Hlavní obsah

Andrea (29) zhubla třicet kilo a pyšní se plochým bříškem!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár lety nadváha, nyní pekáč buchet. To se povedlo čtenářce Andree provést během dvou let se svojí postavou. Díky novému jídelníčku získala vysportovanou postavu a energie na rozdávání. Jak se stravovala?

Článek

Jak shodit třicet kilo? Od podlahy změnit svoje stravování. Přesně tak to udělala čtenářka Andrea (29), která nabrala přebytečná kila v průběhu mateřské dovolené. Nastartovat hubnutí se jí podařilo s proteinovou dietou, do které se pustila před dvěma lety. Nemusela jíst méně, spíš naopak. Z jídelníčku ale určité potraviny vyřadit musela, a to především sacharidy.

„Proteinová dieta funguje na principu ketózy a té dosáhneme tak, že z jídelníčku na omezenou dobu vyřadíme nebo hodně snížíme příjem sacharidů, to znamená nejíst žádné přílohy, pečivo a v začátku ani ovoce,“ vysvětluje Martina Dvořáková, výživová poradkyně z KetoDiet a pokračuje: „V ketóze začne naše tělo jako zdroj energie využívat právě tukové zásoby. Když k tomu ale doplňujeme dostatečné množství bílkovin, tak ochráníme svalovou hmotu.“

Tento styl stravování se Andree zamlouval, a proto po dvou měsících řízené keto diety pokračovala sama v nízkosacharidové stravě, které se říká také low carb. Do toho ráda posiluje, jezdí na kole klidně 60 kilometrů a srší z ní nakažlivě pozitivní energie. Nyní se už neváží, ale spíše věří tomu, co vidí v zrcadle a svému vlastnímu pocitu.

Dle jejích slov si každý musí najít ten správný směr, který mu sedí, a jí vyhovuje právě strava s vyšším obsahem bílkovin a tuků s menším podílem sacharidů. A k tomu spousta pohybu, který pro ni byl vždy přirozený.

Podívejte se i na další proměny, třeba na Elišku, která shodila za rok 60 kilo!

Reklama

Související témata:

Načítám