Hlavní obsah

8 chyb, které dělají ženy při holení klína

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Na odstraňování chloupků v intimních partiích se dá leccos pokazit. Právě tuhle citlivou oblast by si však každá žena měla udržovat jako v bavlnce. Pojďte se podívat, jakých chyb se při holení vyvarovat, ať jí nezpůsobíte újmu.

Článek

Ač vám to dneska už vůbec nepřijde, odstraňování chloupků na těle je ve skutečnosti něco nepřirozeného. Rozhodně vás nenabádáme, abyste se holení nebo depilace vzdaly, nicméně se to snažte provádět s maximální šetrností. Především se vyvarujte častých chyb během holení.

1. Neděláte si peeling

Pokud vás trápí zarůstání chloupků, jednoduše to vyřešte pravidelným peelingem. Po každé koupeli místo, kde vám chloupky zarůstají, důkladně promasírujte. Stačí použít malinko hrubší ručník, případně použijte už ve sprše klasický peelingový produkt.

2. Používáte jen vlažnou vodu

Ne vždycky vám čas dovolí se před holením koupat, avšak je asi dobré vědět, že vám právě horká koupel celý proces usnadní. Chloupky totiž změknou, díky čemuž je následné odstraňování šetrnější. Teplou vodu se snažte používat i z toho důvodu, že vytváří nepříznivé prostředí pro bakterie, a tudíž i nežádoucí infekci.

3. Holíte se bez pěny 

Asi víte, že si chloupky – nejen v oblasti genitálií – zvládnete oholit i pomocí obyčejného sprchového gelu nebo mýdla. Avšak nedělejte to a pořiďte si pěnu na holení. Takový přípravek by měl mít neutrální, případně mírně kyselé pH, které nebude měnit přirozené prostředí intimních partií. K dostání jsou jak běžné pěny na holení, tak speciální intimní produkty. Pokud nemáte velmi citlivou pokožku, vystačíte si s obyčejnou variantou.

Foto: KlaraBstock, Shutterstock.com

Vždycky používejte pěnu na holení, sprchový gel vhodný neníFoto: KlaraBstock, Shutterstock.com

4. Holíte se proti směru

V případě intimních partií je správný způsob holení po směru růstu chloupků. Kdybyste to dělaly naopak, můžete si způsobovat nežádoucí zarůstání.

5. Máte tupou žiletku

Před odstraňováním chloupků vždy zkontrolujte, zda je vaše žiletka dostatečně ostrá. Tupou žiletku poznáte tak, že se chloupky neodstraní jedním tahem a po přejetí zůstane kůže podrážděná. Jen s perfektně ostrou žiletkou snížíte riziko drobných poranění kůže.

6. Když se říznete, nedezinfikujete

Přesto, že uděláte všechno správně, se často nevyhnete tomu, že se během holení v některém místě lehce říznete. Pokud se tak stane, je potřeba kůži vydezinfikovat. Vhodná je třeba Alpa nebo pánská voda po holení.

Foto: 279photo Studio, Shutterstock.com

Pokud chcete hladkou kůži dlouhou dobu, obraťte se na kosmetický salon, kde se provádí depilace cukrovou pastouFoto: 279photo Studio, Shutterstock.com

7. Používáte nevhodné tělové mléko

Po oholení intimních partií je vhodné pokožku hydratovat. Místo navoněných tělových mlék, která mohou narušenou kůži dráždit, použijte kvalitní neparfemovaný přípravek. Vyhnete se tak vzniku červených fleků.

8. Holíte se skoro každý den

Ačkoli je hladce oholená pokožka nejvzhlednější, na každodenní holení intimních partií zapomeňte. Pokud budete odstraňovat příliš krátké chloupky, pokožku tím budete jenom dráždit. Minimalizujte holení těchto oblastí na jednou až dvakrát do týdne.

Pokud vám to přijde málo a nechcete chodit s lehce vyraženými chloupky, vsaďte v případě intimních partií na nějakou z alternativ holení. Tuto oblast můžete depilovat voskovými pásky, případně vyzkoušet dnes populární depilaci cukrovou pastou.

Děláte při holení vše správně?

Reklama

Načítám