Hlavní obsah

Svázaná Kim Kardashian a Charlize Theron jako svědkyně zabití svého otce: traumata slavných

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Buď si je někdo vyloženě vyhlédne, nebo jde o shodu náhod a okolností. České i zahraniční celebrity mají zkušenosti s traumatickými zážitky, jako je přepadení, únos nebo sexuální zneužití.

Článek

Kromě šťastných a hezkých chvil přicházejí v životě mnohdy i takové, na které by člověk nejraději zapomněl. Často se s nimi pojí traumata, jejichž zpracování trvá dlouhá léta a někdy se to ani nepovede. Celebrity nejsou výjimkou. Co hrozného si prožily?

Kim Kardashian

V roce 2016 si americká podnikatelka a modelka prožila asi nejhorší noc svého života. Do luxusní pařížské hotelové rezidence, kde byla ubytovaná, vpadla skupina lupičů. Ti nebohou ženu svázali, dali jí roubík, odnesli jí do vany a odcizili jí šperky v hodnotě přes sto milionů korun. Kim se velmi bála, že se ji pokusí znásilnit nebo ji dokonce zastřelí. Později ale uvedla, že díky této nepříjemné zkušenosti se stala lepším člověkem. Skupinu zlodějů se sice podařilo dopadnout, ale vzpomínka na prožitou hrůzu Kim stále vyvolává slzy v očích.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian byla přesvědčená o tom, že se jedná o poslední minuty jejího životaFoto: Profimedia.cz

Kristýna Leichtová

Česká herečka se po letech rozhodla promluvit o traumatickém zážitku, aby tak dodala odvahu dívkám a ženám, které se někdy ocitly v podobné situaci. Prozradila, že ji jako dvanáctiletou zneužil neznámý muž. Osahával ji a také se před ní sexuálně uspokojil. Muže musela následně jít identifikovat na policii, ale jinak to nejen v sobě, ale i před ostatními ve svém okolí dlouhou dobu tutlala.

Foto: Profimedia.cz

Veřejně herečka o zneužití promluvila až po letechFoto: Profimedia.cz

Karel Dobrý

Divadelní a filmový herec prožil část svého dětství v Sýrii, kde pobýval od osmi do dvanácti let a vychovávali ho tam prarodiče. Hercův dědeček tam totiž jako stavař odjel pracovat na výstavbě továrny na pneumatiky. Na tuto exotickou zemi vzpomíná v dobrém, i když ne všechny zážitky byly příjemné. Dokonce ho dvakrát nebo třikrát unesli. Jednou šlo o skupinu beduínek, ale babička s dědou ho naštěstí včas našli. Se svými blonďatými vlasy budil v Sýrii pozdvižení.

Foto: Profimedia.cz

Jednou si ho v Sýrii vzal domů bohatý chlapec jako hračku, herce musela najít policie Foto: Profimedia.cz

Michal Hrůza

Český zpěvák se v roce 2014 ocitl v ohrožení života, když ho na ostravské Stodolní ulici napadli dva muži. Nejprve se snažil uklidnit jejich vzájemný konflikt a zmínil se i o tom, že zavolá policii. Jeden z mužů na to reagoval tak, že zpěváka srazil na zem. Hrůza utrpěl vážné poranění hlavy s krvácením do mozku, lékaři po operaci nedokázali říct, zda bude žít. Rekonvalescence trvala několik let a dosud má zpěvák trvalé následky. Špatně slyší na jedno ucho a má problémy s krátkodobou pamětí. Jeden z mužů dostal za incident podmínku, druhý byl odsouzený ke dvěma a půl letům vězení.

Foto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

Zpěvák se mimo jiné musel znovu naučit texty všech vlastních písníFoto: Adolf Horsinka / MAFRA / Profimedia

Charlize Theron

Šrám na srdci i na duši si asi navždy ponese jihoafricko-americká herečka. O rodinné tragédii, která se stala, když jí bylo patnáct let, ovšem nemá problém veřejně mluvit. Chce tak zvýšit povědomí o domácím násilí a o tom, jaké to je vyrůstat se závislým člověkem. A co konkrétně se v jejím životě stalo? Když jí bylo 15, přišel její otec opilý domů a se zbraní v ruce se snažil dostat do pokoje, kde se herečka schovávala se svou matkou. Na dveře, o které se ženy opíraly, následně několikrát vystřelil. Jako zázrakem nikoho nezasáhl. Hereččina matka Gerda už nechtěla čekat, zda nějaká kulka zasáhne cíl, vzala vlastní zbraň a násilníka zastřelila. Sobě i dceři tak zachránila život. Následné vyšetřování potvrdilo, že šlo o sebeobranu.

Foto: Profimedia.cz

Herečka byla u toho, když matka zastřelila jejího otceFoto: Profimedia.cz

Benedict Cumberbatch

O život šlo i britskému herci a ikonickému představiteli Sherlocka Holmese, který momentálně září v marvelovkách jako charismatický Doctor Strange. Při natáčení série Až na konec světa (2005) v Jihoafrické republice si se svými kolegy vyrazil na výlet, aby se naučili potápět. Při cestě zpátky jim v noci na silnici praskla pneumatika a odkudsi se vynořili ozbrojení muži. Herce dokonce hodili do kufru auta a svázali mu ruce. Nakonec se spokojili s tím, že ukradli auto a své oběti obrali o peníze a kreditní karty. Herec po letech přiznal, že mu to změnilo život a od té doby se rozhodnul s ním nakládat trochu jinak.

Foto: Profimedia.cz

Nezáleží na tom, jak moc jste milováni, ve smrti jsme každý sám, uvědomil si během hrůzného zážitku herecFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám