Hlavní obsah

Zhubnout poporodní kila po čtyřicítce nebylo snadné, říká Kate Hudson. Inspirujte se jejím tréninkem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Bez pohybu si neumí představit den a miluje výzvy. Americká herečka Kate Hudson se vždycky pyšnila vysportovanou figurou. Jaký cvičební rozvrh tahle trojnásobná maminka má a co si z něj můžete odnést vy?

Článek

Hvězda romantické komedie Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003), dcera slavné Goldie Hawn a milovnice sportu všeho druhu. Nejvíc miluje pilates a díky tomu se může pyšnit pevným břišním svalstvem. A nejen tím.

Jaký cvičební režim Kate Hudson dodržuje a co si z něj můžete vzít vy? Kombinuje různé druhy aktivit a rozhodně to pro ni není povinnost, ale spíš zábava, bez které si neumí představit den.

Půl hodiny 5× týdně

Herečka se nechala slyšet, že pohyb potřebuje k tomu, aby se cítila dobře. Musí se hýbat každý den, ale nemusí to být hned hodinová lekce, stačí i procházka. Možnost věnovat se sama sobě a udělat něco dobrého pro svoje tělo považuje za dar.

Cvičí půl hodiny pět dní v týdnu, a pokud nestíhá, nezdráhá se pustit se do tréninku klidně i v devět večer. Díky tomu, že střídá víc druhů pohybu, udržuje tělo pořád „ve střehu“.

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson je samý sval!Foto: Profimedia.cz

Posilujte střed těla

Nejvíc ze všeho miluje metodu pilates. Dle jejích slov je díky ní pružnější, a navíc se jí líbí, jak tvaruje figuru. Díky pilates zpevníte především střed těla, odkud pohyb vychází, a získáte dlouhé a štíhlé svaly. Cviky se provádějí spíš pomalu a především kontrolovaně. Nejde o to, zvládnout co nejvíc opakování, ale o kvalitu provedení.

K tréninku můžete využívat váhu svého těla nebo provádět dané cviky na reformeru. O co se jedná? Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o mučicí postel s pružinami. „Pružiny dodávají odpor při cvičení a zároveň kontrolují pohyb, což je jejich největší výhoda,“ popisuje trenérka Kristýna Soukupová. „Reformer může nahradit spoustu klasických strojů ve fitku a stále na něm můžete vymýšlet nové a nové cviky.“

Foto: Profimedia.cz

I takové kousky předvádí Kate Hudson při cvičení na reformeruFoto: Profimedia.cz

Dělejte, co vás baví

Klidnější pilates vyvažuje energickým kardiem. A nemusíte jít hned běhat, pokud vás to nebaví! Inspirujte se u Kate Hudson: léta tančí se svojí učitelkou tance nebo jen tak po domě. Má také ráda pole dance (tyč má dokonce i doma), kolo nebo spinning. A nedá dopustit ani na jógu – propadla jí během posledního (zatím třetího) těhotenství, protože kvůli nevolnostem nemohla víc cvičit.

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson m v oblibě střídat různá cvičení, třeba jízdu a kole nebo jógu – tu si oblíbila v těhotenstvíFoto: Profimedia.cz

Nebojí se silových tréninků

Herečka má ráda výzvy, tělo neustále udržuje ve střehu zajímavými tréninky a ráda si stanovuje nové cíle. Jeden z nich si dala tři roky po třetím porodu – v říjnu 2018 porodila dceru Rani Rose. Přiznala, že shazovat poporodní kila po čtyřicítce pro ni bylo mnohem těžší než po předchozích porodech, kdy se jí podařilo získat figuru zpět v rekordním čase.

Foto: Profimedia.cz

Kate Hudson ráda využívá při cvičení i závěsný systém TRX nebo činkyFoto: Profimedia.cz

Ještě vloni nebyla se svojí postavou spokojená, a proto se pustila do posilovací výzvy se vší vervou. Aby získala zpět „svůj zadek“, dělala hodně dřepů, využívala činky, kettlebelly a odporové gumy – vše pod dohledem trenéra.

Její tehdejší režim by se dal přirovnat k letní přípravě atletů, přiznala. Tentokrát ale musela mít velkou disciplínu, protože vměstnat cvičení do denního režimu bylo se třemi dětmi a prací výrazně těžší. Ale povedlo se a vypadá úžasně.

Foto: Profimedia.cz

Herečka v září 2021 po své výzvě a v únoru 2022, když právě odcházela z hodiny jógyFoto: Profimedia.cz

Jak si nastavit režim

Přemýšlíte, jak si rozvrhnout tréninky v týdnu? Záleží, co je vaším cílem: zda redukce hmotnosti, nabírání svalů nebo zlepšení kondice. „Pro člověka, který má rád sport a chce se udržet v kondici, bych doporučila rozvržení aktivit takto: dvakrát týdně kardio, nemusí to být pouze běh na páse nebo orbitrek, ale ideální je i svižná procházka nebo jízda na kole, dále dvakrát týdně silový trénink formou fullbody a pilates nebo jóga jednou týdně,“ říká fitness trenérka a výživová poradkyně Alena Vídeňská.

Chcete cvičit, abyste zhubli, zpevnili tělo anebo získali kondici? Přečtěte si tipy na cvičení pro začátečníky i pokročilé.

Reklama

Související témata:

Načítám