Hlavní obsah

Spousta bílkovin, žádný kofein, dřepy a výdrž: Co dělá Jennifer Lopez (53) pro svoji sexy postavu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepotěší vás to. Jennifer Lopez je totiž tak disciplinovaná, až se tomu nechce věřit. Alespoň to o sobě tvrdí ona i její trenér. Mít břišáky a pevný zadek, to prostě něco stojí. Co to „něco“ znamená u této nestárnoucí herečky a zpěvačky? A co si z jejího tréninku můžete odnést vy?

Článek

Jennifer Lopez (53), která se nedávno stala paní Affleck, se pyšní opravdu výstavní figurou. Nezískala ji ale přes noc, je výsledkem cvičení už od mládí. A protože svaly mají paměť, může i v 53 letech vypadat tak, jak vypadá. Co všechno dělá pro svoje pevné břicho i věhlasné pozadí?

Kardio cvičení i posilování

Kombinuje posilování s váhami a bez nich s pořádnou dávkou kardia. Díky tomu tělo tvaruje a zároveň spaluje tuk. Cvičí 4-5× týdně po dobu jedné hodiny a tréninky zaměřuje vždy na jinou partii, jak prozradil její trenér David Kirsch. Miluje trénink energický a v rychlejším tempu.

Pokud jí zrovna chybí sebevědomí, jde si ho dodat tancováním, prozradila v jednom rozhovoru. A nebojí se žádného stylu – kvůli filmu Zlatokopky (2019) se naučila pole dance.

Video, jak Jennifer Lopez posiluje

Všechno čerstvé, a hlavně bílkoviny

Asi nepřekvapí, že řeší hodně i svůj jídelníček. Sladkosti a pečivo nahrazuje sacharidy v podobě quinoi, ovesných vloček, hnědé rýže nebo batátů. Její talíř vždy obsahuje čerstvou zeleninu a hlídá si příjem bílkovin.

Libové bílé maso a vaječné bílky jsou její volbou číslo jedna. Vyhýbá se alkoholu a kofeinu a ponocování není nic pro ni – svůj spánkový režim nezanedbává, protože ví, že odpočinek je u cvičení stejně důležitý jako strava. Ale nebojte, i ona si dopřeje někdy kus dortu nebo smažené kuře.

Jak na zadek jako JLo

Nejúčinnější cvik pro kulatý zadek? Zpěvaččin trenér přísahá na takzvanou platypus walk – chůzi v podřepu. Jen tohle ale samozřejmě nestačí: „Pokud si chcete vybudovat krásný, pevný a kulatý zadek, musíte zařadit posilovací cviky. Doporučuji kombinovat těžké váhy s vlastní vahou,“ říká Marcela Blechtová, fitness trenérka a odbornice přes zdravé stravování.„Nezapomínejte také na dřepy a dělejte je co nejhlubší. Hýžďové svaly se totiž aktivují až v dolní fázi pohybu.“

Foto: Profimedia.cz

Její zadek je opravdu výstavníFoto: Profimedia.cz

Jak na břicho jako JLo

Zpěvačka svoje břicho opravdu nešetří. Má tři nejoblíbenější cviky a každý provede během jednoho cvičení padesátkrát, a to pětkrát týdně: je to zvedání nohou ve visu; přítahy lana přes kladku v kleku (rope crunches); sedy lehy na šikmé lavici s 20kilovým kotoučem.

To není samozřejmě pro každého. „Pokud začínáte, poraďte se se zkušeným trenérem, který vám pomůže otestovat vaši kondici a sílu břišních svalů. Začněte s cviky zaměřenými na core – hluboký stabilizační systém,“ vysvětluje trenérka Marcela Blechtová.

„Soustřeďte se na správné brániční dýchání, které je velmi důležité na aktivaci břišních svalů, kterým dokážete perfektně zpevnit břicho.“ Pokud s cvičením začínáte, cvičte břicho 2× týdně, postupně můžete navyšovat na 3-5× týdně, ale vždy myslete na to, že klíčové je dělat cviky správně.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by nechtěl mít postavu jako JLo, zvlášť po padesátce…Foto: Profimedia.cz

(Ne)buďte jako JLo

Co si z cvičebního režimu zpěvačky odnést? Inspiraci, co se disciplíny týče, a najít si nějaký pohyb, který vás baví. Protože to není jen o vysekaném břichu. „Vyhledávejte veškerý přirozený pohyb, jelikož pohyb je život. Posiluje vaše svaly, zlepšujete tím zdraví kostí a šlach,“ říká Alena Vídeňská, osobní trenérka a výživová poradkyně. A radí nepřepálit začátek. Že JLo cvičí 5× v týdnu jako drak, neznamená, že vy musíte taky.

A nezaměřujte se jen na problémové partie: „Posilujte i zádové svaly, abyste předešli jejich bolestem. A nezapomínejte na protahování celého těla,“ dodává na závěr trenérka.

Reklama

Načítám