Hlavní obsah

Zelňáky: Skvělé bramboráky z kysaného zelí

Hodnocení:
(159)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Milujete bramboráky a máte rádi i kysané zelí? Pak je tenhle recept pro vás jako stvořený. V podstatě totiž stačí část brambor vyměnit za zelí. Jak na to?

Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g brambor
  • 2 vejce
  • 3 hrsti strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • majoránka
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Kysané zelí podle chuti propláchněte (máte-li rádi kyselejší, není to potřeba) a zlehka pokrájejte. Přidejte nahrubo nastrouhanou středně velkou bramboru, vejce, strouhanku a podle chuti i koření: prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a majoránku. Uvedené množství berte čistě orientačně, každý si bramboráky dochucuje po svém. Kdo chce, může přidat i kostičky slaniny.

Krok 2: Na pánvi rozpalte olej (nebo sádlo) a smažte stejně jako bramboráky: lžící do rozpáleného tuku dejte hromádku těsta a rozetřete ji na středně silnou placku. Smažte z obou stran dozlatova, pak nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte!

Děláte zelňáky podobně, nebo máte jiný recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.