Hlavní obsah

Ani bývalý, ani některé kamarádky. Koho požádat o radu, pokud začínáte znovu randit

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Už je to dávno, co jste si obula boty na podpatku, oblékla sexy šaty a vyrazila na schůzku? V rybníčku nezadaných je plno nástrah, bude se vám hodit nějaká ta rada „zvenčí“. Tyhle typy lidí ale rozhodně vynechejte!

Článek

Když to nejde, tak to nejde. V poslední době se rozešli Kim Kardashian (41) a Kanye West (44), Bill (66) a Melinda (57) Gatesovi, Monika Absolonová (45) a Tomáš Horna (41) a další. V roce 2021 se to hemžilo rozvody a možná, že ani váš vztah neustál tlak pandemie, stres nebo tak často omílané „nepřekonatelné rozdíly“. Najednou jste po mnoha letech single a nevíte, co se sebou. Nebo jste se právě s někým seznámila, ale nevíte, jestli je to ten pravý. Hodila by se dobrá rada. Těchto 5 typů lidí o ni ale raději nežádejte.

1. Váš bývalý

Mluvit o svých obavách ze samoty a vypovídat se ze svých pocitů bývá přínosné. Ale ne aby vás napadlo ptát se svého ex, co si myslí o tom sexy rozvedeném tatínkovi, který vozí svoji dceru do školy červeným sporťákem. Jistěže můžete být přátelé, ale není vyloučeno, že se bývalý bude chtít za něco mstít, možná, že zatouží vrátit vám úder za rozchod nebo se jen pobavit na váš účet. Možnost katastrofy je v tomto případě příliš velká, obzvlášť pokud byl váš vztah s ním delší dobu vážný. Ex prostě není objektivní, a navíc je to váš „nebožtík“ z nějakého důvodu.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Upřímně, vy byste chtěla, aby byl váš ex s tou novou šťastnější, než byl s vámi? Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

2. Zapšklá, stále svobodná kamarádka

Svobodné kamarádky se objevují ve dvou verzích. Ta první se baví, užívá si života a veřejně hlásá, že se (ještě) nechce vázat. Každý týden vám ukazuje fotky mužů ze seznamky a popisuje zážitky ze schůzek. Té se klidně na názor zeptejte. Oproti verzi číslo dvě, to je ta osamělá, smutná a stěžující si na celý svět. Přestože i ona hledá, nemůže pro svou povahu nikoho najít. S největší pravděpodobností se jí ani vaše flirtování s někým nebude líbit. Když se totiž zamilujete, přijde o spojence v nouzi. Takže ne, skutečně nepotřebujete tento druh negativní energie.

3. Maminka tradicionalistka

Možná že vaše maminka sama hledá lásku, na netu totiž roste počet seznamek nad 50, a je tam dost nabito. S tou si klidně můžete vyměňovat zkušenosti. Ale mnoho matek randilo již před dlouhými lety. Moderní technologie některým nic moc neříkají, stejně jako novodobé způsoby namlouvání. A pokud jsou vyloženě ze staré školy, mohou se tak (byť nevědomky) dopustit malých hříchů v podobě nelichotivého názoru na vaše případné nápadníky. „Tenhle má malý plat, tamhleten si neumí dupnout a k tomu dalšímu se radši ani nebudu vyjadřovat. Máš na víc, holčičko moje!“ Tak to už se radši obraťte na otce, pokud snesete jeho upřímnost. Muži nejsou tak emotivní, a když před ně postavíte chlapa, reálněji posoudí jeho charakter i úmysly.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Má-li vaše maminka to štěstí, že strávila desítky let ve šťastném manželství, moc vám se současným seznamováním neporadíFoto: fizkes, Shutterstock.com

4. Spojenec z dětství

Na základní škole jste tvořily nerozlučnou dvojku a ze střední máte neskutečně moc zážitků, jenže… Přítelkyně, která kdysi byla vaší parťačkou, ale pak se odstěhovala na druhou stranu republiky nebo do jiné země, o vás po deseti, dvaceti letech vlastně vůbec nic neví. Nebo takhle, pamatuje si jen to, kým jste byla, když se s vámi přátelila. Už ale netuší, k jakým vnitřním proměnám u vás došlo vinou dvou rozvodů a co právě teď od partnerství očekáváte. Lidé se v rámci vztahů mění, tedy i vy, takže pokud tuhle osobu potkáte na třídním srazu či sociální síti, zavzpomínejte na staré zlaté časy, ale pro jistotu po ní nechtějte žádné rady.

5. Dlouho vdaná kolegyně

Po ránu vás vidí jako první, ví, jakou výmluvu používáte, když máte kocovinu, automaticky vám dá do kafe cukr, protože ví, že tak to máte ráda. Správná kolegyně je poklad a její zkušenost s vámi, v kombinaci s mírným odstupem, se jeví jako dokonalá možnost, nicméně spusťme alarm.

Vdaná žena, která se už před hodně lety stáhla ze seznamu svobodných, dávno ztratila přehled o tom, jaké to je, se s někým seznamovat. Už si nevybavuje tu úzkost z první schůzky s nynějším manželem, a může tak mít zkreslený pohled na věc. Co odpoví, když se jí zeptáte, jestli je vhodné mít sex na třetí schůzce? Že ona ho kdysi měla až na té patnácté! A to vás může vykolejit. Radši se spolehněte na svůj instinkt, aktuálně randící kamarádku (kamaráda), popřípadě kolegyni, která má před svatbou.

Reklama

Načítám