Hlavní obsah

Salma Hayek vypadá tři roky před šedesátkou skvěle. Nevděčí za to botoxu ani cvičení, ale meditaci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli někdo potvrzuje, že věk je jenom číslo, je to rozhodně herečka Salma Hayek. Táhne jí na šedesát, ale vypadá téměř stejně jako před dvaceti lety. A jestli si myslíte, že za tím stojí hodiny dřiny v posilovně, jste na omylu. Herečka s mexickými kořeny vyznává trochu přívětivější přístup ke svému tělu.

Článek

Jennifer Lopez miluje posilovnu, stejně jako třeba Jennifer Garner, která nedávno prohlásila, že každé ráno začne intenzivním tréninkem, při němž se pořádně zpotí – jednoduše se pak cítí lépe. Kate Hudson zase nedá dopustit na pilates. A co představitelka filmové Fridy Kahlo, Salma Hayek? Ta prý necvičí, ale medituje.

Meditace a bazén

Kvůli problémům s vyhřezlou ploténkou, kyčlemi a kotníky trpí častými bolestmi. A právě meditace jí pomáhá se jich zbavit, jak řekla v podcastu Let’s Talk Off Camera. Meditovat prý vydrží celé hodiny a vymyslela si svůj vlastní způsob, který na ni funguje. Její manžel Henry Pinault ho označuje za „jógu proti bolesti“.

Kromě meditací se věnuje cvičení ve vodě, které tolik nezatěžuje klouby. Herečka si také neustále hlídá svůj vzpřímený postoj a tím pádem zapojuje svaly během celého dne. Celkově se snaží být stále v pohybu, ale zároveň ví, kdy tělu dopřát odpočinek.

Meditujte jako Salma

Zavřete se do pokoje, kde vás nikdo nebude rušit a zavřete oči. „Nechte se unášet vibracemi hudby, kterou běžně neposloucháte, a dovolte mysli provádět ty nejdivnější věci. Velmi mi pomáhá, když si představuji, že dýchám ušima,“ radí herečka. A nemusíte u toho sedět, klidně prý běhejte na místě, ale stále mějte zavřené oči, abyste se mohli ponořit co nejvíc do svého nitra.

„Pak v sobě ucítíte energii přímo tancovat,“ dodává Salma. Když na nějaký čas přestane se svou meditační rutinou, cítí, jak ji povadá obličej i všechno ostatní. Zhorší se její bolesti a začne se celkově „rozpadat“. Na svou meditační chvilku se tedy snaží dělat si čas každý den.

Žádný botox

Také prohlašuje, že botox není pro ni, což rovněž řekla ve zmíněném podcastu. Místo toho používá masážní přístroje, které díky mikroproudu pomáhají tonizovat pokožku a zvyšovat tvorbu kolagenu.

Jinak si svou pleťovou rutinu nekomplikuje – na odlíčení používá kokosový olej a k dočištění pak růžovou vodu. Nikdy si nemyje obličej ráno, aby ho nepřipravila o přirozený maz, který zajišťuje, aby pleť vypadala mladistvě. Herečka ale dodává, že každý si musí hledat odpovědi v sobě a zkoušet, co funguje přímo na něj.

Související témata:

Načítám