Článek
Postup
Krok 1: Nejprve smíchejte suroviny na omáčku. Česnek prolisujte nebo nasekejte nadrobno. (Mezi ingrediencemi je i pálivá omáčka sriracha – připravte si ji sami podle našeho receptu.)
Krok 2: Maso ochuťte čtvrt lžičkou soli, rybí omáčkou (pachu rybiny se nemusíte bát, a pokud tuhle omáčku nemáte doma, klidně ji nahraďte 2 lžícemi sójovky), prolisovaným česnekem, čerstvým nebo sušeným chilli, nastrouhaným zázvorem, sezamem a čerstvě mletým (nejlépe bílým) pepřem.
Krok 3: Vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev, nasekanou jarní cibulku a vajíčko.
Krok 4: Použila jsem křupavé rané zelí, ale fungovat bude i kapusta, klasické nebo pekingské zelí. Opatrně oddělte 12 až 15 svrchních listů a po částech je minutu dvě povařte v osolené vodě. Když je po vytažení zchladíte ve studené vodě, zůstanou pěkně zelené.
Krok 5: Dno pekáčku pokryjte tenkou vrstvou omáčky. Z listů vykrojte část tuhého košťálu (jako ve videu), na střed dejte poměrnou část náplně a zamotejte jako jarní závitek.
Krok 6: Závitky vyskládejte do pekáče, přelijte zbylou omáčkou, přiklopte nebo zakryjte alobalem a pečte asi 45 minut při 180 °C doměkka.
Krok 7: Hotové závitky podávejte posypané jarní cibulkou a sezamem, jen tak nebo s rýží.
Co se zbytkem zelí? Zbylé zelí rozhodně nevyhazujte, perfektně vám poslouží do rychlé „číny“ s mletým masem nebo třeba klasického kung paa.
Zkoušeli jste už naše vegetariánské kapustové závitky s čočkou nebo dáváte přednost klasické verzi zelí plněného mletým masem?