Hlavní obsah

Drobný zákrok, který pomohl Lucii (34) omládnout: kromě estetické změny přišla i zdravotní

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli povadlým očním víčkům vypadala Lucie starší a neustále smutná. Necítila se dobře a uvažovala o plastice, ale nikdy k tomu nesebrala odvahu. Začala jednat, až když se přidaly zdravotní problémy.

Článek

Lucie (34) si kvůli povadlým víčkům nemohla ani hezky nalíčit oči. Ať se snažila jakkoli, nebyly dost výrazné, zanikaly... Zkrátka nikdy nebyl výsledek takový, jaký si představovala. Lucie toužila po hezčím a mladistvějším vzhledu, ale kazila jí to víčka.

Začala proto přemýšlet o plastické operaci, ale kvůli mnoha různým obavám ji stále odkládala. Zlom nastal ve chvíli, kdy jí kožní převisy začaly způsobovat zdravotní obtíže. Pak už nebylo na co čekat a objednala se na konzultaci na kliniku Medicom Clinic.

Hlavní bylo překonat strach

Většina operací je spojena s určitou nejistotou – přece jen se jedná o zásah do organismu. Obavy, které měla Lucie z úpravy převislých víček, se ale podařilo velmi rychle rozptýlit už při první konzultaci u MUDr. Pavla Popelky. „Byl velmi příjemný a ochotně odpověděl na všechny mé dotazy: jak bude zákrok probíhat i co obnáší následná péče. Naprosto mne uklidnil - až tak, že jsem se nemohla dočkat, kdy přijde den operace,“ popisuje své pocity z první návštěvy paní Lucie.

„Paní Lucie se na mě obrátila s problémem výrazných převisů horních víček, kvůli kterým vypadala unaveně. Tyto převisy navíc způsobovaly časté bolesti očí. Doporučil jsem jí plastickou operaci, která se provádí v lokální anestezii. Jde o nenáročný zákrok – trvá zhruba hodinu a klientka po něm odchází s doprovodem domů,“ říká Pavel Popelka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Už po první konzultaci s Pavlem Popelkou se Lucie operace očních víček přestala obávatFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Úleva přišla za nedlouho

Zákrok proběhl naprosto hladce. „Cítila jsem se dobře a nic mě nebolelo. Pan doktor mě po celou dobu operace uklidňoval a povídal si se mnou, neměla jsem tak čas myslet na nějaký strach,“ vzpomíná Lucie.

I rekonvalescence byla rychlá a bezproblémová. Modřinky a otoky kolem očí byly nepatrné a asi za týden vymizely úplně. Po třech týdnech od operace bylo již vše zcela zahojené a paní Lucie cítila opravdu velkou úlevu – žádná kůže jí už netlačila na řasy. „Shodli jsme se s klientkou na tom, že jsme oba s výsledkem zákroku opravdu spokojeni,“ shrnul operatér.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Přebytečná kůže horních víček je nejen estetický problém, ale způsobuje i únavu a bolest očíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastika horních víček

Kdy je tento zákrok dobré řešení a jak probíhá? „Plastická operace horních víček dokáže účinně řešit převisy očních víček a plastická operace dolních víček pomůže s nevzhlednými váčky. Provádějí se nejčastěji v lokální anestezii. Efekt je dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od operace. Pro celkové omlazení obličeje je možné tyto zákroky kombinovat i s dermatologickým ošetřením, jako je aplikace botulotoxinu, kyseliny hyaluronové a podobně,“ vysvětluje Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka v Praze.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Rozdíl před operací a po ní je viditelný a Lucie sklízí komplimenty okolíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Cítím se hezčí a sebevědomější

Výhody zákroku dokládá příběh paní Lucie. Byl pro ni velkým přínosem nejen po estetické, ale především po zdravotní stránce: zbavil ji častých bolestí očí. „Cítím se hezčí a sebevědomější. Když se nalíčím, oční stíny i linky nejsou schované a vypadám tak, jak jsem si představovala. A že to je viditelná změna, dokládá i fakt, že si všimlo okolí. Nejčastěji slýchám, že už nevypadám smutně a unaveně,“ usmívá se Lucie.

Uvažujete o plastice, ale přece jenom máte obavy? „Nebojte se! Směle do toho! Sama ještě uvažuji o plastické operaci břicha, které mi zůstalo po porodu. Takže se v budoucnu ještě na kliniku určitě vrátím,“ říká Lucie.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Související témata:

Načítám