,“ uvedli seriáloví Přátelé v prohlášení, které bylo vydáno dva dny po jeho nečekané smrti. „Je toho tolik, co říct, ale právě teď potřebujeme čas, abychom zpracovali tu nedozírnou ztrátu,“ stálo v jejich oficiálním vyjádření. Herci, kteří po boku Mattyho, jak mu říkají, strávili deset natáčecích let, nechyběli na rodinném pohřbu, kde se s kamarádem rozloučili. A včera se poprvé vypsali ze svých pocitů.

Jennifer Aniston

„Ach jo, tohle mě tvrdě zasáhlo,“ napsala Jennifer Aniston k černobílé fotce, kterou jí kdysi poslal sám Matthew. V textovce jí píše, že to, že ji rozesmál, mu zlepšilo den, a ona reaguje tím, že jde o první z tisíců takových chvilek. Herečka popisuje, jakou smršť emocí v ní loučení s Mattym spustilo, a připomíná, že chvíle truchlení jsou zároveň spojené s momenty vděčnosti za to, že jste někoho takového v životě měli.

„Milovali jsme ho. Byl součástí naší DNA. Vždycky nás bylo šest. Byla to rodina, kterou jsme si dobrovolně vybrali a která nás navždy změnila,“ říká Jennifer Aniston v dojemném příspěvku. Stejně jako seriálový Chandler prý Matthew rád lidi rozesmával a jeho zprávy, u kterých poslední týdny herečka střídavě brečí a směje se, prý nikdy nesmaže. „Odpočívej v pokoji, bráško,“ dodává seriálová Rachel.

Courteney Cox

Se svým seriálovým manželem se veřejně rozloučila i Courteney Cox. „Chybíš mi každý den,“ píše do nebe kolegovi. Do vzpomínkového postu přidala video, ve kterém Monica s Chandlerem poprvé skončili v posteli. „Abych vás uvedla do obrazu, Chandler a Monica měli mít jednorázový románek v Londýně. Až díky reakci publika se z tohohle momentu stal začátek jejich love story. Než jsme začali natáčet, pošeptal mi do ucha vtipnou hlášku s tím, abych ji řekla já. To dělal často. Byl zábavný a tak milý,“ vzpomíná herečka a říká, že je vděčná za každý jeden moment, který s kolegou prožila.

Matt LeBlanc

Odchod kamaráda zdrtil i představitele Joeyho. „Matthewe, loučím se s tebou s těžkým srdcem. Časy, které jsme spolu zažili, patřily k těm nejlepším v mém životě. Byla pocta s tebou stát na jednom pódiu a nazývat tě přítelem. Vždycky se usměju, když si na tebe vzpomenu, a nikdy nezapomenu. Nikdy. Roztáhni křídla a leť, brácho, konečně jsi volný. Mám tě rád,“ napsal Matt LeBlanc, který dostál své pověsti vtipálka a dojemný vzkaz odlehčil závěrečnou hláškou: „A hádám, že si těch dvacet dolarů, co mi dlužíš, necháš.“

David Schwimmer

Herec David Schwimmer sice instagram má, ale příliš aktivní na něm není. Včera udělal výjimku a stejně jako jeho kolegové poslal kamarádovi poslední vzkaz. Poděkoval Mattymu za úžasné roky plné smíchu a ocenil jeho herecký a komediální talent. A nezapomněl dodat, že to nebyl ten hlavní důvod, proč ho měli kolegové tak rádi. „Měl jsi srdce. Natolik velké, že jsme mohli z party cizích lidí vytvořit rodinu,“ napsal a přidal jejich společnou seriálovou fotku. „Vyvolává ve mně úsměv i bolest,“ dodal nakonec seriálový Ross.

Lisa Kudrow

Na svého kolegu zavzpomínala i Lisa Kudrow. Na instagram přidala fotku pořízenou krátce po natočení pilotního dílu seriálu, který se původně jmenoval Přátelé jako my. A Mattymu ve svém vyjádření ze srdce děkovala: „Díky, že jsi mě rozesmával tak moc, že mě bolely svaly a tekly mi slzy. Každý den. Díky, že jsi otevřel své srdce vztahu o šesti lidech, který si žádal kompromisy. Díky, že ses objevil v práci, i když ti nebylo dobře, a byl jsi brilantní. Díky za nejlepších deset let, které člověk může dostat. Díky, že jsi mi věřil. Díky za všechno, co jsem se tvým prostřednictvím naučila o lásce. Díky za čas, který jsem s tebou mohla strávit, Matthewe.“

Načítám