Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Netradiční řezy s krémem z pudinku, žloutků a másla se krémem potírají i zvenku a nechají se do druhého dne pěkně rozležet.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 balíček listového těsta
    1
  • 1/2 sáčku dětských piškotů
    1
    3
  • 2 ks žloutků
    3
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 5 lžic cukru moučka
  • 2 hrnky mléka
    7
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g másla
    7
  • 1 lžíce rumu
  • 1 hrnek čerstvého ovoce
  • 1 tabulka hořké čokolády
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V mléce rozmíchejte pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr a za stálého míchání uvařte kaši. Máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem a postupně do něj zašlehejte vychladlou pudinkovou kaši. Ochuťte rumem a dobře vyšlehejte na hladký krém.  

02.

Listové těsto rozválejte na plát o velikosti plechu a upečte při 200 stupních dozlatova. Po vychladnutí jej překrojte, polovinu potřete krémem, do něj vmáčkněte piškoty a druhou polovinou přikryjte. 

03.

Povrch potřete a ozdobte zbytkem krému a dle libosti poklaďte ovocem a posypte nastrouhanou čokoládou. Řezy nechte do druhého dne v lednici rozležet.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie21 467,63 kJ
Bílkoviny61,83 g
Tuky333,92 g
Sacharidy469,37 g
Sůl3,94 g
SAFA170,27 g
Vláknina19,74 g
Cukry288,89 g

Načítám