Hlavní obsah

Zimní salát s jablky, polníčkem a vyškvařenou slaninou

Hodnocení:
(54)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Kdo říká, že saláty patří jen k létu? Zkuste tento recept na polníčkový salát netradičně kombinovaný se slaninou, jablky a uzenou nivou. Příjemnou chuťovou tečkou jsou semínka granátového jablka a křupavé ořechy.

Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g polníčku
  • 1 jablko
  • 100 g slaniny
  • 70 g uzené nivy
  • 1/2 granátového jablka
  • 1 hrst vyloupaných vlašských ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Polníček properte v cedníku studenou vodou a nechte vykapat. Granátové jablko rozpulte a z jedné poloviny vyloupejte šťavnatá semínka. Slaninu a uzenou nivu nakrájejte na kostičky, jablko zbavené jádřince na tenké měsíčky.

Krok 2: Propraný polníček promíchejte s jablky, sýrem a semínky z granátového jablka. 

Krok 3: Kostičky slaniny orestujte na pánvi dozlatova a hned je přidejte do salátu společně s výpekem. Salát nakonec posypte vlašskými ořechy. Díky nivě a slanině ho není třeba solit.

Foto: Svatava Vašková

Salát vypadá i chutná skvěle a je bez zálivky!

Máte rádi výraznou sýrovou chuť? Udělejte si skvělý sýrový tatarák: pikantní pivní pomazánku z tvarůžku, nivy a hermelínu.

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 1. 2021

Reklama

Sdílejte článek