Hlavní obsah

Zeleninový kotlík s tempehem

Hodnocení:
(1)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Dnes vám přinášíme opravdovou dietní lahůdku – domácí oběd do krabičky. Snažíte se získat štíhlejší linii? Tak si navařte den předem a pochutnejte si na méně kaloriích se zeleninovým kotlíkem.

Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 petržele
  • stroužek česneku
  • 80 g brambor
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 50 g uzeného tempehu
  • 70 g žampionů
  • 30 g růžičkové kapustičky
  • 30 g pórku
  • 100 g kysaného zelí
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, posekaný česnek, kostičky brambor s kmínem, tymiánem a solí. Přidejte pokrájené žampiony, vše zalijte vodou, přidejte kolečka mrkve a petržele a vše duste pod pokličkou asi 10 minut.

Krok 2: Poté přidejte do „kotlíku“ pokrájený tempeh, kapustičky a pórek na nudličky. Duste ještě několik minut do změknutí zeleniny. Dochuťte solí, tymiánem a podávejte s miskou kysaného zelí.

ynezorPumanzeSaNyknalC
1. 10. 2012

Reklama

Sdílejte článek