Hlavní obsah

Je ten pravý muž? Můžete to poznat už na prvním rande!

Foto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Foto: Song_about_summer, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Některé ženy slyší bít svatební zvony už na prvním rande. Jenže mnohdy se pak se zlou potážou, snad jen v romantických filmech se do sebe dva lidé bezhlavě zamilují tak, že jim to vydrží do konce života. Na druhou stranu však už na první schůzce můžete poznat, zda by on mohl být ten pravý.

Článek

První rande se navenek zdá jako vzrušující zábava, ale ve skutečnosti to může být dost frustrující – obzvlášť pokud je to rande naslepo. Nevíte, zda se ze sympaťáka nevyklube nudný patron (v nejlepším případě), a nejraději byste to na poslední chvíli zrušily. Jenže tím byste se připravily o příležitost potkat někoho nového, někoho, s kým třeba strávíte zbytek života. (Takto se seznámili například i princ Harry a Meghan Markle.)

Už na první schůzce lze vypozorovat, zda by to mohl být ten pravý chlap pro život. Pak už jen zbývá, aby byly tyto pocity oboustranné. Čeho si tedy na začátku všímat?

Je zvídavý 

Potkali jste se na seznamce? (Přečtěte si pár tipů, jak si založit dokonalý profil na seznamce.) Už první zpráva vám může poodhalit, s kým máte tu čest. Muž, kterému jde o více než jen chvilkové zpestření, se vás bude ptát, co máte rády, jestli vás třeba baví cestovat, jakou muziku posloucháte nebo co je váš nejoblíbenější koníček. Snaží se tak zjistit, zda se s vámi v některých ohledech shoduje, což znamená, že hledá holku na delší dobu. V ideálním případě na celý život. V opačném případě bude internetová konverzace z jeho strany začínat něčím jako: „Čau, jak to jde, máš pěkný oči.“

Nechodí kolem horké kaše

Pravý muž na vás nebude zkoušet habaďůru. Takže vám pravděpodobně velice brzy vyloží, co od rande, potažmo od seznámení, očekává. Zda hledá pouze rozptýlení na krátkou dobu, anebo dlouhodobý vztah. Že to třeba nakonec nevyjde, nemusí být tím, že by vám na začátku lhal, ale protože se vaše cesty v některých směrech rozcházely. Jasně, existuje spousta mužů–podvodníků, kteří by vám tvrdili, že jim nejde o nic jiného než o opravdovou lásku, ale dost často pak selhávají v jiném z níže uvedených bodů.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Správný muž vám své úmysly řekne hned na začátku, aby bylo mezi vámi jasno Foto: nd3000, Shutterstock.com

Uklidňuje vás

Znamení napovídající, že by to mohlo klapnout, můžete pozorovat i na sobě. Jestliže jste na začátku nervózně žmoulaly roh jídelního lístku a v hlavě si každou větu říkaly nejdřív třikrát nanečisto, ale po chvilce už sedíte uvolněně a taháte z rukávu jednu historku za druhou, je to jasné. Kdyby to nemělo být ono, necítily byste se přece takto bezprostředně. Poslouchejte tedy i svoji intuici.

Nehrne se do postele

Strávíte pěkný večer, máte si o čem povídat a podle všeho mezi vámi přeskočila jiskra. Dojde i na pusu, možná i trochu větší, a vy v hloubi duše toužíte po dalších něžnostech... Jenže jste přece slušná dívka, která na prvním rande nekončí v bytě cizince. A to přestože máte dojem, jako byste se znali věky. Jemu dost možná v hlavě běží podobné myšlenky, ale namísto sexu na prvním rande vám raději zavolá taxi, abyste se v bezpečí dostaly domů. Anebo vás doprovodí a nebude se snažit vnutit se nahoru.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Se sexem počká, nevyžaduje ho hned na prvním rande Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Nehraje si na nedostupného

Těžko říct, proč vzniklo „pravidlo tří dnů“, tedy že vás muž nechá po tuto dobu vycukat, než se ozve. Každopádně v současnosti to nikdo moc nedodržuje, naopak. Napíše vám ještě ten večer, třeba zda jste dorazily domů v pořádku, a popřeje vám dobrou noc. A druhý den se přihlásí znovu a je jedno, s jakou záminkou.

Co slíbí, to splní

S tím souvisí i skutečnost, že opravdový muž dodrží sliby. Jestli se s vámi loučil se slovy, že se ozve, tak se určitě ozve. Vždycky přece může napsat krátkou zprávu, že má hektický den v práci a nestíhá, ale určitě zavolá, jen co bude mít trochu klidu. Takové drobnosti pomáhají vytvářet mozaiku důvěry, která je pro vztah důležitá.

A jestli už jste svého pravého našly, takhle poznáte, že vás skutečně miluje.

Jak rozeznáte toho pravého vy?

Reklama

Související témata:

Načítám