Hlavní obsah

Slavní rodiče a jejich děti společně před kamerou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nezřídka se stává, že se děti rozhodnou (či jsou k tomu tlačené okolnostmi) pro stejné povolání, jako mají jejich rodiče. Často k tomu dochází i v hereckém světě, protože potomci slavných jsou odmalička zvyklí na pozornost. A někdy se dvě generace dokonce sejdou v jednom filmu.

Článek

Slavný herec a jeho potomek v jednom filmu – to je vždy velké lákadlo pro diváky, zato pro umělce to nemusí být jen příjemné, ale i ošemetné. Příbuzní se nevyhnou srovnávání, práce s rodinným příslušníkem může vést navíc i k rozporům. Které děti si ve filmu zahrály se svými rodiči?

Bolek Polívka (71) a Anna Polívková (41)  

Polívkovi jsou známá herecká rodina. Valašský král se s dcerou pravidelně vídá na prknech brněnského Divadla Bolka Polívky a pracovali spolu i před kamerou. Konkrétně to bylo v roce 2004 ve filmu Bolero režiséra Františka A. Brabce (65). Ve snímku se navíc objevila i hereččina matka Evelyna Steimarová (75). Jedním filmem ale společné natáčení otce a dcery neskončilo, diváci je mohli vidět v dramatech A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu (2005) a Hezké chvilky bez záruky (2006) nebo v komedii Ženská na vrcholu (2019).

Foto: Profimedia.cz

Slavní rodiče a jejich dcera společně na soutěži StarDance v roce 2013Foto: Profimedia.cz

Iva Janžurová (79) a její dvě dcery

Obě dcery slavné herečky mohou jásat nad skvělými geny – jejich matka i rok před osmdesátkou vypadá výborně a stále pracuje. Zahrály si spolu už v roce 1986 v televizní pohádce Jak se mele babí hněv, kterou režírovala Libuše Koutná (89). A v hlavních rolích je mohli diváci všechny tři vidět v oceněné road movie Výlet (2002) Alice Nellis (49), kde vytvořily filmovou rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Talentované umělkyně z jedné rodiny. Zleva: Theodora Remundová, Iva Janžurová a Sabina RemundováFoto: Profimedia.cz

Karel Gott (†80) a Charlotte Ella Gottová (14)

Přestože oblíbený zpěvák herectví moc nedal, občas se v nějakém snímku v menší roli objevil. Stihl si zahrát i s jednou ze svých čtyř dcer, a to dokonce dvakrát. Poprvé šlo o film Decibely lásky (2016), kde ztvárnili otce a dceru, druhou příležitostí byla pohádka Když draka bolí hlava (2018). Zpěvák se ujal role dědy kováře a Charlotte Ella vnučky Barborky a v menší roli se objevila i její sestra Nelly Sofie (12).

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák a jeho dcery na premiéře ne příliš úspěšné pohádky: Nelly Sofie je vlevoFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (45) a Vivienne Jolie-Pitt (12) 

Filmografie dvanáctileté dcery slavné herečky čítá jen jeden film, a sice Zlobu – Královnu černé magie (2014), kde se objevila jako šestiletá holčička v roli malé princezny. A důvod je ryze praktický. Hvězda prý rozhodně nechtěla tlačit dceru do herecké kariéry, jenže v kostýmu královny černé magie se jí všechny ostatní děti bály. Jediná statečná byla Vivienne, která věděla, že jí od namaskované maminky nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Vivienne na procházce se psy a maminkou. Od natáčení už dost vyrostlaFoto: Profimedia.cz

Meryl Streep (71) a Mamie Gummer (37) 

Matka a dcera – obě herečky, ale co se týče slávy a oblíbenosti, nelze je snad ani poměřovat. Hvězdná matka se svými 21 nominacemi na Oscara jednoznačně vede. Co se týče společných projektů, Mamie Gummer se představila jako filmová dcera Meryl Streep ve snímku Hořkost (1986), už když byla batole. Jako dospělá účinkovala s matkou ve filmu Ten večer (2007), kde ztvárnila její mladší verzi. Matku a dceru si potom střihly v hudební komedii Nikdy není pozdě (2015).

Foto: Profimedia.cz

Matka s dcerou ve filmu Nikdy není pozděFoto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone (74) a Sage Stallone (†36) 

Nejstarší syn představitele oblíbeného boxera Rockyho a dalších akčních hrdinů neprožil příliš dlouhý život: v šestatřiceti letech zemřel na infarkt. Přesto se stihl s otcem setkat před kamerou – v pátém pokračování Rockyho (1990) si zahrál jeho syna. A na place se viděli i při natáčení thrilleru Denní světlo (1996).

Foto: Profimedia.cz

Rocky 5 je navždy zachytil jako otce a synaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám