Článek
Svačina musí být tak dobrá, abyste neměli chuť si místo ní kupovat cokoli jiného a zapomenutý nazelenalý pytlíček pak za týden nelovili z batohu. Nebojte se proto i poctivějšího jídla, jako jsou klasické řízky. Pak už si jen vyberte, jestli uděláte tradiční verzi smaženou na sádle a doplněnou o kváskový chléb a domácí tatarku, nebo vsadíte na lehčí notu a uděláte řízky z kuřete a upečete je v troubě. Jsou pak skvělé v tortille namazané čerstvým sýrem a obložené zeleninou.
DÁVÁTE PŘEDNOST POŘÁDNÉ SVÁČE, NEBO LEHKÉMU SNACKU?
1. Pro dřevorubce: poctivý řízek v chlebu
Na sádle dozlatova usmažený, v čerstvém kváskovém chlebu založený a skvělou domácí tatarkou namazaný řízek z krkovice potěší stejně tak velké hlady jako princezny (jen to vyzkoušejte a uvidíte!).
2. Pro dámičky: dietní kuřecí wrap
Komu připadá řízek v chlebu tak trochu jako chleba s chlebem (pravda, nějaká ta mouka a strouhanka se v něm možná přece jen vyskytují), může si dát odlehčenou verzi z kuřecích prsou. Budou krásně šťavnatá, když je předem naložíte, pak obalíte v mandlové „strouhance“ bez mouky a upečete v troubě. Místo do chleba řízečky zabalte do celozrnné tortilly a obložte čerstvým sýrem a zeleninou.
ŘÍZEK JE KRÁL ČESKÉ KUCHYNĚ A NA VÝLETĚ JAKO KDYŽ HO NAJDETE
Nepodléhejte genderovým stereotypům a princeznám klidně připravte brzdu s vepřovým šnyclem, zatímco chlapákům kuřecí wrap se zeleninou. Obě svačiny jsou skvělé a v přírodě tak jako tak chutná nejlépe!