Hlavní obsah
3,3
(124)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Židovský řízek není nic záhadného – místo vepřového ho připravíte ze šťavnatého hovězího roštěnce a samozřejmě nesmíte zapomenout na nezbytný česnek, ve kterém se maso marinuje. Pak už přijde klasický trojobal, rychlé smažení a velké pochutnávání!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky nízkého roštěnce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 100 ml oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Maso lehce naklepejte nebo spodní částí zápěstí zploštěte (ano, jde to), ze všech stran potřete prolisovaným česnekem a nechte nejlépe do druhého dne marinovat.

02.

Plátky pak z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažte v pořádné vrstvě tuku dozlatova, nechte okapat na papírové utěrce a podávejte.

03.

Jako příloha se hodí pečené, vařené či šťouchané brambory nebo vídeňský bramborový salát.

Pokud vám nevoní vepřové, vedle nešlápnete ani s telecím řízkem nebo nesmaženým řízkem z kuřete.

Reklama

Načítám