Hlavní obsah

Čáry na dlani vám ukážou, co vás čeká! Choroby, nevěra nebo kariéra?

Foto: Monika-Wisniewska, Shutterstock.com

Foto: Monika-Wisniewska, Shutterstock.com

Reklama

Nemusíte být čarodějnice ani věštkyně, abyste si dovedly z vlastní dlaně vyčíst základní informace o svém životě a možná i to, co vás čeká. Stačí si připravit obě ruce a postupovat podle našeho návodu.

Článek

Co můžete poznat z tvaru ruky nebo délky prsteníčku, jsme psali posledně v článku Typologie lidí podle tvaru ruky: Jak poznat nevěrníka, kutila nebo plodného muže?. Tentokrát bude řeč o čarách, rýhách, chcete-li prohlubních dlaní. Asi není třeba podotýkat, že jsou to naprosto autentické znaky, které má každý člověk jiné. „Obecně se dá z ruky vyčíst minulost, přítomnost i budoucnost. Dobře se na dlani odráží charakteristika osobnosti, talenty a nadání, úspěchy v práci a podnikání, ale i vztahy, láska a rodina či znaky vzdělání, zdraví a dlouhověkosti,“ vyjmenovává Jana Niessnerová z portálu Chiromantie.

Levá, nebo pravá ruka?  

Nejprve je třeba si ujasnit, z které ruky co vyčtete. Důležité je praváctví a leváctví. Pravá ruka je u praváka dominantní, levá pasivní. V té pasivní se skrývá to, co vám bylo dáno do vínku, například povaha, temperament a nadání. Zatímco dominantní ruka odráží to, jak jste s těmito schopnostmi naložili – je na ní vidět, zda využíváte svůj potenciál nebo jak pracujete se svými zraněními.

Anebo jinak: levá odráží spíše duchovní život, pravá přítomnost a budoucnost. Pasivní ruka také prozrazuje, co skrýváte před ostatními, a dominantní představuje, jak se jevíte druhým. Jsou-li linie na pravé a levé ruce hodně podobné, obvykle jde o člověka upřímného, zvyklého jednat na rovinu. Čím jsou rozdíly větší, tím větší je předstírání.

Nejdůležitější rýha?

Čára života obíhá okolo palce. „U ní je důležité si všimnout, jakou má kvalitu, délku a sílu. Závisí na tom totiž váš zdravotní stav. A také kam vede, zda je blíže k palci, nebo míří až do středu dlaně, tedy zda jste domácí typ, nebo naopak potřebujete dobývat svět,“ vysvětluje šamanka a věštkyně Markéta Švarcová. Dá se tudíž říct, že linie života neodráží jeho délku, ale spíše intenzitu prožívání. Když je krátká, znamená to, že první část života budete žít naplno a pak spíše čerpat z plodů práce.

Narušení této linie, hlavně ve spodní části, často souvisí s osamostatněním od partnera – rozchod, rozvod nebo ovdovění. Délka života se odráží na náramcích na zápěstí. Podle indické chiromantie tři nepoškozené a výrazné náramky představují skutečně dlouhý věk a dobré zdraví. Jeden je asi třicet let.

Foto: Jana Niessnerová

Základní linie lze najít v podobném rozložení na levé i pravé ruceFoto: Jana Niessnerová

Čára srdce = vztahy 

Linie srdce protíná ruku zleva doprava od ukazováčku až pod malík. Důležitá je u ní struktura. Dobré partnerství a věrnost lze vyčíst ze srdeční čáry, která je hladká a přímá. Plná drobných čárek a odboček značí velkou smyslnost a časté nevěry.

„Čím je tato linie rovnější, tím je člověk chladnější a odtažitější. Oblouček naopak vypovídá o emotivním naladění. Rýha sahající až pod ukazovák představuje člověka romantického. Pokud však vede mezi ukazovák a prostředník, budete nejspíše praktik, který lásku projevuje činy. Krátká rovná linie srdce, která vede sotva pod prostředník, napovídá mnohé o nezodpovědnosti ve vztazích a často značí člověka, který se nechce vázat,“ popisuje Jana Niessnerová.

Stojíte nohama na zemi?  

Čára hlavy, která vede jakoby středem celé dlaně, odráží inteligenci a schopnost logicky uvažovat. Zlomy na této linii znamenají, že jste pravděpodobně v průběhu života radikálně změnili svůj obor nebo nahlížení světa.

U linie hlavy se zaměřte na její sklon. Pokud míří dolů k zápěstí, vypovídá o vnímavosti, ale také sklonu k depresím, sebevraždám a únikům mimo realitu. Je-li však v podstatě rovnoběžná s koncem čáry srdce, pravděpodobně nebudete schopni slyšet jiný názor, než je ten váš, a jste logicky uvažující, pragmatický člověk. „Velmi zajímavé je také, kde čára hlavy začíná. Zda je napojená na čáru života, nebo zda vytváří odskok. Ten značí odvahu, ale také potřebu či nutnost oddělit se od rodových tradic,“ upozorňuje Markéta Švarcová.

Existuje ještě spousta dalších znaků, které dovedou mapovat vaši osobnost. Markéta Švarcová zmiňuje jeden za všechny: „Marsův pahorek je místo, kterého se dotknete ukazováčkem, když sevřete prsty v pěst, tedy v místě, kde ústí palec do dlaně. Tento pahorek je velmi zajímavý a prozrazuje váš momentální stav nálady. Zvětšuje se a zmenšuje podle agrese jako Etna před výbuchem. Jsou jedinci, kteří v těchto místech i v klidném stavu mají úplný mozol či červenější flek a rozhodně nepatří mezi kliďánky s charakteristikou mouchy snězte si mě.“

Vyznáte se v čárách na svých rukou? Odpovídá výklad vaší povaze a životu?

Reklama

Související témata:

Načítám