Hlavní obsah

Alenu trápila těžká víčka. Plastická operace jí vrátila mladistvý pohled a ulevila od únavy očí

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátka je krásné jubileum, pro některé možná životní milník… Každopádně si oslavenec zaslouží významný dárek. A paní Alena si k padesátinám nadělila nový pohled na svět! Splnila si totiž sen a podstoupila operaci očních víček. A rozhodně prokoukla.

Článek

Alena o sebe vždy ráda pečovala, a když se přiblížily její padesáté narozeniny, rozhodla se, že je čas na něco zásadnějšího. Už delší čas ji trápila těžká horní víčka, která jí znepříjemňovala život a přidávala jí zbytečně roky navíc. A tak navštívila plastického chirurga Pavla Popelku z kliniky Medicom Clinic – a získala doslova nový pohled.

Není proč se zdráhat

Alena už nějaký čas pozorovala, že i když má dobrou náladu, působí smutným dojmem. Těžká horní víčka jí přidávala roky, ale převisy jí začaly komplikovat život také jinak. Třeba i tak obyčejná věc jako nanášení řasenky začalo být obtížné, věčně unavené uslzené oči také nejsou nic příjemného, a tak Alena čím dál tím víc toužila po mladistvém a znovu zářivém pohledu.

Na kliniku sice vcházela s určitou nervozitou, ale díky příjemnému prostředí a hlavně přívětivému lékaři z ní veškeré obavy okamžitě spadly. „Věděla jsem, že jsem v dobrých rukou,“ říká Alena.

Skvělý výsledek

Samotná operace v lokální anestezii trvala asi hodinu a plastický chirurg nejenže zbavil Alenu trápení s víčky, ale ještě si u toho příjemně popovídali. „U paní Aleny měla blepharoplastika význam nejen estetický, ale i funkční. Během zákroku jsem odstranil tukové váčky a kožní přebytky, které zasahovaly do zorného pole. Očím se celkově ulevilo. Operace horních víček pomůže zmírnit slzení a náchylnost očí k únavě i otokům,“ vysvětluje operatér Pavel Popelka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před a po: Zákrok Aleně výrazně rozjasnil pohledFoto: Archiv MEDICOM Clinic

A sama Alena byla z výsledku opravdu nadšená, protože její pohled se neskutečně rozjasnil a všimla si toho nejen rodina. Ostatním ženám, které o něčem podobném uvažují, radí, ať neváhají. Cokoli, co jim zvedne sebevědomí a díky čemu se budou cítit lépe, má smysl! „Já bych do budoucna ještě ráda podstoupila operaci břicha, která by mi vytvarovala postavu a zbavila nadbytečné kůže,“ svěřila se Alena.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

S výsledkem zákroku je Alena velmi spokojená, a plánuje už dokonce další zákrokFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nejde jen o estetično

Většina lidí má plastické operace spojené především se snahou o lepší vzhled, leckdy jde ale i o zdravotní benefity. A to platí právě třeba pro operace horních víček, která hodně ovlivňují nejen to, jak vypadáte, ale mají velký vliv i na spoustu dalších věcí.

  • „Problém převisu očních víček s sebou, kromě estetického efektu, nese i bolesti hlavy, zhoršené periferní vidění a mnoho dalších potíží. Blepharoplastika neboli plastická operace horních víček je v tomto případě ideální řešení. Zákrok probíhá v lokální anestezii, zůstává po něm jen jemná jizvička, která je skrytá v očním záhybu a navíc po čase téměř úplně zmizí. Jedná se o velmi vděčnou operaci, kde je efekt dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od zákroku. Klienti si ho chválí, jelikož celkově výrazně omladí vzhled obličeje a uleví od zmíněných potíží,“ potvrzuje Petros Christodoulou, emeritní primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka v Praze.
Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Alena si k padesátinám nadělila mladistvější vzhledFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Pečovat o sebe je důležité a dobrá zpráva je, že to funguje. A i pouhých deset minut denně pomůže zlepšit vzhled některých vrásek i povislé kontury. Zkuste obličejovou jógu

Načítám