Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kdo říká, že saláty patří jen k létu? Zkuste tento recept na polníčkový salát netradičně kombinovaný se slaninou, jablky a uzenou nivou. Příjemnou chuťovou tečkou jsou semínka granátového jablka a křupavé ořechy.

10 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g polníčku
  • 1 ks jablek
  • 100 g slaniny
  • 70 g uzené nivy
    7
  • 1/2 ks granátového jablka
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Polníček properte v cedníku studenou vodou a nechte vykapat. Granátové jablko rozpulte a z jedné poloviny vyloupejte šťavnatá semínka. Slaninu a uzenou nivu nakrájejte na kostičky, jablko zbavené jádřince na tenké měsíčky.

02.

Propraný polníček promíchejte s jablky, sýrem a semínky z granátového jablka. 

03.

Kostičky slaniny orestujte na pánvi dozlatova a hned je přidejte do salátu společně s výpekem. Salát nakonec posypte vlašskými ořechy. Díky nivě a slanině ho není třeba solit.

Foto: Svatava Vašková

Salát vypadá i chutná skvěle a je bez zálivky!Foto: Svatava Vašková

Máte rádi výraznou sýrovou chuť? Udělejte si skvělý sýrový tatarák: pikantní pivní pomazánku z tvarůžku, nivy a hermelínu.

Načítám