Hlavní obsah

Židovský řízek z hovězího v česnekové marinádě

Hodnocení:
(121)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Židovský řízek není nic záhadného – místo vepřového ho připravíte ze šťavnatého hovězího roštěnce a samozřejmě nesmíte zapomenout na nezbytný česnek, ve kterém se maso marinuje. Pak už přijde klasický trojobal, rychlé smažení a velké pochutnávání!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky nízkého roštěnce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Maso lehce naklepejte nebo spodní částí zápěstí zploštěte (ano, jde to), ze všech stran potřete prolisovaným česnekem a nechte nejlépe do druhého dne marinovat.

Krok 2: Plátky pak z obou stran osolte, opepřete a obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažte v pořádné vrstvě tuku dozlatova, nechte okapat na papírové utěrce a podávejte.

Krok 3: Jako příloha se hodí pečené, vařené či šťouchané brambory nebo vídeňský bramborový salát.

Pokud vám nevoní vepřové, vedle nešlápnete ani s telecím řízkem nebo nesmaženým řízkem z kuřete.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek