Hlavní obsah

3 tipy na medicínu proti bacilům a virům

Video: Jan Čapek

 

Pokud se to kolem vás hemží samým smrkáním a kýcháním, je nejvyšší čas obrnit se proti nákaze. Nejlepší recepty pocházejí z přírody, proto se nechte inspirovat radami našich babiček, a sáhněte po křenu, cibuli a česneku. Ve videu ukážeme, jak s nimi pracovat.

Článek

Pořekadlo říká únor bílý, pole sílí, ale reálně touto dobou posilují spíš chřipkové a rýmové viry. Až na vás skočí, bude pozdě bycha honiti, tak se proti nim braňte všemi možnými prostředky. Jestli na otužování ledovou vodou nemáte odvahu a nechcete zobat tabletky z lékárny, sáhněte po přírodních medicínách. Jsou léty osvědčené, některé si možná pamatujete z dětství od babiček, a nezruinují vám peněženku. Většinou jde totiž o dobře namíchanou směs přírodních antibiotik, která máte doma ve špajzu nebo je za pár korun koupíte v sámošce.

Říká se mu český ženšen a obsahuje stejné množství vitaminu C jako pomeranč nebo citron. Křen (křenová terapie) je prostě učiněný zázrak v boji proti nastuzení, a to jak preventivně, tak i jako akutní medicína při zahlenění. O česneku (česnek jako všelék) a jeho léčebných účincích ví asi každý, vždyť se léta využívá jako pomocník proti virovým i bakteriálním nákazám. Podobné přínosy skrývá i obyčejná kuchyňská cibule (na co všechno cibule zabírá), kterou oceníte zvláště ve chvílích, kdy vás trápí vlhký kašel. Jak tyto zázračné dary přírody vyždímat co nejvíce, poradíme v našem videu.

Sázíte na přírodní léčení, nebo raději polykáte tabletky? 

Reklama