Hlavní obsah
3,2
(65)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kdo říká, že saláty patří jen k létu? Zkuste tento recept na polníčkový salát netradičně kombinovaný se slaninou, jablky a uzenou nivou. Příjemnou chuťovou tečkou jsou semínka granátového jablka a křupavé ořechy.

10 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 120 g polníčku
  • 1 ks jablek
  • 100 g slaniny
  • 70 g uzené nivy
  • 1/2 ks granátového jablka
  • 1 hrst vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Polníček properte v cedníku studenou vodou a nechte vykapat. Granátové jablko rozpulte a z jedné poloviny vyloupejte šťavnatá semínka. Slaninu a uzenou nivu nakrájejte na kostičky, jablko zbavené jádřince na tenké měsíčky.

02.

Propraný polníček promíchejte s jablky, sýrem a semínky z granátového jablka. 

03.

Kostičky slaniny orestujte na pánvi dozlatova a hned je přidejte do salátu společně s výpekem. Salát nakonec posypte vlašskými ořechy. Díky nivě a slanině ho není třeba solit.

Foto: Svatava Vašková

Salát vypadá i chutná skvěle a je bez zálivky!Foto: Svatava Vašková

Máte rádi výraznou sýrovou chuť? Udělejte si skvělý sýrový tatarák: pikantní pivní pomazánku z tvarůžku, nivy a hermelínu.

Reklama

Načítám